Машка козметика

• Креатор на темата Креатор на темата Офчар
  • Време на започнување Време на започнување
ThA-BiTcH напиша:
ОСВЕН ГРИЖА ЗА ТЕЛОТО И МУСКУЛИТЕ

Задолжително - нега на кожата

Односот на мажите кон она што се смета за убаво во последниве години е значително изменет. Без срам и страв дека погрешно ќе бидат сфатени и дека ќе ја загубат својата машкост, се повеќе време и пари вложуваат во својата нега. Не е никаква тајна дека негуван, младешки и здрав изглед е една од важните отскочни штици во кариерата. Се повеќе мажи го застапуваат мислењето дека личностите на висока позиција во професионалната хиерархија, покрај знаењето и способноста, треба да го негуваат имиџот на негуван маж кој во својот изглед ништо не препушта на случајот. Затоа го прифаќаат трендот дека разните средства за нега на кожата повеќе не се само женска привилегија. За тоа зборува и продажбата на козметички препарати за мажи, кои од година во година вртоглаво растат. За кожата на машкото лице што подолго да остане без трагите на времето, неопходно е да се води сметка за тоа. Со годините, на челото и меѓу носот и усните се појавуваат брчки. Навистина, овој процес кај мажите е многу побавен отколку кај жените, но се случува. Благодарение на секојдневното бричење, кое има ефект на благ пилинг, нашата кожа постојано се обновува. Имајте на ум дека по секое бричење на вашето лице морате да нанесете некој хранлив производ. Тој ќе го штити површинскиот слој и ќе ја подобри активноста на вашата кожа. Но, брчките не се единствен непријател на машкото лице. На мажите, како и на жените, им се случува да се разбудат со ќеси под очите. Не треба да дозволите тие да станат ваш заштитен знак. За прва помош тука секогаш се облозите од камилица или нане, кои во рекордно време ја отстрануваат отеченоста. Се обидувате својата кожа да не ја изложувате на нагли промени на температура и задолжително да ја заштитите со некоја помада за лице на база на витамин Ц, кој се покажува како многу ефикасен во спречување на испуканата кожа. Единствен начин да се противставите на годините кои надоаѓаат е да поведете грижа за себе и за своето тело. Не заборавајте - тоа подразбира и нега на кожата на лицето, а не само на мускулите.

Леле од кај ги вадиш постовиве еј!:pos::pos:

Јас од машка козметика користам само after shave,парфем обавезно и стикови за под мишка-морам(нема смисла бе-дигаш мишка и сите у кома паѓаат)

ThA-BiTcH, за ова до негде у право си.Ама и претерувас малку.
Крем За Лице-Може
Гел за коса-Слабо користам вакви работи
Афтершејв-Секогаш
Гел за бричење-Никогаш.Повеќе користам пена.
Восок за коса-Да
Гел за чистење Да

Само Вилкинсон! И тоа оние што се за само неколку употреби најдобри се!

Крем За Лице-Не, не користрам
Гел за коса-Не користам, кратка ми е.
Афтершејв-Користам
Гел за бричење-Кога немам пена, а знам и на суво да се искорнам, но, најчесто пена
Восок за коса - Не, исто како и гелот, од исти причини
Гел за чистење - Не, освен ако не запне некоја промискуитетна да ме зачисти како предигра.

Не си го депилирам газот, нозете, градите, мадлаците и другите влакна на телото, ама си бричам пазувите, оти корне, знае да корне. :je: :je: :je: :je: :kez: :kez: :kez: :kez: :kez:

Крем за лице....сега почнав пошто морам, не се визи точак на -15 без грем, лицето почна да ми се распаѓа.

Гел за коса.... еднаш во 8мо знам дека кладов

Афтершејв..... морално..а и балзам знае да уигра

Гел за бричење.... користам паста... најубо ми е пошто се бричам со берберски нешо како овај
Burmax_stainless_razor_white_2.jpg

Восок за коса еднаш кладов ко ми беше долга косата
Гел за чистење........ШО Е ОВАА...првпат слушам

Тоа се оња лањана со кои се мачкаш по муцка и фацу тибам со памукче или чисто крпче за да истајш лања од истата.
Немат то в Прилеп, таму со бубаќ и ракија се праи то.

бубајч и ракија, ами така кажи, ма ракија од последната, та чо е за мачкање... она од 38степени шо на вода нема вкус.... е де од темјанка напраена... и као го викате то гел за лице ???? боже шо не че измисла на западов :)))

JAS OBOZAVAM PARFEMI!!!
Momentalno go koristam WATERFALLS od Cindy Craford, a najgolem vpecatok mi ostavi od GABRIELA SABATINI i od Naomi Campbell tij crveno plaviot.

парфемче и дезедоранс, али се разбира најважно е туш па после се

Acid напиша:
Точно, многу е гејски да се мачкаш со стикче под мишка. Поготово влакнеста. :pov:

После туш (не бања), откако убаво ќе ја избришеш целата вода од телото, нема ништо поубаво од второ туширање со дезодоранс. Онака, за преку ден. За други прилики, нормално парфемче на груди и врат. :wink:

Се бричиш на лицето ? е па мојш барем еднаш месечно бричиш и под мишка а стикче ќе си редиш ако не сакаш ко ќе ја крениш раката водопади од под мишка да имаш

Gel za bricenje , after shave normalno , mleko za telo obavezno , vosok za depilacija moram da sum sreden zesko eeeeeeeeeeee ne podnesuvam vlakna , pudra vo prav , koa imam mozolcinja pudra za lice ama retko koristam , normalno dobar parfem antoino banderas , sprej za telo i ... premnogu go neguvam moeto telo se nadevam ke mi bide mlado i mazno sekogas kako i sega hahaha

Сакав да отворам тема, но видов дека веќе има тука отворено, па затоа тука ќе прашам.

Што користите од машка козметика, и дали воопшто користите нешто?
Дали е табу тема ако мажот користи козметика?
Освен најосновните работи како: гел, дезодоранс, парфем, автершејв, помада што друго користите???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom