Маслинки

Маслинка рулзз :))))) со узо се најубави :D

Последен пат кога јадев си земав 400 гр зелени маслинки без семка и седнав ги јадев како сончоглед од едноставно што ми се преубави :love: а друга работа сега ми се пријадоа :( а на работа сум ....

mnogu gi jadam a i ubaavi mi se najbolje sea za sea mi se zelenite so morkov vnatre ili piperka i sea jadam dur pisuvam najbolje se

Маслинки обожавам со се. Со јадење, како мезе, помини-замини покрај врижидерот... :)
Најмногу ги сакам црните.

Многу сакам маслинки,особено оние со црвено пиперче. Не дека другите не се убави,но овие ми се врвот.

Ептен ги обожавам и ги користам доста често да не речам секој ден :).Ги сакам сите освен тие несолените :D

јас обожавам маслинки со полнет бадеми прајслес мммм и секоја сабота кај зелен пазар задолжително си купувам маслинки оти без маслинки не можам како и сирење :D

Aко имаш проблеми со киселини, многу помага семка од маслинка :pipi:
помага точно. Но зашто да ви објаснам ако не знаете. Целата киселина што ја лачи желудникот се собира на семката со цел да ја разгради, но тоа не се случува бидејки и на менгеме да ја ставиш таа семка нема да се скрши, и така киселината со семката се исфрла надвор преку дигестивен пат, а желудникот останува без киселина и преминува во базна состојба.

Не знам како се викаат, ама имаат кафеаво-виолетова боја многу се убави. Ама и зелените многу ми се убави, скоро со секое јадење ги јадам :)

обожавам маслинки,без маслинки неможам....маслинка и ѓеврек,најубаво нешо! :)

Аиииии темава у срце ме погоди. Обожавам масликни
Најпрво Oil Cured Beldi Olives, оние црните згужваните шо ги викам јас..Потпечени крцкави лепчиња на тостер + смеса од маслиново масло, со едно чешне лук, оригано, свеж магданос, свеж рузмарин една лажичка балсамик оцет и црн бибер + маслинкиве + едамер...Аааах...
После ова совршенство се знае стандард каламата, црните грчкиве, зелениве маслинки со и без пиперче, и има уште едни шо имам пробано али кај нас не сум затекол Кастелветрано, така се викаат пошо таму и растат имаат чудено сладок вкус...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom