- Член од
- 28 октомври 2005
- Мислења
- 8.293
- Поени од реакции
- 1.646
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Абе... дај не ме заебавај со тоа видео, не го ни коменртирав кога го ставија по прв пат... тотално извадени работи од контекст, наместени како му одговара на некој побркан.
zidarski......aj ako sakas eden odgovor, ako si go propustil prasanjevo....Zidarski - А пред 1717г. значи не се знаело јавно за слободното зидарство, па како пред тоа постоело, како се иницирале членови, како се доаѓало до информација дека постои такво езотериско друштво. Ај ако сакаш објасни како пред тоа постоела масонеријата почнувајќи од 1717г. па наназад.........
Мислам дека многу ме мрзи да се занимавам со ова повторно - ама ако сакаш можам реченица по реченица да го побивам видеото, затоа што е толку... хм... неумесно направено.
Не е дека не се знаело јавно за слободното зидарство, но функционирало поинаку. Во 1717-та година, ложите се здружуваат, создаваат Голема Ложа, избираат свои претставници итн. Истото тоа го објавуваат во весниците (во тоа време - единствени медиуми).Zidarski - А пред 1717г. значи не се знаело јавно за слободното зидарство, па како пред тоа постоело, како се иницирале членови, како се доаѓало до информација дека постои такво езотериско друштво. Ај ако сакаш објасни како пред тоа постоела масонеријата почнувајќи од 1717г. па наназад.........
Не можеш да ја најдеш масонеријата.Таа тебе те пронаоѓа.zidarski kako sto svativ ti si mason no I kako mozam da ja najdam masonerijata so nejzinoto prestavnistvo deka sakam da stanam mason kako I site ostanati slobodni zidari I koi se uslovite I clanarinata
ако си угледен во опшеството , чесен , паметен , способен , ако си верник , ако се дружиш со угледни , чесни , паметни , способни луѓе ќе те забележатPricina zas ona te pronaogja
Znaci sepak ne mozes da gi pronajdes zas moja informacija e deka za da stanes niven clen treba da gi pronajdes pa da vlezes vo toj krug