Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Kako odgovor na 1to prasanje e deka masonite se borat za nesto a ne se borat protiv nesto,za sto tie se borat e veke odgovoreno i nema potreba da se povtoruvam.Za toa koj kako odgovara na provokaciite se zavisi individualno no vo celina se drzat do onaa narodnata prosti mu na onoj koj e siromasen so znaenjeto i probaj kolku sto si vo moznost da mu pomognes da ja osoznae svetlinata.Еве и ја да се уклучам по прочитаните 50 страници....... Против што се масоните, еве добро им е нивното мото, цел ,, Од добар човек да се направи подобар.. Ама се борат ли тие против нешто.. Знам дека сите 6милиони масони си помагаат меѓу себе и автоматски се борат против сиромаштијата и неправдата, ама кога веќе имаат таканаречени непријатели и ги напаѓаат (не мислам физички), дали тие возвраќаат на нивните провокации......
2. Кое е мислењето за Хитлер.... Зошто тој бил толку против нив, јас знаев дека Хилтер бил против Евреите, Словените и Ромите, ама и против масоните?:? И зашто?
3. Како реагираат масоните на белестриката на книгите на Ден Браун и уште милион писатели кој на масонска слава заработуваат огромни пари, а изнесуваат невистини, сепак е малце навредливо (бар за мене)....
4. Дали фамилијата Кенеди била прикучена во Масонството? прочитав дека 30години немало претседател масон
5.Дали масоните и нивните главни функционери (Големите Мајстори) склучуваат некакви договори со еве Черепи Илуминати и таканатаму се со цел за подобро утре, а за тоа да не знаат останатите масони (дали се има случувано порано и се знае за тоа)
6. Знам дека претерав со прашањава и најчесто поставувано прашање е ,, Која е улогата на масоните.. Ама еве јас да прашам, која е вистинската моќ на масоните, знам дека доаѓа од нивната доверба итн, меѓутоа што можат тие да направат за светот. Традицијата, пишувањата за нив не ми казжуваат дека се обично братство, кое влијае само индивидуално на некоја личност, тоест се придружуваш на Масонеријата само за да од тебе стане подобар човек.... Сигурно имаат во некои работи вмешано прсти и имаат направено штета меѓутоа за подобро утре... ИЗвинете за долгиов пост, знам дека тешко е да се чита
Па не се плашел само од Масоните. Хитлер покрај нив се трудел да ги елиминира и другите окултни редови и братства*, потоа комунистите, либералите. А најсмешно е што денес малкумина знаат дека една од главните цели му била елиминацијата на Христијанството......Која е причината што се плашел еден од најголемите злосторници на светот од Масоните??
Da se razbira deka postojat no sekoj mason resava samiot dali javno ke go iznese toa ili nema.Vprocem vo MK Golemiot Majstor zvanicno izleze na TV i se deklarira kako mason.Inaku na forumot sme uste 2ca makedonci masoni no ne pripagjame na GLM(golemata loza na makedonija)Едно прашање до постручните за масонството во Македонија: Постојат ли Македонци-масони? Ако постојат, знаете ли кои се, или кои би можеле да бидат?
Da se razbira deka postojat no sekoj mason resava samiot dali javno ke go iznese toa ili nema.Vprocem vo MK Golemiot Majstor zvanicno izleze na TV i se deklarira kako mason.Inaku na forumot sme uste 2ca makedonci masoni no ne pripagjame na GLM(golemata loza na makedonija)
Go imas intervjuto na kanal5 na internetov.А кој е тој Големиот Мајстор?
Баш ќе видам шо е пишувано...
Иначе во последно време ја проучувам сумерската култура .......и погоди што, над една капија симболот на Илуманатите,а исто така мислам дека ги имам видено истите змии на некој египетски саркофаг заедно со пентаграмот...така неш беше не ми оди сликата в глава....
The deeper you go the more you know![]()
Fallen - тие филмови за рептили и слично - извини, ама тука сум за сериозна дискусија...
Пентаграмот е присутен во сите антички култури, и е силно застапен и во Христијанството. Како "анти-христијански" симбол почнува да се користи многу многу подоцна и се утврдува како таков некаде во втората половина на 19-тиот век.
Zelenasitе - малку подоцна ќе одговорам подетално.