Машки прстени

• Креатор на темата Креатор на темата khz777
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Локација
Argentina, Buenos Aires
Момци какви прстени носите или сакате да носите, имате ли некакви желби кога станува збор за прстени? Баш деновиве се размислувам да купам некој прстен но не најдов ваква тема па ако има веќе нека ја спојат админите.Каде можат да се најдат прстени во Македонија ,некоја продавница ,може да постирате ваши слики и да ми дадете некој совет во врска со прстен .

Зависи за колку пари бараш прстен. Каков материјал (злато, сребро, бижутерија). Изработка (лиен, штанцан, полн празен), со камен, без камен. Место на произвидство, начин на изработка. Грамажа. Од кое место сакаш/можиш да купиш (од кој град). Напиши малку повеќе.

Зависи за колку пари бараш прстен. Каков материјал (злато, сребро, бижутерија). Изработка (лиен, штанцан, полн празен), со камен, без камен. Место на произвидство, начин на изработка. Грамажа. Од кое место сакаш/можиш да купиш (од кој град). Напиши малку повеќе.
Па тоа и е проблемот што незнам кој број како се мери број итн .Од прилика сакам со камен и да е златен .Пример ваква форма ама злато http://www.aliexpress.com/item/Free...059776.html?s=p&spm=2114.030010108.6.5.SfxQwI .Овде доаѓаат членови кои пишуваат само " не" а не даваат никакво објаснување зошто не зошто да итн .

Носам златен на среден прст од лева рака, подарок од мајка ми, врска немам ни грамажа ни ништо. Има сентиментално значење.

Порано носев еден бижутерија ваљда беше, сребрен со изгравиран пајак. Многу убаво изгледаше, и го носев ама и го дадов на една бишва и не успеав да си го вратам оти напнато раскинување беше :D

само ова би носел од прстени
gdhpcx-l-610x610-jewels-ring-sons-sons+anarchy-biker.jpg

vo aerodrom imas mnogu dobra zlatara a mozes i da naracas kakov sakas za bizuterija neznam ne nosam gluposti na mene

Скопје, во Стара чаршија, златари еден куп, сигурно има понуда.

Имам еден златен, а горе е црн и има знак на мерцедес. :ROFLMAO: Има големо значење, на 16 години ме научија возам камион, па ми купија прстен. Не го носам, помина меракот и за камионот и за прстенот. :D

Имам и друг од бело злато, 9.5 гр е и широк 6мм. Сега за сега oвој го носам. :icon_lol:

65594_617169641642837_1328886099_n (1).jpg

Последно уредено:
Каде би можело да има во ск вакво место за машки прстени ?

Златни прстени само во Турска чаршија, имаш и готови имаш и по сопствени барања, големина, дизајн, камен, гравура итн.

Јас имам сребрен, нешто сличен како тој на сликата 2 поста над мене.

Ама таков голем златен и со камен искрено во живот не би носел, незнам што ти се допаѓа на такви лол ама твоја работа си е, секој со свој вкус :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom