Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Na nekoja zeleznicka pruga vrnelo sneg. Dosle dvajca so lopati da go cistat.Edniot cistel od leva drugiot od desna strana.Pred niv imalo tunel.Kako ke go iscistat snegot od tunelot????

нема снег во тунел

Kako ke bidat srekni sadistot i mazohistot, da pojasnam sto sadistot treba da napravi na mazohistot za da bidat zadovolni i dvajcata? lesno e

SpiritoS напиша:
kul bravo be.Ne ni ocekuvav tolku brzo da odgovori nekoj.

Наредно прашање би било:
Ако двајца се сакааа ама не им оди како што треба кога ке сватат дека треба да прекинат.

pa mnogu normalno, uste istiot moment koga ke sfatat deka ne im odi....:vozbud: :kez: :pos:

Sto e toa sto se pojavuva ednas vo minuta dva pati vo moment i nikogas vo iljada godini?

Убаво што си прв награда земаш...Постави сега загатка
И гледајте да има ред не сите да поставувате еден по еден, или онај кој ја погодил последната, аман луѓе сме или?

Си бил со двајца другари во кафич. Сте пиеле по едно пиво. Пивото коштало еве 10 денари да биде попросто. И сте му платиле на келнерот 30 денари (сите по 10).
Ама газдата дека ве знаел му кажал на келнерот да ви врати 5 денари и да си ги поделите.
Вие сите сте си земале по денар и два денари сте му дале бакшиш на келнерот.
Значи сте дале 10 денари и минус 1 денар што ви вратил тоа се 9.
3 х 9 = 27
27 + 2 денари (бакшижот на келнерот) = 29
Каде е денарот?

а кај се парите од знамето????!!!!! а??? :pos::pos::pos:

Денарот епааа ДДВ мора нешто за државата да бега. :)

abe ova na k-15 bese kako bese.............

mALEFACTOr напиша:
Си бил со двајца другари во кафич. Сте пиеле по едно пиво. Пивото коштало еве 10 денари да биде попросто. И сте му платиле на келнерот 30 денари (сите по 10).
Ама газдата дека ве знаел му кажал на келнерот да ви врати 5 денари и да си ги поделите.
Вие сите сте си земале по денар и два денари сте му дале бакшиш на келнерот.
Значи сте дале 10 денари и минус 1 денар што ви вратил тоа се 9.
3 х 9 = 27
27 + 2 денари (бакшижот на келнерот) = 29
Каде е денарот?
Aко газдата ни вратил 5 денари, значи сме платиле 25 денари за пивата... т.е 8.33333(3) за пиво а не 9... :helou: + 3 за нас и 2та што летнале бакшиш...

и ако сме зеле за секој по 1 денар... тоа значи
(сме имале 30)
(плативме 25) +
зедовме (3 за сите)
= (28 денари) ..а не 27.. + 2та од келнерот = 30 денари...

Едит: Ова ме потсети на фора уште од мал шо ја знам.. колку прсти имам...
10 9 8 7 6.... ај сеа нагоре 7 8 9 10 11... аф 11 прсти имам :) ..... NOT!! :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom