Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум нов на овој форум..сакам да прашам за мислење..
на матурскиов тест англиски погрешно напишав .. почнав Dear Robert.. и на крајот своето име, а треба името на Роберт :facepalm:
дали можат да ми го поништат писмото за таа грешка ?

И јас почнав со Dear Robert, така го сфатив. -.-
Инаку подредуваните ми се BACED.

и јас така го сфатив ... да не го поништат зошто е погрешно насочено писмото o_O :(

Не може цело да ти го поништат...али убаво си пишува sign with Robert. Плус сигурно нема да пратиш писмо до весник и да пишува Dear Robert. :)

...поточно Dear Mr.Robert напишав...откако го предадов сфатив... :mad: ... се надевам дека нема да го поништат.. супер го составив се што се бараше напишав :)

Вчера баш го решавав тој од лани тестот и колкава разлика имаше со овој денес тоа е чудо.Прво текстот за подредување беше апла заебан.Тој од лани ни за минута не го решив и не се споредуваше со ова денес.Исто и последната вежба беше доста заебана.Само текстот за тие 4цата беше лесен и тука очекувам највеќе бодови.
Иначе за редоследот мене ми беше-EBACD.E и D мислам дека сигурно се на прво и последно место.

1 vezba
1.h, 2. b, 3.e, 4.i, 5.c

2 vezba
1.b, 2. b, 3.a, 4.b 5.c 6.a 7. c 8 c

3 vezba
1,a, 2.b. 3.d, 4d, 5c 6a 7b

4 vezba
ne sum 100% siguren, no spored mene ..
1.b, 2e, 3a, 4c, 5d

5 vezba
1b, 2a, 3b, 4b, 5a, 6d, 7c, 8a, 9d, 10 c

Луѓе јас почнав со Dear Sir и не напишав адреса
ќе ми го поништат???
и чекајте малце.. неформално беше така?
оти читам дека формално било... нас таму тој од комисијата ни рече дека е неформално.. :eek:
ах ојдов јас авуст пак да полагам :place:

Уф, не ми текнува на буквите. Мислам дека првата ми беше H.

И мене ми беше првото H и знам последното ми беше C(What is your idea now?)И третото и четвртото мислам беа лесни.

Колку беше границата на зборови по составот македонски?

350-500 мислам дека. Инаку мене искрено, најтешка ми беше петта вежба, се надевам дека барем неколку ги погодив. Подредувањето на текстовите..катастрофа. Лоши текстови со никакви линкинг делови , за да можеш да препознаеш. Како и да е ги решив сите тестови од минатите години ПРЕЛЕСНИ за разлика од нашиов.

кои прашања ги искористивте од оние дадените 10 мислам беа (само 5 требеа да се користат) за она со духовите бла бла...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom