Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Полага ли некој филозофија матура?

Тоа со планињето беше преглупо, сакав да пишам планински масив. Многу глупи прашања, одговорите што ги пишував некаде ми вреѓаа интелигенција, особено тие со дополнување. Сега ги разгледував по филозофија тестовите од државна матура, се каам што ја одбрав, исто е ко мкд, па и есеј имало за пишување. :гомце:

Тоа со планињето беше преглупо, сакав да пишам планински масив. Многу глупи прашања, одговорите што ги пишував некаде ми вреѓаа интелигенција, особено тие со дополнување. Сега ги разгледував по филозофија тестовите од државна матура, се каам што ја одбрав, исто е ко мкд, па и есеј имало за пишување. :гомце:
Јас напишав планински масив; планиње. Ќе ми се важи ли така?

Прашањето за Раскољников.. кој е точниот одговор економската состојба или осветата?
И на пр. се на се ако имаш 10 поени помалку што оцена би требало да имаш? Има шанси за 4 или слабо? Кога го решив тестот мислев 5 дека ќе ми биде, но после тоа дознав дека на неколку прашања сум одговорила грешка (на 8-10 прашања)

Прашањето за Раскољников.. кој е точниот одговор економската состојба или осветата?
И на пр. се на се ако имаш 10 поени помалку што оцена би требало да имаш? Има шанси за 4 или слабо? Кога го решив тестот мислев 5 дека ќе ми биде, но после тоа дознав дека на неколку прашања сум одговорила грешка (на 8-10 прашања)
Според извадокот што беше даден мислам економска состојба. Кога вели дека со парите на една старица можат да живеат 10 деца или како и да беше. Дека со парите на 1,може да се помогне на многу да живеат добро.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

Би требало да ти е точно, многу зависи и од тој што ти прегледува. Разгледај по точните одговори последниве години ќе видиш дека има многу можни одговори. Нормално, кога нешто конкретно се прашува за некоја личност ако не пишиш тоа што ти се бара ќе ти биде грешно, ама останатите прашања беа сите со повеќе можни одговори. За петка да добиеш мислам дека ќе биде со најмногу 5-6 грешни одговори, ама тоа и зависи многу од конкуренцијата.

Остајте македонски ви помина тоа. Него ги знае ли некој темите од есеите по англиски шо поминаа до сега ?
П.С. ако ги знае некој темите шо ќе бидат оваа година нека ги каже, уште поголема услуга ќе ми направи :D

peperutka18,jas polagam istorija,ali iskreno istorija uchev samo prva i vtora godina,nekako me vlecese u toj moment i se odluciv za istorija,a za prasanje i odgovori neam nigde,pa ako ima nekoj za istorija neka kazuva da si pomogneme nekako :D pozdrav do site

Полага ли некој филозофија матура?
да
Би требало да ти е точно, многу зависи и од тој што ти прегледува. Разгледај по точните одговори последниве години ќе видиш дека има многу можни одговори. Нормално, кога нешто конкретно се прашува за некоја личност ако не пишиш тоа што ти се бара ќе ти биде грешно, ама останатите прашања беа сите со повеќе можни одговори. За петка да добиеш мислам дека ќе биде со најмногу 5-6 грешни одговори, ама тоа и зависи многу од конкуренцијата.

а за четворка? :D

Иначе ова со планињево, некако не е логично, именката e женски род, и не завршува на согласка..

да

а за четворка? :D

Иначе ова со планињево, некако не е логично, именката e женски род, и не завршува на согласка..
Не знам стварно, јас прашав постари и ми кажаа дека секоја година е различно. Значи во зависност од резултатите се менуваат границите. Сега можи да се надеваме само дека другите не напишале добро.

Dali ima nekoj nekakvi soznanija za temite angliski? :)

А нели глаголската именка се образува со -ЊЕ на крајот од зборот.. Стварно не ми е јасно како од СООПШТЕНИЕ и РЕШЕНИЕ доаѓа до глаголска именка, де нека објасни некој жити се .. Па не е фер да ми е грешкааа :D

А од ПЛАНИНА збирна множина?
за множина од планина јас напишав планинје (по некоја логика се водев по примерот во еден од учебниците каде од сноп множина е снопје) некои имаа напишано планиње што исто би требало да е точно бидејќи н и ј технички даваат њ :)

за множина од планина јас напишав планинје (по некоја логика се водев по примерот во еден од учебниците каде од сноп множина е снопје) некои имаа напишано планиње што исто би требало да е точно бидејќи н и ј технички даваат њ :)

На латиница да не решаваше ти ?
При прегледуванје и оценуванје ако ти се погоди некој строг, нема да ти го прифатат за точно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom