Матурска еуфорија

• Креатор на темата Креатор на темата dh00|
  • Време на започнување Време на започнување
D

dh00|

Гостин
Не сум сигурна баш кај да ја ставам темава,но некако морам да го истурам бесот шо го осеќам...Не знам дали е до мене,али стварно не можам да ја поднесам моменталнава ситуација дома поради долгоочекуваната матура на брат ми...
Пискотници се слушаат од дома до комшиите во радиус од 200 метри!!! Не знам шо е финтата ама стварно не знам зашо матурава се доведува до степен како да се доделуваат оскари.Или како свадба,само шо нема младоженци ЕБАГО! :tapp:
Малку од состојбата во куќата: луѓе трчаат на сите страни,мајка ми си ги докажува своите гласовни можности,а мене ми чади главата.Шо морало да се прај толку многу храна,колку да ја нахраниш цела Африка! На ред доаѓаат „декорациите“. Абе кога ја видов таа масата си помислив дека правиме роденденска забава за 3 годишно детенце. А тоа шо мајка ми бара се да е перфектно наместено и средено е друга приказна.
Единствена утеха во сето ова ми е пивото и водката шо ќе ја добијам како награда за тоа шо го трпев нивното викање и шо помагав по малку:) А да! И тоа шо ќе го делам алкохолот со ПРЕЗЕРВА†ИВ :pos:
се надевам дека барем некој ќе дели исто мислење со мене и дека матурантите нема да ми се налутат.:helou::smir:
и ако мислите дека темата не е за тука,слободно преместете ја...
Честито матура на матурантите!!!:smir:

Еуфорија е што да се прави, такви традиции ни имаат останато, ти препорачувам да ги гледаш последните неколку скеча на к-15 ептен добро ја имаат пренесено таа матурска еуфорија! :vozbud:

Епа еднаш е матура бе ЕБАГО !! :)

Зошто бе толку занесување за една забава?Ихх..будалчиња..
Исто е и со полумтуранти и матуранти.Трчаат како муви без глави низ продавниците.Некои низ Македонија а некои дури и во странство одат..односно во соседните земји.За еден фустан?!За едни панталони и буза?!Како кај нас да не можат да најдат па мора во Солун,Белград..И глупаво ми е потресувањето 3 недели пред настанот.Разбирам,еднаш се слави,но полека малку бе..relax..полека..take it easy..
Хахаа,многу ми се смешни некои кога велат:Оу,јас не се потресувам за ова..
А нареден ден или најдоцна за една недела слушаш:
Лелее!Ништо немам купено..кога ќе купувам!!
Боже Господе..знаете што се случи?Ај погои од прв пат.Го продале фустанооот!!!
Лелеее,САМО уште 3 неделии!!

Јас сум полуматурантка и најверојатно на 5/6 ќе излезам во град,ќе купам нешто и уживам..а на 10-ти кога ни е пролавата..I'm coming up so you better get this party started..тогаш е интересно!Кога ќе почне:party3:

Не сум сигурна баш кај да ја ставам темава,но некако морам да го истурам бесот шо го осеќам...Не знам дали е до мене,али стварно не можам да ја поднесам моменталнава ситуација дома поради долгоочекуваната матура на брат ми...
Пискотници се слушаат од дома до комшиите во радиус од 200 метри!!! Не знам шо е финтата ама стварно не знам зашо матурава се доведува до степен како да се доделуваат оскари.Или како свадба,само шо нема младоженци ЕБАГО! :tapp:
Малку од состојбата во куќата: луѓе трчаат на сите страни,мајка ми си ги докажува своите гласовни можности,а мене ми чади главата.Шо морало да се прај толку многу храна,колку да ја нахраниш цела Африка! На ред доаѓаат „декорациите“. Абе кога ја видов таа масата си помислив дека правиме роденденска забава за 3 годишно детенце. А тоа шо мајка ми бара се да е перфектно наместено и средено е друга приказна.
Единствена утеха во сето ова ми е пивото и водката шо ќе ја добијам како награда за тоа шо го трпев нивното викање и шо помагав по малку:) А да! И тоа шо ќе го делам алкохолот со ПРЕЗЕРВА†ИВ :pos:
се надевам дека барем некој ќе дели исто мислење со мене и дека матурантите нема да ми се налутат.:helou::smir:
i kaj mene istoto se desavase do pred nekoj den za brat mi ama pomina i sea za mene v godina otsem ako ne me zaebi kurvata francuska

