Масажа

• Креатор на темата Креатор на темата Toreador
  • Време на започнување Време на започнување

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
49
Знаете да масирате? Практикувате? јас масирам веке 4 години. Сензуална и релаксирачка масажа. Сакав сега да експериментирам зејтинлива трева и лотус или џинсенг комбинација за масло :D

Word of advice: НЕ МАСИРАЈТЕ ВЛАКНЕСТИ МАЖИ УШТЕ ПОМАЛКУ СО МАСЛО! :D :D :D :D ретко да има ефекат, а со масло само може да се заплетка низ влакната и беља да стане. :P

знам, работев во елитен салон ама поранооо,само на девојки антицелулитна, итд...макотрпна работа а ова твоево сензуална - вклучува и некакво сексуално задоволство?

Па зависи ако веке накај тоа е тргнато. Не сум експерт во масажа, ама учам лека полека. Лугево велат дека демек, био енергија, рацете мозат да ми "вибрираат" пожелба. Сензуална се поцнува со есенцијални масла со јаки цветни тонови или ароматични свеќи. Се работи околу ерогени зони на телото, повторно, не мора да се гради или препони.Добра предигра за секс. хахаха иначе, да, заморно е, ама ќејф ми е кога ќе каже оти е задоволен муштеријата. :D

се согласувам дека е добра предигра...а треба и дарба за да биде некој добар масер, а можеш ли на личност што не ти е привлечна да и пружиш сензуална масажа? ако веќе го работиш тоа професионално и хонорарно?

retko...no zavisi i do nejzinoto/negovoto telo. Ne se "zoni za palenje na isto mesto kaj site luge". a za toa dobar maser da si, da, no sepak treba i malce neznost i improvizacija pa i fantazija, treba a da znaes KADE da masiras koga ke kaze "tamo eeeeehe, da" znaci dobro si pocnal. A toa ne e ni profesionalno nitu honorarno. Nekogas ako dojdat gosti na roditelite i gi boli glava masiram chelo and stuff...a se slucuvalo i celosna masaza kaj nekoi sto se vrakaat od aerobik pa da im se opustat muskuli. :D

Добро, мислам дека знам да масирам како што треба. Ама дур ме натера некој да го масирам... Најчесто масирам за пари. 50 денари - 5 минути.

А најдобрите масажи сум ги добил од чичко ми. Никој друг не ми се погодил. Или стискаат без осет, или па неможеш да осетиш дека те масираат. :wink:

Stvarno? :D Sto masiras najmnogu? I ne, znaeme deka ima 70% sansi da kazes "toa" mislev na drug del od teloto :fly1:

Се масирам. Најчесто грбот, вратот и нозете. Некои пак се преосетливи на масажа на нозете, па затоа мора само грб и врат.

vrat i glava mi se naj...nekako lesni za masaza i na mene isto i noze ama ne tolku.

како ми треба масажа сабајлево.се ме боли. доста скапи се масажите по нашите салони. и да сакаш неможеш да си дозволиш многу често да одиш.а би одела секој втор ден.

Јас сум од оние што обожаваат да бидат масирани....
Не ретко и јас масирам други, ама чисто онака за опуштање, без некоја посебна техника. А добрата масажа стварно е уметност!

Јас најдов една интересна книга, има некои масажи кои не се баш познати во „западниот“ свет. Никако да најдам време да ја прочитам и да почнам со вежбање.

Tonchie ako ne mi dades da ja zirnam, youre sooo dead :D :D :D

Немај гајле машко, само првин јас да ја читнам и да повежбам троа, па ке ти ја дадам, не бери гајле :wink:

Професионален масажер сум и горд сум на тоа. =))))
Знам со моите прсти да натерам некој друг да ужива.
Фенк ју!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom