Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
ke imase pravo ako imase fakti za direktna povrzanost toa go nema vo slucajov,dokazite se rekla kazala a takva neserioznost ti kako i sekoj gragjanin so demokratska svest treba da iskoci i da se sprotistavi na ovaa farsa koja ja iskreiraa.
Судот сега за сега одлучи дека Јанкуловска била во право со квалификациите. Ќе почекаме, па ќе видиме и Апелација, Врховен и Стразбур што ќе кажат.

Вие со демократска свест протестирајте си слободно. Некои од нас се само легалисти, не можеме сите да бидеме демократи.

Очекувам протестите да ескалираат во петок.
ДУИ виде дека не им оди во прилог да останат индиферентни во однос на овие проблеми, па преку нивните полтрони од Шверцери почнаа да шират повици за нови протести. Прв пат се одзваа откако почнаа протестите за да ја поздрават поддршката од нивните браќа од Тирана и Приштина.
Групата што го запали Македонското знаме е братска на Шверцери.

Баш ме интересира што размислува еден просечен протестант. Сум зборувал многу пати дека никој не ги контролира нивните медиуми, ниту пак се контролира што се проповеда по џамиите. Којзнае каква слика си имаат зацртано за Македонците, дека живееме во мед и млеко, а тие ни се робови :rolleyes:

Гледам дека реално ти ги браниш нив............. само жално за Македонците кои загинаа...

Ги бранам нив? :pos: Е, ај прашај ги модераториве кога бришат постови, зошто баш мојот со ш.иптар глуп беше меѓу првите? Не бранам јас никого, најмалку нив. Никој не те напаѓа тебе, туку Суд. Тој суд си има свое обезбедување и МВР, кое е задолжено за чување на редот и мирот на целата територија на РМ. Нема јас и ти да воведуваме ред така? Или тоа го сакаш? Еве ќе одиме на протест. Знаеш што ќе се случи? Ние - Полиција - Тие. И онаа небричената ќе ја сврти таа полиција против нас, и ќе испадне Ние - Тие - Тие. Јасно ти е сега?

ke imase pravo ako imase fakti za direktna povrzanost toa go nema vo slucajov,dokazite se rekla kazala a takva neserioznost ti kako i sekoj gragjanin so demokratska svest treba da iskoci i da se sprotistavi na ovaa farsa koja ja iskreiraa.
Демек ХД видео снимка кај што тие гниди ги убиваат исплашените дечиња легнати на пат, па крупен план на секое дете заедно со злотворот кој го убива кукавички од зад грб, заедно со изјава и признание од убијците и потпишпана и на нотар заверена изјава на председател на Америка, Англија, Германија и Франција дека тие виделе убиството. Судотѕ ги оцени фактите и доказите и донесе пресуда. На таа пресуда има право на жалба, нови искази докази .... тоа е пример на демократско општество. По тоа се разликува човештвото од чопор на павијани кои со сила наметнуваат своја воља на послабите.

Судот сега за сега одлучи дека Јанкуловска била во право со квалификациите. Ќе почекаме, па ќе видиме и Апелација, Врховен и Стразбур што ќе кажат.

Вие со демократска свест протестирајте си слободно. Некои од нас се само легалисти, не можеме сите да бидеме демократи.

toa e mnogu neizvesno sto ke kaze apelacija ...
legalistite bile nonsalantni i vo germanija koga legalno nacistite dosle na vlast.[DOUBLEPOST=1404919241][/DOUBLEPOST]
Демек ...... По тоа се разликува човештвото од чопор на павијани кои со сила наметнуваат своја воља на послабите.

tokmu toa mi e poentata i mene.

Последно уредено од модератор:
toa e mnogu neizvesno sto ne kaze apelacija ...
legalistite bile nonsalantni i vo germanija koga legalno nacistite dosle na vlast.
Јас мислам дека дури и што ќе каже судот во Стразбур е многу извесно. Ама, нели, мора да почекаме. Како што во 2012 кога ги обвинија беше извесно дека овие се убијците, ама пак, требаше да се чека 2 години и да се рестартираат процеси.

Легалистите се ноншалантни секогаш кога не се прекршува процедура. Па дури и ако тоа доведува до доаѓање на нацисти на власт. Бидејќи нели, легалистите не ги боли дали Хитлер е на власт, додека тој владее согласно законите или ги менува законите на легален начин. Тоа е ваша демократска битка и јас се надевам дека ќе ја водите храбро и агресивно во Петок.

Убаво си напиша еден на FB: веста беше дека Тачи побарал повторно судење и сега коментарот на дечкото "Ја би натпреварот Бразил-Германија да се игра пак".

Иначе меѓународниот суд за човекови права во Стразбург не знам колку има легитимност затоа што никој не може да се меша во Судството во една независна земја. Тие дури и да донесат одлука таа не би била легитимна овде затоа што имаме и Устав и Закони со кој се темели оваа држава.

tokmu toa mi e poentata i mene.

Но некогаш посредните докази се доволни да се убеди судот во вистината. Ќе се навратам на примерот на масакрот во Рачак, повод кој према Америчкиот претседател, премиерот на Англија, канцеларот на Германија.. беше доволен повод да се нападне Југославија, хуманитарно да се бомбардира, накратко историјата беше ваква во преговорите во Рамбује Југословенската страна ги прифати речиси сите услови поставени од ОН за да се смири ситуацијата во Косово под меѓународен мониторинг, и тогаш се случи масакрот кај Рачак и Албанците на пензионисаниот амерички генерал Вокер му покажаа јама полна со мртви Албанци. После тоа следеа емотивни изјави на Клинтон, Олбрајт и други светски лидери, како жени и деца со пресечени грла нафрлени во јама, принудени да клекнат, егзекутирани и масакрирани со вадење на очи сечење носеви унаказување на тела..... и докјде до бомбардирања, отцепување на Косово.... Тоа се случи као последица на Рачак. Иако светски ТВ екипи тој ден снимаа тешки борби на УЧК и Југословенски единици од рачак, иако ТВ екипите си заминаа од рачак заедно со ЈУ силите, иако патолошкиот извештај на Финската екипа покажа дека немаше егзекуции, дека сите се мажи, возрасни, убиени од голема далечина од различни агли што покажува дека се убиени во борба, иако на скоро сите убиени се најдени траги на барут на рацете што значи дека и тие пукале, На цивоилните алишта нема дупки од куршуми но на телото од алиштата - има рани , што значи дека се накнадно пресоблекувани, иако не биле заклани, масакрирани, мрцварени, иако ни една ТВ екипа не забележа никакви егзекуции туку само жестоки борби, иако и Тачи изјави дека во Рачак УЧК претрпе тешки губитоци во борбите, иако на местото немало локви од крв - што значи дека тука се носени веќе мртви од други места... сепак изјава ан пензионисан генерал на Америка којј сам си појде таму и на кој албанците му рекле дека бил масакр, беше доволен доказ да се почни голема воjна кампања

Ќе пораснеш и ќе сфатиш како функционира светот

Последно уредено:
welcome to democracy
sekoe opstestveno nezadovolstvo od nepravdi,korumpiranost i ponizuvanje treba i e zdravo da se iskaze na protest toa e ona sto sekoj bez razlika na nacionalna/verska pripadnost treba da go iskaze sekako ova znaci za zreli demokratii no vo zemja kade demokratijata e na granica so totalitarizam sekoj protest se smeta za bauk i plasenje na prostata masa.
zasto nema protest za slucajot vo Gjorce i red drugi? ova e glavnoto prasanje koe nemozat da go svatat golem broj na retardi koi ziveat vo svoj psiholoski svet vo koj sekoj koj ne e odredena nacionalna/verska pripadnost e avtomatski dezuren vinovnik za site stranja.

vo normalna drzava taka lesno ne se lepat etiketi bez fakti.
so koe pravo minister za vnatresni moze da si dozvoli da kriminalno teroristicki cin go preimenuva vo verski fundamentalizam?

Верскиот фундаментализам не го исклучува тероризмот, баш напротив во денешницава голем дел од терористичките акции се од верски побуди, разбираш или не.

welcome to democracy
sekoe opstestveno nezadovolstvo od nepravdi,korumpiranost i ponizuvanje treba i e zdravo da se iskaze na protest toa e ona sto sekoj bez razlika na nacionalna/verska pripadnost treba da go iskaze sekako ova znaci za zreli demokratii no vo zemja kade demokratijata e na granica so totalitarizam sekoj protest se smeta za bauk i plasenje na prostata masa.
zasto nema protest za slucajot vo Gjorce i red drugi? ova e glavnoto prasanje koe nemozat da go svatat golem broj na retardi koi ziveat vo svoj psiholoski svet vo koj sekoj koj ne e odredena nacionalna/verska pripadnost e avtomatski dezuren vinovnik za site stranja.
Vo normalna drzava taka lesno ne se lepat etiketi bez fakti.
so koe pravo minister za vnatresni moze da si dozvoli da kriminalno teroristicki cin go preimenuva vo verski fundamentalizam?

Да ама ова е Македонија и ова е Балкан овде демократија, плурализам и такви ствари само на хартија се користат !
Кога ќе имаме народ без разлика Македонци Албанци и др. кои ќе размислуваат индивидуално по секое прашање а никогаш колективно тогаш може да правиме нормална дискусија по било кое прашање а се додека колективно се генерализираат работите и се лепат етикети не ја бидува работава !
И кога ќе имаме политичари кои во прв план ќе им биде народот односно почитувањето на човековите права и слободи на секој еден поединец без разлика на неговата припадност кон некоја група(етничка, верска, политичка и.т.н.) и политичари(и во позиција и во опозиција општо говорам за сите) кои ќе бидат про-западно ориентирани а не изолационисти и кои нема да го делат народот на наши и ваши било тоа наши и ваши да се смета врз база на етничка, верска или партиска/политичка/идеолошка основа тогаш можеме да се надеваме на нешто подобро, но јас тоа не го гледам во државава ниту народот се стреми кон демократија и плурализам туку е закоравен и потајно сака едноумие а од друга страна и политичарите се исти не за џабе се рекло каков народ=таква власт и таква држава !
Факт е дека постојат безброј стереотипи и предрасуди и Албанците ги имаат кон Македонците и обратно Македонците кон Албанците е кога и на двете страни ќе постои доволно демократска, анти-националистичка како и само-критична маса на луѓе само тогаш овие срања можат да престанат, а се додека владее колективното мислење на генерализирање и етикетирање и плукање и се додека се употребуваат називи од типот на: ќе сечеме канџи на тие и тие, смрт за тие и тие, гасни комори за тие и тие, умрете тие и тие, племе, смрдени, инцестоидни, сечени, каури, Илирида и ред други називи кои ги користат и двете страни една контра друга овде мир ќе нема !
Поентата ми е да се баталат оние вештачки искреирани и генерализирачки бариери и да се батали колективното мислење туку секој треба да си гради свој живот и свое индивидуално мислење по било кое прашање !
Никој не разговора ниту пак протестира против масовните поскапувања на се и сешто, никој не дискутира за падот на демократијата и каква е состојбата на човековите права, никој не дискутира за изолацијата на Р.М. и дремењето пред портите на ЕУ и НАТО со години но затоа сите се палат за секунда кога ќе настане некаков ваков проблем од меѓу-етнички или меѓу-религиски аспект и одма интернет војниците/патриотите лом прават тука напаѓајќи го спротивниот етникум или религија ... затоа моето мото е исклучи Национализам - вклучи мозок !

Никој не ми даде одговор на мојот пост пред 2-3 страни. Зошто тогаш Албанците слепо му веруваа на судот за пресудата на Јоаким, додека сега ќе ми глумат лудило, и ќе ми кажуваат приказни како нашето судство било корумпирано?

Пуно, Дарди, Али Паша... било кој, јавете се, знам дека читате... и знам дека го прочитавте мојот предходен пост.

Верскиот фундаментализам не го исклучува тероризмот, баш напротив во денешницава голем дел од терористичките акции се од верски побуди.

Не велам дека не постои Исламизам кој навистина е радикален и опасен но сепак и веќе јасно се приметува дека токму тој Исламски радикализам и тероризам го користат нео-тоталитарните сили кои сакаат да воспостават нов едноумиски поредок и тоа на Европскиот континент па и пошироко(САД и.т.н.), додека од една страна на Европеецот или Американецот по медиумите 24/7 му се укажува на опасноста од Исламизмот истовремено општеството му се движи кон едноумие и нео-тоталитаризам но тој тоа не го приметува бидејќи бреин-вошингот е навистина премногу силен и ретко кој обичен човек може да ги сфати работите, Исламизмот е солидна алатка на новиот тоталитарен светски поредок и е креиран од самите тие центри на моќ ... Европјанинот или пак Американецот и.т.н. не го приметува падот на либерал-демократскиот политички концепт, преминувањето од демократија кон полициска држава, постепеното намалување на човековите права, но што е битно и што му е гајле за модерното едноумие на Европјанинот(и ние тука спаѓаме) како и на Американецот кога нели најголема опасност за планетава Земја како и за целиот универзум е Исламизмот и оние типчиња со долги бради и куси панталончиња кои секојдневно ги емитуваат по медиумите како шетаат со оружје низ Азиските и Африканските пустини, а истото тоа оружје им е дадено од некого а им се дадени и целите кои треба да ги сработат !

Никој не ми даде одговор на мојот пост пред 2-3 страни. Зошто тогаш Албанците слепо му веруваа на судот за пресудата на Јоаким, додека сега ќе ми глумат лудило, и ќе ми кажуваат приказни како нашето судство било корумпирано?

Пуно, Дарди, Али Паша... било кој, јавете се, знам дека читате... и знам дека го прочитавте мојот предходен пост.
Пореално е да се каже дека тогаш судот ја донесе пресудата под притисок. Доживотен затвор за самоодбрана нема никаде. Па за двојни убиства до сега има неколку пресуди 15-20 години во Македонија а никогаш доживотен.[DOUBLEPOST=1404922715][/DOUBLEPOST]Е ова ми направи ќеиф - тој што го удри џандарот во Тетово бил приведен пред еден саат. Гад маме му е.... јас да бев цајканот ќе го прегазев. На 0:31 Може да се види "јакиот тепач".

Последно уредено:
Од каде инфо дека е приведен ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom