Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Ејисд, сега ќе пробам да ја решам твојата загонетка :D

Ако ме нема извесен период.... значи густо е :razmislu:

Ајде, па да ти дадам нова! Јас твоиве нови утре ќе ги протумачам, сега ептен сум изморен и имам нешто работа. :wink:

Брз сум!

2005 12:51 am

треба доказ?

п.с. со тоа што ми требаше време да земам пенкало лист...

Хахаха, не бе, немора! Ај ќе ти дадам нови, уште потешки утре! Ептен ме изненади! :cuc: :wink:

Луѓе јас се заработив нешто тука и ништо не решив! Како и да е, смислете некој појасен хинт за вечер ко ќе дојдам ... :pos: :wink:

Задачкиве ви се Нумерус тип - основно за средно:)

Оваа финта ми е омилена. Ако сте го гледале Умри мушки (не знам кој дел) можеби и ќе ја знаете. Ако не сега ќе ја поставам па ќе видиме...

има два начина. Првиот го виде на филмот, може ли да ти текне вториот?:)

со реката..
подобро е кога е визуелно... еве нешто слично..

http://freeweb.siol.net/danej/riverIQGame.swf

Никола напиша:
Задачкиве ви се Нумерус тип - основно за средно:)

Точно

Но, две од моите се паднати и на факултет

Не ми е целта да поставам проблем кој никој нема да го реши. Има такви

Цитат од StenmarC: Ја пунам таа од... ....и ете 4 литри во големата

Точно :ojea:

Никола напиша:
Но, две од моите се паднати и на факултет

сигурен си дека не било вечерно? :pos:

:ne: :ne: :ne:

100 посто проценти :)

Рака на срце, не бил технички ни математички, но и економски е факултет...

Првата и втората задача од моите. Порај другите (интеграли, изводи, аналитика, примена... имало и две вакви)
Ништо страшно. Проверка на тоа дали мозокот ти работи само по шаблон или малку ти е флексибилен...

пс - јас сум сигурен дека на било кој со соновно познавање на математика да му поставиш задача - проблем што се работи во 8-мо нема да ја реши. Исто така, на студент на кој што студиите му немаат многу контакт со математика, да му поставиш задача-прблем од средно ќе падне во несвест

Еве една и од мене.Можда ја знаете ама ај да пробаме.
Имате 27 златници.Еден е потежок од другите 26 за 1 грам. Имате аптекарска вага и со колку најмалку мерења ќе го откриете потешкиот златник :wink: Објаснувања на ЛП

gerard напиша:
Оваа финта ми е омилена. Ако сте го гледале Умри мушки (не знам кој дел) можеби и ќе ја знаете. Ако не сега ќе ја поставам па ќе видиме...

Имаме две канти. Едната е од три литра, другата од пет. Задачата е во таа од 5 литри да наполните точно 4. Имате вода на располагање колку сакате, да претурате да истурате... како знаете таа од 5 литра да ја доведете РАМНО 4! При тоа нема да ви важи она - ќе го поделам на пола, па ќе му ставам цртка... дрн мрн. Чисто со комбинации на истурање претурање од една во друга и никако на друг начин. Замислете си ги некако со неправилна форма како не би имале шанса да ја делите кантата на ..што знам.. 5 еднакви дела. Ме разбирате?
Е така... чим ме разбирате, еве сега и една скица. Па пробајте

kanti8eg.jpg

пс - на Умри мушки задачата им беше да го направат ова во рок од минута(помалку од минута) и кантата да ја стават врз бомбата како би се деактивирала. Инаку - бум

Ja polnis kofata od 5 i ja preturas vo taa od 3.Znaci ostanuva samo 2 vo taa od 5.Ja praznis taa od 3 i ja polnis so tie 2 od golemata.Znaci golemata e prazna sega a malata e polna so 2.Ja polnis pak golemata i ja preturas vo malata za da ja dopolnis.Znaci malata imase 2 i ke otide uste 1 od golemata za da se dopolni a ustvari vo golemata ke ostane 5-1 =4.
Ete toa mislam bi bil odgovorot na ovaa.

Oh,pa vo tajnost ste gi drzele odgovorite.Docna vidov.Ete na toj so kofite mozete da zaboravite.Inaku toj so tockite(i 4-te linii brzo se resava,a za toj so 6-te linii mislam bese ,uste mislam)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom