Матурант за градоначалник ?!

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 септември 2008
Мислења
12.776
Поени од реакции
9.904
Локација
Скопје,2014-та
Дарко Балаловски е матурант кој се разликува од своите врсници бидејќи е цврсто решен да се кандидира за градоначалник на скопски Карпош.
Куриозитет кај нас, но не и за САД каде најмалку 20-тина градоначалници се на негова возраст. Собира 350 потписи и ќе истрча како независен кандидат. Партиски не сака да се врзува.

„Јас не одам за пари, одам за да направам нешто поубаво. Сум едноставно револтиран од работава на градоначалнициве и сакам нешто да се промени за да одиме понапред, да влеземе во ЕУ“, вели Балаловски

Со митинзи по европски терк во Карпош планира да ги освои гласовите на избирачите и од Карпош, како што вели, да направи елитна општина.

Ja bi glasal ya covekov,edino sto ne sum od Karpos :toe:
treba novi faci,a ne vise istive starci koi ja tupat 20 god

mislenje??

копиљ глуп. ама ако, ќе помине бламирањево. којзнае колку го дупат у школо.
во некои држави од светот, треба да имаш 50+ години за да можеш да извршуваш некоја функција. треба искуство во г`зот, а не бубуљици на лицето ебате... ама, ако ни е. пилиштарци нека не водат...
не сум за, не би гласал средношколче у никој случај.

мое мислење
на глупоста во Државава и нема крај
треба посебен закон за градоначалници за да неможе секој идиот да се кандитира и да прави циркуз од избориве небаре на панаѓур сме
абе ало сериозна функција е тоа не е заебанција

Јас вака отстрана:

Во досегашната пракса, граѓаните на мал број општини се задоволни од владеењето на градските „татковци“ кои најчесто се од партиите...
Би загубиле нешто ако детето на пр. стане градоначалник?
Освен партиите, се разбира :)

Тоа се случува кога македонските деца се преокупирани со политика, наместо со спорт или пичиња.

Тоа се случува кога македонските деца се преокупирани со политика, наместо со спорт или пичиња.
Детето со време си фаќа работата :)

darko-balabovski.jpg

Се уфилмало детево.
Кој би го изгласал освен комшиите и пријателите, а и знак прашалник дали и тие ќе го изгласаат!
Зар има некој кој би ја оставил општината во рацете на 18годишник? Тој нема ни образование ни факултет, ни ги знае правилата, ни искуство ... може само да се филма и фали дека се кандидирал за градоначалник.
А и тоа е целта, фалењето!!!

Детето со време си фаќа работата :)
Мислам дека требал бар уште некоја година да поживее, пред да почне да си го уништува животот. Али и овој е некој циркузант, како Боки 13 или Андреев. Не се сомневам во тоа. Можда и паметен е, сака да ќари некое пиче на финта „кандидат за градоначалник“.

Да го прашаат да наброи 3 улици во Карпош, освен „Партизански одреди“ и улицата на која живее, се сомневам дека ќе му текне на уште една.

На страна од тоа, многу луѓе би го гласале (вклучувајќи ме и мене) од револт кон сегашните „татковци“.

Јас вака отстрана:

Во досегашната пракса, граѓаните на мал број општини се задоволни од владеењето на градските „татковци“ кои најчесто се од партиите...
Би загубиле нешто ако детето на пр. стане градоначалник?
Освен партиите, се разбира :)

Мислам дека требал бар уште некоја година да поживее, пред да почне да си го уништува животот. Али и овој е некој циркузант, како Боки 13 или Андреев. Не се сомневам во тоа. Можда и паметен е, сака да ќари некое пиче на финта „кандидат за градоначалник“.

Да го прашаат да наброи 3 улици во Карпош, освен „Партизански одреди“ и улицата на која живее, се сомневам дека ќе му текне на уште една.

На страна од тоа, многу луѓе би го гласале (вклучувајќи ме и мене) од револт кон сегашните „татковци“.

Тоа е тоа, од мојот претходен пост...

Паметен е овој, го искористил апсењето на коњот да му ја засени глупоста.

а што мислиш овие сегашниве знаат? они незнаат ни две,камо ли три.
Он мож е млад а градоначалник,али треба многу повише млади 25+,со завршен факултет и визија за работите,а не овие партискиве дрва со 30 годишен партиски стаж,што врска немаат од ништо друго подалеку од партијата и криминалот

а што мислиш овие сегашниве знаат? они незнаат ни две,камо ли три.
Он мож е млад а градоначалник,али треба многу повише млади 25+,со завршен факултет и визија за работите,а не овие партискиве дрва со 30 годишен партиски стаж,што врска немаат од ништо друго подалеку од партијата и криминалот

Надежно е детево...
Реплика и за двајцата: детето уште не знае да збори.

А може во кандидатурата се кријат и некои болни амбиции на неговите родители, кој знае... Овој нема раководено со цицка до сега, а сака да раководи со општина. Да беше бар 25-30 години, да имаше јасни ставови и какви-такви дела зад него, јас прв би поддржал млад кандидат. Ама човече, овој е за сеир :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom