Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
бо бо бо шо ќе се дешава утре... јас па ништо неам гибнато од она книгата од биљана :tapp:. само на консултации си одеф и слушав шо кажваше професорката. шо толку се замарате со та темата? оти не мислите пример за слободната тема т.е. другата понудена. поарно за другата него за апсурдот од алберт ками и ...
и ќе ви велеф земете си ја скриптата од биљана и остајте ја низ училиште негде, така да на 5 минути имате шанса да скините некое прашање ако не знајте :D
се надевам ќе ја оправдам оцената од професорката :D
и ај со среќа нека ни e

Утре кога ќе се вратите, ова што го имате напишано и тоа колку сте се потресувале ќе ви изгледа смешно.....

Дали е можно некој предвреме да е полагал матура поради оправдани причини ?

Колку е тоа пред време ? Ако ти е за порано денови неможеш затоа што тестаторите ги плаќаат за овие денови а за неколку саати порано мислам дека можеше ама тоа предходно поднесуваш барање па да видиш дали ќе ти одобрат. :)

Некој поназад прашуваше што треба да има решено за да добие 2_ка.
Ако ти е за 2_ка колку да пројдеш, реши ги тие ретардираните прашања што се на крај, и неколку од другиве прашања, и имаш загарантирана 2_ка ... есејот немора ни да го пипнеш, не се замарај со него.

фората е што ретко кој иде за двојка,иначе без книга фатена го решавав тестот од лани и сигорно знаев 80% од прашањата.

НЕ СЕ ЗАМАРАЈТЕ ЗА МАКЕДОНСКИ И КНИГА ДА НЕ СТЕ ОТВОРИЛЕ ЌЕ ПОМИНЕТЕ, А АКО САКАТЕ ПОВИСОКО Е ЌЕ ТРЕБАЛО МАЛЦЕ ПОРАНО ДА ВИ ТЕКНЕ. ПОЗДРАВ :pipi:(y)

Од Чичко Горио сигурно ќе има извадок затоа што лани е била Злосторство и казна, а тие двете се наизменично секоја година до сега

Spekulacii da a mos i ne:SLOBODNATA TEMA:MIR I TOLERANCIJA ILI GOVOROT NA OMRAZATA SE POZACESTENO I VO MEDIUMITE

бо бо бо шо ќе се дешава утре... јас па ништо неам гибнато од она книгата од биљана :tapp:. само на консултации си одеф и слушав шо кажваше професорката. шо толку се замарате со та темата? оти не мислите пример за слободната тема т.е. другата понудена. поарно за другата него за апсурдот од алберт ками и ...
и ќе ви велеф земете си ја скриптата од биљана и остајте ја низ училиште негде, така да на 5 минути имате шанса да скините некое прашање ако не знајте :D
се надевам ќе ја оправдам оцената од професорката :D
и ај со среќа нека ни e
вака ако пишуваш на есејот, сигурно ќе ја оправдаш оценката (y) стварно немаш фатено книга. милион правописни грешки имаш во 50 збора, епа замисли во 500 збора што ќе ти се случи.

Дали е можно некој предвреме да е полагал матура поради оправдани причини ?
Polagalo nekoe dete vo Skopje i navodno temata od materijalot bila Paradoksot na Diogen, a toa ne e vo programata za matura pa zatoa i ne veruvam,a drugata bila Govorot na omraza vo mediumite

Еден совет до тие што се надеваат на високи оценки :
Во никој случај не ја посетувајте темава пред да добиете резултати, зошто може само да се испаничите и не верувајте на никој шо ќе каже „на ова прашање ова беше точниот одговор (од искуство)
Утре без паника и брзање, само концентрација и смиреност :)
И со среќа :)

а знае некој да објасни за клитика,нема во книгата за матуранти а има прашање такво лани.

а знае некој да објасни за клитика,нема во книгата за матуранти а има прашање такво лани.
Имаш 3 вида на акцентски целости: на 2 полнозначни збора( кисело млеко), енклитика (мајка ми, татко ми) и поклитика (не сака, не може)
Јас вака го разбрав ова :)

Имаш 3 вида на акцентски целости: на 2 полнозначни збора( кисело млеко), енклитика (мајка ми, татко ми) и поклитика (не сака, не може)
Јас вака го разбрав ова :)

има негде да се прочита ова подетално,примери пошто не ги разликувам баш.Или некој хинт како да ги препознаам..океј најдов постираа во група кај нас.
А. Акцентска целост со проклитика – кога малото зборче стои пред полнозначниот збор ( не сум ја видел) и акцентска целост со енклитика кога малото зборче стои зад полнозначниот збор (земете му го- акцентот паѓа на слогот ТЕ); двете заедно се викаат клитики; акцентската целост може да биде и од два полнозначни збора – Гази Баба, Кисела Вода, наши луѓе, твоја глава и сл.

вака ако пишуваш на есејот, сигурно ќе ја оправдаш оценката (y) стварно немаш фатено книга. милион правописни грешки имаш во 50 збора, епа замисли во 500 збора што ќе ти се случи.

Ми изгледа дека не си запознат со начинот на изразување. Тука на форумот како сакам ќе се изразувам. Ако коментираш со цел да ме изнервираш си се излажал.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom