Јас сношти го спуштив DLC-то, ја немав ни инсталирано, немав ни сејв фајл, ништо.
На тие што ви треба таква работа, а немате време пак да ја изиграте цела игра одете на masseffectsaves.com .
Инаку, мене омилен крај ми беше Control. Ми се чини дека Synthesis би бил нај "paragon" крај, ама ми изгледаше некако глупаво, како They lived happily ever after.
А во ова DLC, имало и фајлови за следното, еве ви
линк, видете сами.
Нема ништо од Paragon/Renegade идеалите во краевите, сите се подеднакво сиви и на крај се сведуваат на идеалите и субјективноста на самата особа што ја игра играта.
Ако си прагматист, Destroy е најидеално, наједноставно решение. Факт е дека Reaper-ите се заслужни за масивен геноцид кој се случувал со милиони години. Од каде можеш да му веруваш на детето и од каде таа глупава Xzibit логика, создадовме синтетици кои ќе убиваат органици, бидејќи ќе создадат синтетици кои ќе ги убиваат нив, wtf?!
Луѓе што имаат желба за бесмртност, вечно знаење, контрола и моќ за нив Control е најдобра опција, но.
Со Control опцијата не си ништо подобар од The Illusive Man и накрај испаѓаш тежок лицемер. Види го само крајот и ќе видиш Shepard-Reaper како некако дистанцирано и дехуманизирано зборува за се околу него. Од каде гаранција дека нема да спобудали и да се сврти против сите. Не знам но мене некако идиотски ми се виде откако Reaper-ите го направија цел интер-галактички геноцид во сите развиени планети, после да помагаат во ре-изградба на уништеното.
Synthesis е најчуден крај и е премногу "hippie", исто како што неможе само
еден човек да биде одговорен за цела раса на синтетички суштества со геноцидна моќ (Control Ending), исто така еден човек неможе да биде одговорен за менувањето на целата DNA на сите раси во галаксијата, со самото “единство“ и навидум чудна “утопиа“ се губи индивидуалноста.
Destroy опцијата најмалку ја менува глобалната слика и не прави драстични за голем број непосакувани промени, туку едноставно ги уништува сите синтетици и овозможува целата галаксија да се врати на стариот режим, исто како и при било која друга војна.
А башка и да не спомнам дека единствен начин физички да преживее Shepard е преку High EMS, Destroy крајот, каде што накрај неговиот LI не го става неговото име на таблата на мртвите, се поднасмевнува и следна сцена го гледаш Shepard зема остар воздух што покажува дека преживеал.
Ако има следно DLC јас лично би сакал да биде како најди го Shepard, каде што со екипажот го бараат низ руините на Citadel-от и накрај го наоѓаат жив, прават една журка ко Star Wars: Empire Strikes Back и сите живи и среќни.