Која е целта на масоните ?
Во две, три реченици zidarski ако може :wink:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И после ми се лутиш оти Јас не сум бил сериозен на темава.
Зидарски, ке можеш да кажеш нешто повеке за Ротчилдови? Читав во книгата „Светски Заговори„ и во неа се зборува за поврзаноста на Ротчилдови со масонството.
Напишано од Mari0
Ај одговори на ова 50 пати те прашаа..Во две, три реченици zidarski ако може
Ај одговори на ова 50 пати те прашаа..
А ти ги прочита сите 350 постови од темата до сега, па изброи кој кого и што го прашал? Или на поминување си па реши да кажеш нешто?
Гледајте ја Во Центар во понеделник. Ќе има реприза на емисијата за масоните во Македонија. Зборел некој член на македонската масонска ложа. И јас не сум ја гледала, ми рекоа интересна била.
Koga pobarav na forumov tema za vitezite templari na forumov mi se otvori ovaa za masonerijata.Spored mene ovie dve temi ne gi povrzuva apsolutno nisto.Togas zosto se povrzuvaat ovie dve temi
Ne ja pregledav cela tema ama vitezite templari ne postojat vejce 7-8 vekovi a masonerijata e moderno nesto i dosta beletristicki popularno i iskreno vo temata masonerija ne se razbiram mnogu.Затоа што пребарувајќи (по постови) си налетал на тема во која некаде низ 350+ поста се споменати Витезите Темплари.
Koga pobarav na forumov tema za vitezite templari na forumov mi se otvori ovaa za masonerijata.Spored mene ovie dve temi ne gi povrzuva apsolutno nisto.Togas zosto se povrzuvaat ovie dve temi