Матура

• Креатор на темата Креатор на темата wack0
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 јуни 2011
Мислења
2
Поени од реакции
1
Здраво дали се некој разбира како оди процесот..
По грешка .... првин мислев дека е лесно Математика напредно и мислев дека со малку повеќе труд ќе немам проблем да положам.. но сватив дека колку и да се трудам тоа е офф мојите граници на познавање на математиката... Па дали ако паднам сега во четврток можам да поднесам молба ли како оди тоа за преполагање ама тука да сменам од математика напредно на основно ниво? А преполагањето е таму во Јули 25 ?? поз

Здраво дали се некој разбира како оди процесот..
По грешка .... првин мислев дека е лесно Математика напредно и мислев дека со малку повеќе труд ќе немам проблем да положам.. но сватив дека колку и да се трудам тоа е офф мојите граници на познавање на математиката... Па дали ако паднам сега во четврток можам да поднесам молба ли како оди тоа за преполагање ама тука да сменам од математика напредно на основно ниво? А преполагањето е таму во Јули 25 ?? поз
Што мајка те терало да избереш напредно ниво бре?:)
Мислев дека ниеден факултет повеќе не бара напредно ниво.
Јас бев од првата генерација која полагаше матура, па само за на ПМФ се бараше напредно ниво и мислам дека само 9 души го полагавме. Од наредната година и ПМФ се откажа од тоа барање па незнам зошто некој би одбрал напредно ниво:)
Не е толку тешко бе, јас учев само два дена и извадив 4-ка и плус на првата матура каде што појма немаш ни што ќе ти се падне ни ништо...
Мислам дека ако го паднеш после тоа може да земеш основно ниво, а второто полагање е некаде во август ако добро се сеќавам...

Ако паднеш, секако испушташ прв уписен рок.

На тие факултети кај што се бара напредно увек има место, така да битно положи, 2ка, 2ка :)))))

На тие факултети кај што се бара напредно увек има место, така да битно положи, 2ка, 2ка :)))))
Зар бара некој факс напредно?:D
Кај мене на математика, прво бараа напредно, па откако на првиот рок имаа едвај 8 запишани, после примаа дури и со англиски...
Таа година бараа и за информатика напредно ниво, али веќе од следната и двата смера бараа само основно...
Така да не гледам што корист би имал нкој да полага напредно кога и со основно би го примиле...

Зар бара некој факс напредно?:D
Кај мене на математика, прво бараа напредно, па откако на првиот рок имаа едвај 8 запишани, после примаа дури и со англиски...
Таа година бараа и за информатика напредно ниво, али веќе од следната и двата смера бараа само основно...
Така да не гледам што корист би имал нкој да полага напредно кога и со основно би го примиле...

Мислам дека бараат кај тебе на ПМФ ама на тие студиите за информатика, четиригодишните. Иначе сеа глеам дека и сестра ми е матурантка, у конкурсот, сите факултети што бараа стриктно математика и англиски внеле, тие што бараа само англиски (правен пример) внеле и математика, за интерни да не зборам, сите можни предмети стаени :D

јас полагав основно ниво математика пред две години...тие задачи ни директорот не можеше да ги реши, кој рака на срце ни помогна за некоја задача......злато од директор....

малку офтопик...има ваква тема за државна матура....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom