Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Клучот со одговорите ќе го има пред резултатите?

Од соседната соба ако го зеле за предмет, ќе им личи на предлошки.
Ама предметот е гласови.

е, да.........За смртта на Кузман дознаваме од раскажувањето на Гегите (арнаутите) напишав. Точно ќе го земат? Дека само еден од нив зборува:confused:

Јас пишав: Од раскажувањето на стариот Гега. И Албанец да пишеш е точно. Ваљда и тебе ќе ти прифатат.

Иначе, тоа пробувам да му пишам на Hiperaktiv. Предметот е гласови и нема предлог пред себе. Дејството не преоѓа врз „од соседната соба“ за да биде предмет. На прашањето што се слушаше? Одговорот е се слушаа некакви гласови. Предлошкиот предмет освен прашалното зборче (кого/што) има и предлог со себе. (Прашање: Со што/Со кого?)

Од соседната соба ако го зеле за предмет, ќе им личи на предлошки.
Ама предметот е гласови.

е, да.........За смртта на Кузман дознаваме од раскажувањето на Гегите (арнаутите) напишав. Точно ќе го земат? Дека само еден од нив зборува:confused:
Јас напишав пак, од Гегите или Арнаутите.Мислам, сеедно е ...

абе а тоа што имаше нешто за црно семе што означува? така мислам дека беше прашањето..
што заокруживте? ви текнува?

Добри сте вие, ја се мислев помеѓу тоа и тоа и на крај остаив само македонски јазик... :D

Ја сфатив ако у смисол: се залагаат/сакаат да се воведе литературен јазик (тие веќе си пишувале на народен јазик, обично секој на дијалектот од кој потекнува). Али нема везе, 1 бод не мења. Би требало да имам јака 4ка што ми е сосема доволно. :)

абе а тоа што имаше нешто за црно семе што означува? така мислам дека беше прашањето..

Обесправеноста на македонскиот народ.

neli bese nepokorlivosta na makedonskiot narod? malku bese konfuzno, od edna strana tie se obespraveni a od druga se borat so nepravdite

Па не знам, другите два одговори не беа мислам. :)

neli bese nepokorlivosta na makedonskiot narod? malku bese konfuzno, od edna strana tie se obespraveni a od druga se borat so nepravdite

онеправденоста на македонскиот народ нешто така.. под а) мислам.

Може некој да ми објасни некои работи за полагање англискиот јазик.Ако сака некој, нека напише за врска со есеј т.е колку параграфа треба да има и што треба да се вметне, исто така и за писмо т.е ( мислам ) три параграфа треба да има и што да се вметне.Исто и за аплицирање за работа т.е CV.

ПС Заборавив и кои се разликите од неформално и формално т.е карактеристики.

ППС Благодарам одднапред.

Се слушаа гласови од соседната соба. Гласови е предметот. Што се слушаше? Директен е. нема предлог пред него
Од соседната соба е прилог за место
Вториот дел - астрофична
По моја логика гласовите е вршител на дејството бидејќи е во пасивна форма.

Мислам дека не се паѓа CV. Се паѓаат писмо и есеј. Е сега писмото може да ти биде formal или informal. Во зависност од тоа ќе употребуваш различни фрази/зборови (во формал не кратиш, односно не смееш aren't, туку are not). Писмото е мислам 80-100 зборови (види од претходните матури).

За есејот, имаш вовед/главен/заклучок. Ако дадат for and against есеј, тогаш има 4 параграфш. Ти ќе треба да избереш дали ќе бидеш за или против. Во зависност од тоа, прво имаш вовед, па ако си „за“, вториот параграф е „против“, третиот „за“ (и обратно) и на крај заклучок. Ќе треба да дадеш аргументи за тоа. Есејот е 140-180 зборови.

По моја логика гласовите е вршител на дејството бидејќи е во пасивна форма.

Не е вака целата реченица, имаше и нешто претходно.

za formulite ne e problem toa se uci :) ali kakov tip na zadaci ke se padnat.... dali sekoja godina od isti temi...:/
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 18:36 ---
a za makedonski, ispitot go vrednuvaat spored procenti ili samo spored bodovi?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom