Нема да видиш како ќе се покажат, затоа што сега сите се преокупирани со одмори и дали имало бранови на плажа, но искрено секој контра протест од македонска страна е смешен, затоа што правдата е задоволена. Убијците добија доживотна она што го и баравме? Зошто би протестирале? Која ни е целта? Не верувам дека и некој би дошол , јас нема да одам, затоа што нема причина. Да ги пуштеа терористите под политички притисок тогаш разбирам да имаше протести, но вака е без потребно. Само би губеле ние.
Овде некој се обидува политичка да профитира од контра протестите . Многу јасно. Пуштаат некои рандом непознати ликови да организираат протести за да наседне поширока маса и да прават проблеми ПРЕД ВЛАДА .[DOUBLEPOST=1404866161][/DOUBLEPOST]
Зборуваш како оние напалени тинејџери со Чегевара маица коишто прочитале некои такви романтичарски приказни за љубов, благосостојба, романтика, против неправда и слични работи. Помири се со тоа. Тоа во реалниот живот не постои. Нееднаквоста е природна појава, борбата помеѓу силниот и слабиот, богатиот и сиромашниот биле одсекогаш, затоа што тоа е всушност природен циклус на истребување на слабите.
И во најсредени држави има нееднаквост, има сиромаштија, има богати, има лузери, има силни буквално секакви. Богатиот стандарт нема да ти реши ништо, секогаш ќе бидат тие национални и културни разлики во прв план, затоа што збир од различни народи и култури носат многу проблеми, затоа што потсвесно и свесно едно култура секогаш доминира над друга култура и тука се создава простор за војна. Ете оди види во Шведска. Тие од Африка и Азија со добро работно место и со диплома се 30 пати повеќе радикални отколку тие обичните имигранти ѓубреџии.
Да, и Македонците ја сакаат Македонија, и Албанците, Турците ја сакаат Македонија подеднакво исто како и ти, во тоа не се сомневам, но Албанците ја сакаат Македонија како албанска, а Турците како турска, Циганите како циганска. Се друго е залажување, затворање очи со краставици, бодење нож во гради заради либералните ставови “еве јас сум граѓанин на светот“.
И јас имам жена , деца, уста за хранење. Имам и проблеми, потешкотии и останато исто како тој и во Шведска, Норвешка, Финска, Британија, но не сме исти верувај ми и тоа ИЧ. Тие се светлосни години понапред во смисла на култура, цивилизација, менталитет, интелегенција од нас тука. Ти не можеш некој Шпон да го споредуваш со Норвежанец молим те и да тврдиш исти сме луѓе. И не мора само Шпонови, исто и меѓу нас исто така.
Премногу живеете во бајки деца. Излезете од имагинацијата. Тоа е исто како да му зборуваш на куче да не јаде мачка.