Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Граматика нема да има воопшто Англиски ?

Неофицијален извор

Есеј: Важноста на уметноста во МК

Писмо:Размена на студенти (формално писмо)

Знаењето од граматика ќе треба да го покажиш во писмото и есејо :)
Одлично тогаш, не очекувам некои поголеми потешкотии. Само да поднаучам некои фенси зборови за побогат вокабулар да имам во писмото/есејот и то :D

Одлично тогаш, не очекувам некои поголеми потешкотии. Само да поднаучам некои фенси зборови за побогат вокабулар да имам во писмото/есејот и то :D
Да поднаучам ме тера да помислам дека имаме барем уште два три дена хахахахах

Неофицијален извор

Есеј: Важноста на уметноста во МК

Писмо:Размена на студенти (формално писмо)
ак ое тоа,писмото ќе е формално или не формално ? јас мислам не формално.

Вака значи во врска со есејов, може да ни се падне и есеј со for and against, есеј narratives(story(description of people, desc. of places/buildings/scenes)) есеј opinion i есеј review и есеј making a suggestion(не сум сигура дали е во писма или есеј) , сега ние во завистост од темата сами треба да одлучиме што да пишуваме или?
И во врска со есејов Важноста на уметноста во МК со кој од наведениве начини би било најдобро да се пишува?......Мислење ваше молам....:)
И дали овие писма : to friend, letter od invitation, letter of apologise, letter od complaint, report, letter od aplication се сите? :):)

Срварно не знам зошто бар есејот не го кажаа,темата,како македонски...

Срварно не знам зошто бар есејот не го кажаа,темата,како македонски...
Па нема правци англискиот, и подобро така. Ако даваа насоки ќе имавме и граматика. Вака преку пишување ни ја проверуваат граматиката и не треба толку многу учење како македонскиот.

и на крај,ништо не испадна од темите.

Јас не напишав ни есеј ни писмо,ама останато се решив....се надеваме на 2че. :D

мада беше прелесен,човек да фател да поучи ден-два ќе научел за 4ка-5ка,ама....:D

drugar a od kolku mislis deka ke pocnuva 2?
и на крај,ништо не испадна од темите.

Јас не напишав ни есеј ни писмо,ама останато се решив....се надеваме на 2че. :D

мада беше прелесен,човек да фател да поучи ден-два ќе научел за 4ка-5ка,ама....:D
drugar a od kolku mislis deka ke pocnuva 2?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom