Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Оваа финта ми е омилена. Ако сте го гледале Умри мушки (не знам кој дел) можеби и ќе ја знаете. Ако не сега ќе ја поставам па ќе видиме...
Никола напиша:Задачкиве ви се Нумерус тип - основно за средно![]()
Никола напиша:
Не ми е целта да поставам проблем кој никој нема да го реши. Има такви
gerard напиша:Оваа финта ми е омилена. Ако сте го гледале Умри мушки (не знам кој дел) можеби и ќе ја знаете. Ако не сега ќе ја поставам па ќе видиме...
Имаме две канти. Едната е од три литра, другата од пет. Задачата е во таа од 5 литри да наполните точно 4. Имате вода на располагање колку сакате, да претурате да истурате... како знаете таа од 5 литра да ја доведете РАМНО 4! При тоа нема да ви важи она - ќе го поделам на пола, па ќе му ставам цртка... дрн мрн. Чисто со комбинации на истурање претурање од една во друга и никако на друг начин. Замислете си ги некако со неправилна форма како не би имале шанса да ја делите кантата на ..што знам.. 5 еднакви дела. Ме разбирате?
Е така... чим ме разбирате, еве сега и една скица. Па пробајте
![]()
пс - на Умри мушки задачата им беше да го направат ова во рок од минута(помалку од минута) и кантата да ја стават врз бомбата како би се деактивирала. Инаку - бум