Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Има едно прашање биологија што не ми е јасно...
Дали некој го знае...-Еколошките фактори се делат на биотички и абиотички.Организмот најубаво се чувствува ако факторот е _________? (според ова вајда абиотички)

Има ли некој што ќе полага физика од тука? Дај нека каже што ќе има зш ... :confused:. Ако може нека ми прати нешто материјали за учење, на што да обрнам повеќе внимание.. :D

И се знае ли колку задачи/прашања ќе има или тоа зависи од школото?

Има ли некој што ќе полага физика од тука? Дај нека каже што ќе има зш ... :confused:. Ако може нека ми прати нешто материјали за учење, на што да обрнам повеќе внимание.. :D

И се знае ли колку задачи/прашања ќе има или тоа зависи од школото?

Јас полагам физика.
Прашањата за интерните предмети ги составуваат професорите од школото.
Така што во секое школо различни прашања/тестови се паѓаат.

Јас полагам физика.
Прашањата за интерните предмети ги составуваат професорите од школото.
Така што во секое школо различни прашања/тестови се паѓаат.

А за што отприлика ќе има? Сигурно нема нешто за нуклеарна физика да се падне :)

А за што отприлика ќе има? Сигурно нема нешто за нуклеарна физика да се падне :)

За кај вас, незнам...требало професорот да го прашаш, да ви даде материјали

Кај нас има се од 1ва, 2ра и 3та година (гимназиско)
SI систем, движење, њутнови закони, течности, притисок, електротехника, бранови, оптика......

Некој што полагаше филозофија да ми каже што прашања се паднаа... фала лепо ;)

Тестот треба да биде правен според овој терк.
http://www.matura.gov.mk/data_files/state_graduate/mk/2801_FIZIKA-drzavna matura-2006-KONECNA.pdf

Ги вклучува сите теми од 1-3та година со исклучок на Физика на материјали :D

:tapp:Дечки.Ве разбирам напнати сте поради уписите и сето друго.Ми зборувале и минатите години што е матура и сето тоа околу матура.Многу ОДЛИЧНИ ученици ( не зборувам за бубалици, но и нив да ги клајме во групава ) ќе изнендат.Многу се оценуваше строго лани.Премнгу.Ама зависи, кој си напишал солидно и кој препишал секако ќе има добри резлултати.Кај нас во клас имаше едно 10 деца што препишуваа па баш се o_O и тие фино- лепо се запишаа на финки, па еден се запиша на градежен, еех МОЈА ПРЕКРАСНА МАКЕДНИЈО.Со препишувања и такви ствари тие ја добијаја матурата со 5ка.Па вие пак да размислувате ;)

:tapp:Дечки.Ве разбирам напнати сте поради уписите и сето друго.Ми зборувале и минатите години што е матура и сето тоа околу матура.Многу ОДЛИЧНИ ученици ( не зборувам за бубалици, но и нив да ги клајме во групава ) ќе изнендат.Многу се оценуваше строго лани.Премнгу.Ама зависи, кој си напишал солидно и кој препишал секако ќе има добри резлултати.Кај нас во клас имаше едно 10 деца што препишуваа па баш се o_O и тие фино- лепо се запишаа на финки, па еден се запиша на градежен, еех МОЈА ПРЕКРАСНА МАКЕДНИЈО.Со препишувања и такви ствари тие ја добијаја матурата со 5ка.Па вие пак да размислувате ;)

На шо факултет си ти ле? :D

психологија. уким
--- надополнето: 20 јуни 2013 во 21:06 ---
психологија. уким

Па што има врска ако матурата ја добиле со 5ка, дали тоа гарантира дека ќе успее и на факултет?

Неее воопшто.Затоа го напишав баш тоа погоре o_OАко според матурата може да се каже дали еден учченик бил со добро или солидно знаеење, ТОА НЕ Е МЕРИЛО. Ќе видите вие колку потешко на факултет ќе ви биди.;)Позз.Не сакам да ве плашам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom