Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам со кое лице, искрено.
Јас никогаш не би можела да бранам убиец. Никогаш. Македонец, Уругваец, Албанец, кој сака нека биде. Со чисто срце и мирна душа да браниш човек кој одлучил да прекине нечиј живот, мислам... шта реќи...
Ама ти не доаѓаш од нобеловска држава со европски народ така да...

Ти си плаќаш сметки а ? Ај можда си плаќаш сметки а што е со твоите браќа кои пола од нив не плаќаат ? На наш грб уште живеете.

А ти да не плакаш са колку Киловати е потрошено во чаир ? или некој данок да не плакаш за нас од каде ова дека на ваш грб живееме ? ние не плакаме данок или онака ние ништо не плакаме ... изгледа си од некој дел од западна македонија и не знаеш како се живее во скопје и албанските градови

Ама ти не доаѓаш од нобеловска држава со европски народ така да...
Ама не... ама јас сум само од Балкан, ние тука ништо не знаеме, вода во очи немаме, ние сме 100 години назад, уште не сме дошле до тој степен на развиеност каде оправдувањето на ладнокрвни убијци е тотално ин, фешн, у тренду. Ние сме на тоа нивоУ.

Морав да го цитирам човеков кој изгледа е Чкљ и тера сеир во секоја тема поврзана со овој настан во оваа тема, зошто сепак е главна тема за овој настан...
Ај договори се сам со себе прво. Овде пишуваш едно, на друго место друго :mad:
Разликата се само неколку дена..... постот кој си го цитирал беше деновите кога имаше протести само во Скопје предизвикани од примитивци и лебарки.
Но кога вчера видов дека и во Албанија и во украденото Косово имало протести каде се извикувало дека Скопје и Македонија се срцето на Албанија, башка и протестирала една унаказена пеачка која ние ја избивме за да стене пеачка, сфатив дека со Чкљарците нема решавање на некој проблем по мирен пат, спасот е само да ги нема во држава.

Знаеш, оваа земја е МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ, ХРИСТИЈАНСКА ЗЕМЈА!!!

welcome to democracy
sekoe opstestveno nezadovolstvo od nepravdi,korumpiranost i ponizuvanje treba i e zdravo da se iskaze na protest toa e ona sto sekoj bez razlika na nacionalna/verska pripadnost treba da go iskaze sekako ova znaci za zreli demokratii no vo zemja kade demokratijata e na granica so totalitarizam sekoj protest se smeta za bauk i plasenje na prostata masa.
zasto nema protest za slucajot vo Gjorce i red drugi? ova e glavnoto prasanje koe nemozat da go svatat golem broj na retardi koi ziveat vo svoj psiholoski svet vo koj sekoj koj ne e odredena nacionalna/verska pripadnost e avtomatski dezuren vinovnik za site stranja.

Па и 100 процентна да е муслиманска државава нема врска, исламски фундаменталист е исламски фундаменталист, како сакаш подруго да ги нарекуваат. Проблемот не е тој, проблемот е што вие се идентификувате со исламските фундаменталисти, што не може никогаш нормален човек и муслиман да го направи, ама овде в државава изгледа има многу ненормални луѓе

vo normalna drzava taka lesno ne se lepat etiketi bez fakti.
so koe pravo minister za vnatresni moze da si dozvoli da kriminalno teroristicki cin go preimenuva vo verski fundamentalizam?

Што ја оптеретуваш политички тема, сигурно дека ако СДСМ или ВМРО организираат протест ќе има голема бројка, ама ја ти зборам за слободна граѓанска иницијатива за протестирање. Луѓе без разлика на партиска припадност ќе протестираат или ќе направат бунт. Да те потсетам, во 2001 година кога беа протестите имаше членови и од СДСМ и од ВМРО, тие се бунеа за црквата, за војниците што загинаа на автопатот и др. Тогаш ќе го запалеа и Собранието и Владата. Ја ти зборам за сплотени Македонци не за партии. И дај со тој Сорос, џабе ви се финансии од нив, кога веќе нема глуп народ што може такви имбецили да го поддбуцнат, зборувам за Македонците.

Немој да веруваш во непартиски и политички неподдржани протести и искажување на револт. Логистиката за тој протест мора да дојде од некој центар на моќ кој би испрофитирал на крај од сето тоа. Пример за непартиски а сходно на тоа и промашен протест беше тоа во Ѓорче кога џандарите ги посраа од тепање децата, жени по земја влечеа и залепија астроноски казни на учесниците.
Пример за добро организиран и политички поддржан протест беше шипптарскиот од пред некој ден кога можеше кур во уше да му се стаи на некој од џандарите и никој немаше да биде пипнат.

ДУИ знае на која карта ги има тие гласачи, го осеќа нивниот константен притисок по овие прашања и мора по секоја цена да ги брка нивните хирови, макар биле ослободување на терористи што масакрирале деца. ВМРО своите гласачи ги има на карта на хипноза . Во нивните месни комитети не се слуша “ ајде аман со шипциве, што е ова, на што личи ’’ додека кај ДУИ тоа е топ 1 тема.
Затоа живееме една морбидна ситуација кога терористички масакар е ставен на маса како предмет на коалициони преговори и ценкања.

vo normalna drzava taka lesno ne se lepat etiketi bez fakti.
so koe pravo minister za vnatresni moze da si dozvoli da kriminalno teroristicki cin go preimenuva vo verski fundamentalizam?
Со секое право министер за внатрешни може да дозволи да го објасни мотивот на криминално-терористичкиот чин. Во секоја држава, сем КСА, ИСИЛ и некои емирати.

Ама тоа не ви го одзема правото да протестирате. Ниту реално протестите му пречат некому. Напротив, што поише протестирате, тоа подобро.

Каков си ти комуњара, што мислиш
Немој да веруваш во непартиски и политички неподдржани протести и искажување на револт. Логистиката за тој протест мора да дојде од некој центар на моќ кој би испрофитирал на крај од сето тоа. Пример за непартиски а сходно на тоа и промашен протест беше тоа во Ѓорче кога џандарите ги посраа од тепање децата, жени по земја влечеа и залепија астроноски казни на учесниците.
Пример за добро организиран и политички поддржан протест беше шипптарскиот од пред некој ден кога можеше кур во уше да му се стаи на некој од џандарите и никој немаше да биде пипнат.

ДУИ знае на која карта ги има тие гласачи, го осеќа нивниот константен притисок по овие прашања и мора по секоја цена да ги брка нивните хирови, макар биле ослободување на терористи што масакрирале деца. ВМРО своите гласачи ги има на карта на хипноза . Во нивните месни комитети не се слуша “ ајде аман со шипциве, што е ова, на што личи ’’ додека кај ДУИ тоа е топ 1 тема.
Затоа живееме една морбидна ситуација кога терористички масакар е ставен на маса како предмет на коалициони преговори и ценкања.

Не вредиш за коментар, коа си Фрчко пишувај што мислиш !!!

Каков си ти комуњара, што мислиш

Не вредиш за коментар, коа си Фрчко пишувај што мислиш !!!

јасно е што те пече тебе синко. Сакаш и кур у гз и душа у рај, не иде тоа така.

А ти да не плакаш са колку Киловати е потрошено во чаир ? или некој данок да не плакаш за нас од каде ова дека на ваш грб живееме ? ние не плакаме данок или онака ние ништо не плакаме ... изгледа си од некој дел од западна македонија и не знаеш како се живее во скопје и албанските градови

Shut the f**k up!! Албански градови?? THIS IS MACEDONIA!!!!

Морав да го цитирам човеков кој изгледа е Чкљ и тера сеир во секоја тема поврзана со овој настан во оваа тема, зошто сепак е главна тема за овој настан...

Разликата се само неколку дена..... постот кој си го цитирал беше деновите кога имаше протести само во Скопје предизвикани од примитивци и лебарки.
Но кога вчера видов дека и во Албанија и во украденото Косово имало протести каде се извикувало дека Скопје и Македонија се срцето на Албанија, башка и протестирала една унаказена пеачка која ние ја избивме за да стене пеачка, сфатив дека со Чкљарците нема решавање на некој проблем по мирен пат, спасот е само да ги нема во држава.

Знаеш, оваа земја е МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ, ХРИСТИЈАНСКА ЗЕМЈА!!!
Бре, оправдувања оправдувања. Прво ми цитираш пост од друга тема (поврзана со оваа), која според мене не ни треба да ја има (таа другата, да се разбереме). А после ми објаснуваш дека, затоа што тие таму протестирале, ајде и ние? Инаку човеков кој ти пишува е поголем Македонец и од тебе и сите околу тебе. И по убедување и по семејно стебло, ама ај да не почнат пак да ми бришат постови. Нема потреба од протест само, затоа што некој друг протестира. Јасно ти е? Не ти е! Имаш полиција, која е ПЛАТЕНА да се справи со такви случувања. Немам намера јас да им ја работам работата (успат да добијам ќотек од некој лингур од Делчево), а тие да си земат плата и ич да не ги боли. Плус, бараш државата да реагира? Па пушти ја ДА РЕАГИРА. Не знаете да играте по правила, не знаете без правила...и ќе изгубите. Зошто? Затоа што немате ебан денар во џеб, па кој стигне ве манипулира. Ај ме мрзи понатаму да објаснувам.

ОД НАСИЛНИТЕ ПРОТЕСТИ ВО ПЕТОКОТ И САБОТАТА

ИДЕНТИФИКУВАНИ УШТЕ 10 ЛИЦА УЧЕСНИЦИ
Министерството за внатрешни работи врз основа на сопствените видео-материјали, но и видео-материјалите добиени од медиуми, идентификуваше уште 10 лица кои учествуваа во насилните протести кои се одржаа минатиот петок и сабота. Сите се од Скопје на возраст од 18 до 40 години.

Со тоа, соопшти денеска МВР, бројот на учесници во екстремно агресивните протести, против кои ќе следува натамошен прогон се зголеми на 34 лица.
http://dnevnik.mk/default.asp?ItemID=619210EBD6651E4E93ABF888DAAC5B58

Бре, оправдувања оправдувања. Прво ми цитираш пост од друга тема (поврзана со оваа), која според мене не ни треба да ја има (таа другата, да се разбереме). А после ми објаснуваш дека, затоа што тие таму протестирале, ајде и ние? Инаку човеков кој ти пишува е поголем Македонец и од тебе и сите околу тебе. И по убедување и по семејно стебло, ама ај да не почнат пак да ми бришат постови. Нема потреба од протест само, затоа што некој друг протестира. Јасно ти е? Не ти е! Имаш полиција, која е ПЛАТЕНА да се справи со такви случувања. Немам намера јас да им ја работам работата (успат да добијам ќотек од некој лингур од Делчево), а тие да си земат плата и ич да не ги боли. Плус, бараш државата да реагира? Па пушти ја ДА РЕАГИРА. Не знаете да играте по правила, не знаете без правила...и ќе изгубите. Зошто? Затоа што немате ебан денар во џеб, па кој стигне ве манипулира. Ај ме мрзи понатаму да објаснувам.
Прво јас никаде не реков дека треба ние Македонците да протестираме. Не ни треба протест, реков само дека ако некој ја напаѓа нашата родна Христијанска земја Македонија, а тоа се Чкљ во овој случај, не треба да ќутиме. Кај ни убија многу Македонци, па сега и државата да ни ја одземаат......... е нема, има да се селат лебарките од тука.

Јас сум чистокрвен Македонец, едноставно крвта и корените на еден човек му даваат сила и поттик да ја брани својата држава.

Гледам дека реално ти ги браниш нив............. само жално за Македонците кои загинаа...

Со секое право министер за внатрешни може да дозволи да го објасни мотивот на криминално-терористичкиот чин. Во секоја држава, сем КСА, ИСИЛ и некои емирати.

Ама тоа не ви го одзема правото да протестирате. Ниту реално протестите му пречат некому. Напротив, што поише протестирате, тоа подобро.

ke imase pravo ako imase fakti za direktna povrzanost toa go nema vo slucajov,dokazite se rekla kazala a takva neserioznost ti kako i sekoj gragjanin so demokratska svest treba da iskoci i da se sprotistavi na ovaa farsa koja ja iskreiraa.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom