Memento Mori
Yeah science, bitch!
- Член од
- 24 август 2009
- Мислења
- 1.132
- Поени од реакции
- 1.562
У пичку матер
трема имам од сеа -.-
трема имам од сеа -.-
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислам дека 15 бода носи есејот што БИ ТРЕБАЛО да биди за романтизам.

Преку глава ми е од оваа матурава. Никогаш сум немала вакво чуство 

Есејот носи 13 поени. Ако него не го напишаш а сите други прашања ти се точни зарем со 87 поени ќе добиеш 3?
Не ми се верува. Кај нас професорката рече дека без есеј можеме и 4 да искараме.
А ако критериумот на оценување биде низок, тогаш уште подобро.
Инаку нешто се зборе дека слободната тема ќе биде Екологијата и нејзините пороци, е сега колку е точна информацијата не знам...![]()

Преку глава ми е од оваа матурава. Никогаш сум немала вакво чуство
А чекајте шо ќе има граматика?! ако има некој глупо стилки фигури, или ако падни па некој како пердуф лесни прашања од типот кој е глагол во реченицата...до сега имам решено 4-5 матури и лесно ми изгледа, ама нема да ни дадат од лани...или пак што ако има каде е настанот во делото " ... " или пак за песните, или акцетот...
лелелеееееееееееее
а како слаг на тортава
Англиски вежбам текстови да пишувам и се тоа океј...
ама пак можи таква генерција ќе бидиме и дадат пример тжок текст или текст со тежок вокабулар
и така јас си се нервирам![]()

Не, но сепак...А што си се уплашила толку,ќе те тепаат дома со стап од дрен ?![]()

Јас па никогаш не сум бил поопуштен, незнам зошто. Ни трема имам ни глава ме болиПреку глава ми е од оваа матурава. Никогаш сум немала вакво чуство
А чекајте шо ќе има граматика?! ако има некој глупо стилки фигури, или ако падни па некој како пердуф лесни прашања од типот кој е глагол во реченицата...до сега имам решено 4-5 матури и лесно ми изгледа, ама нема да ни дадат од лани...или пак што ако има каде е настанот во делото " ... " или пак за песните, или акцетот...
лелелеееееееееееее
а како слаг на тортава
Англиски вежбам текстови да пишувам и се тоа океј...
ама пак можи таква генерција ќе бидиме и дадат пример тжок текст или текст со тежок вокабулар
и така јас си се нервирам![]()

Jac пак разбрав пред 1 месец дека ке се скрати матурата на еден екстерен и еден интерен.Како што слушав ја на вести пред 2-3 месеци другата година ќе се полагаат повеќе екстерни предмети и ќе се полага во мај, незнам од каде ти се тебе овие информации.

Јас па никогаш не сум бил поопуштен, незнам зошто. Ни трема имам ни глава ме боли![]()
Добро кој ве лажел дека темата за романтизам дава повеќе бодови ?Зошто да прам мајтап?!
И јас ќе полагам сабота матура, знам
Ќе има 2 теми за есеј
едната ете е романтизам, другата не знам
ама повеќе бодови носи таа романтизам
![]()