Јас сум полуматурантка и најверојатно на 5/6 ќе излезам во град,ќе купам нешто и уживам..а на 10-ти кога ни е пролавата..I'm coming up so you better get this party started..тогаш е интересно!Кога ќе почне:party3:

Е и ја пред 2 години така напрајв па си поминав супер (освен што вечерта се изопијанав само барав вотка којзнае шо ми бапнае али јбг.)
а матурава пак и то е важно шо знам...

Зошто бе толку занесување за една забава?Ихх..будалчиња..
Исто е и со полумтуранти и матуранти.Трчаат како муви без глави низ продавниците.Некои низ Македонија а некои дури и во странство одат..односно во соседните земји.За еден фустан?!За едни панталони и буза?!Како кај нас да не можат да најдат па мора во Солун,Белград..И глупаво ми е потресувањето 3 недели пред настанот.Разбирам,еднаш се слави,но полека малку бе..relax..полека..take it easy..
Хахаа,многу ми се смешни некои кога велат:Оу,јас не се потресувам за ова..
А нареден ден или најдоцна за една недела слушаш:
Лелее!Ништо немам купено..кога ќе купувам!!
Боже Господе..знаете што се случи?Ај погои од прв пат.Го продале фустанооот!!!
Лелеее,САМО уште 3 неделии!!

Mрак, се сложувам за да не се крева прашина околу полуматура...ама матура си е...незнам, поим :) едноставно треба убаво да си го поминеш и да го помниш цел живот...па после на 5-10-15-20 години, да даде господ здравје, ке се гледате со истите луѓе...

Епа и ние ќе видиме шо е за три години матура :) ..
јбг некои на тоа гледаат опуштено,некои се стресени..
секој различно..
ама во едно сум сигурна: сите сакаат да изгледаат нај нај, а во тие обиди некои неможеш ни да ги препознаеш

да не си му љубоморен на брат ти? :toe:
ке дочекаш и ти. :smir:

Е и ја пред 2 години така напрајв па си поминав супер (освен што вечерта се изопијанав само барав вотка којзнае шо ми бапнае али јбг.)
а матурава пак и то е важно шо знам...

да не ти бапнале некоја дрога во вотката :pos2:

шубаво ми легна еј :pos: фала шо ме викна
иначе и јас се согласувам со ова...финтата е убаво да си поминеш а не да се натпреваруваш кој ке има поубав фустан...
памтам за полуматурата една другарка фустанот го имаше купено од Софија 3 месеци пред вечерта :tapp: и да напоменам најглупаво си помина...цела вечер од маса не стана...
матурата не се памети по фустанот или домашната атмосвера кога те испраќале роднините...се памти по тоа што си правел вечерта и слично...

и ај честито матура на матурантите :smir:

да не си му љубоморен на брат ти? :toe:
ке дочекаш и ти. :smir:

абе за дочекување ќе дочекам...ама јас им реков дека за мене нема да праат толку ...како да ги наречам...глупости како за брат ми...нека напраат нешо,али малку,колку да се обележи денот шо сум завршилА средно..и воопшто не сум љубоморнА :helou:

Епа еднаш е матура бе ЕБАГО !! :)

И? Си постигнал нешто? Да бидеш продавач у трафика и празник и делник или чистач? Ако куцало за частење и веселење за тоа секоја чест :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom