Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
*Интерниот пријавен лист и останатите изјави за рачно пополнување може да се подигнат во деновите на упис од просториите на студентска служба

Убаво си пишувало, не ги принтајте изјавите, таму се земаат и РАЧНО се потполнуваат...

Дајте некој калкулатор за бодојте !

(не ја пратам темата одамна)

За сите оние кои не се информирани...
http://upisi.ukim.mk
тоа што ќе го внесите овде, треба да го печатите :)
не само бројчето ! :P

Значи, електронско пријавување е неопходно, така ?!!

Да. И да го имате сите испечатено тоа :)
А шо праиме шо кај мене на правен коа се пријавуваш не ти дава да го испечатиш ?
Исто знам дека и за медицина кога се пријавуваш не дава да се печати...

Него ќе може ли некој да ми каже на тоа уплатницата за тие 300 денари кај Цел на дознака што треба да се пише ?

Ја имам извод од 2006-та, денес отидов нов да вадам, ама не ми го дадоа одма, ќе треба да се почека. Ај нека каже некој за сигурно дали е важно колку е стар изводот?
Ова е од електронска пријава што пишува.

4. Извод од матична книга на родените(оригинал - независно колку е стар)

5. Доказ за државјанство на РМ (оригинално уверение или решение – независно колку е старо)

П.С. Тапа си :нинџ:

А шо праиме шо кај мене на правен коа се пријавуваш не ти дава да го испечатиш ?
Исто знам дека и за медицина кога се пријавуваш не дава да се печати...

Него ќе може ли некој да ми каже на тоа уплатницата за тие 300 денари кај Цел на дознака што треба да се пише ?
Proveri dobro uste ednas dali ima bidejki isto taka i kaj mene nemase ama sega otvoriv i postaveni se :)
Kaj cel na doznaka mislam deka treba NADOMEST ZA UPIS (taka barem pisuva vo primerot za uplatnica od elektronskoto prijavuvanje)

Пријава за запишување со уплатница од 50,00 денари административна такса (пријавата е достапна во книжарницата на Факултетот и чини 50 денари)

Оваа уплатницата на истата жиро сметка се уплаќа или..? и потоа уште пријава од факултетот да си купам?
Уште ова да ми го разјасни некој :icon_lol:

Пријава за запишување со уплатница од 50,00 денари административна такса (пријавата е достапна во книжарницата на Факултетот и чини 50 денари)

Оваа уплатницата на истата жиро сметка се уплаќа или..? и потоа уште пријава од факултетот да си купам?
Уште ова да ми го разјасни некој :icon_lol:
Пријава таму ќе и купиш, а таксата оди в банка речи му адм. такса од 50 и тој ќе ти ја среди се, само потпис удираш, нема таму жиро-сметки да пишиш.:D
--- надополнето: 15 август 2012 во 01:38 ---
За сите оние кои не се информирани...
http://upisi.ukim.mk
тоа што ќе го внесите овде, треба да го печатите :)
не само бројчето ! :P
Што треба да печатиш бе? Последната страна кај што го има бројчето? Или тие пријавите, ако е за нив пишува дека тие се земаат таму и РАЧНО се потполнуваат...

Доколку ја пратам пријавата, потоа може да направам некои измени и повторно да ја пратам?
Додека не ги поднесете документите, дозволено е да ја промените вашата
електронска пријава, но тоа мора да го направите целосно од почеток.

Го испечатив интерниот пријавен лист.. дали треба да се испечати и делот со бројките на општините? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom