Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Spored mene nema razlika i na dvata slucaja nevini bile, sto ima razlika koj bil ubiecot, mada za ova petkratnoto jas uste tvrdam deka ubijcite se vo sloboda i uzivaat negde na more dodeka nie se raspravame.
Супер се сложивме на крај жртвите биле невини а убијците ќе си скапат у затвор....

Бате,тие што се излезени тоа е све пропаганда и политика,Барем од моја видна точка и ред други со кој сум имал можност да разговарам! Имам доста пријатели Албанци..Си работат,живеат,уживаат..Петел не ги чеша за тие таму што дигаат узбуни и паники..Тоа тие таму се партиски пиуни коии ја дестабилизираат и менуваат сликата за државава...Зашто овие албанци коии јас ги познавам не одам на тие протести..туку и самите пцујат..Лично постар албанец овака ми кажа - Чичин нека се гонат у пм,неможе да се живее со такви..што ми фали мене што јас си живеам,имам работа..капе некој динар..живеам со македонци и секогаш сум се помагал взаемно!...Друг пак..Аџија..паметен човек вели -Бедајбоже имам ќерка да земи некој од косово или арачиново,одма ја бркам дома сосем партали..а пази албанец! Има и од нив луѓе кој сакаат да си живеат мирно....таа толпа е исполитизирана и е њо цел дестабилизација...Што би рекла баба ми ДРОГАШИ,ДЕЛИКВЕНТИ И НЕРАНИМАЈКОВЦИ! Иди види дали би протестирал некој што е учен,културен и растен со македонци! А за собирот и за будењето Амин...како христијанин би рекол камо до сево ова да не дошло..Што убаво би било кога секој ЧОВЕК..ма албанец бил србин бил ром или незнам што..Кога само би живееле сите во ист дух и би се бореле за иста цел...просперитет и соживот,но јбг на некој не му одговара тоа...Ние луѓето (Зборам за секој еден човек) сме стока...Замисли Даска ставена на завршеток од стрмен рид...ридот надоле океан и сртови...и сега ние сме отприлика вака...Од онаа страна на океанот на стрмништето стој политичар со микрофон,збори (Лаже,прави луѓето да блеат ко овци во него со помош на неговата моќ за лажење) и замисли од другата страна десетина души стојат на даската и го слушаат...потребно е само да се тргнат од даската и тој да падне во океанот...значи ние свесно го држиме и знаеме дека лаже а пак тој си игра играчки иако зависи од нас..тоа е и случајов... Политика...лага..пропаганда...а ние мајмуните ќе протестираме и урламе поради нечив интерес!

Само едно прашање имам за тебе , чим имаш пријатели албанци македнци и тнт..

Ти мислиш дека сите се неписмени и не знам што тие што излегуват на протестиве што се одржуват во скопје ... само едно да те прашам тебе и сите други македонци кои мислат дека некои протестират неправдено и дека не требало така ... да насилни протести и јас сум против но кога ке ти дојде преку к... тогаш немаш што та изгубиш ...

прашањево е вака
Дали ти би излегол ако ти си Културен Албанец од секогаш си се дружел со македонци имаш другари македонци работиш со нив се дружиш излегуваш низ град и све ок ...
си завршил школо средно со македонци заедно и факултет си завршил си дипломирал сте се поздравиле заедно и све така натаму ....
и од еднаш ке станеш некој ден на сабјле ти впериле оружје во главата и те зимат за земја те влечкат ( а ти културен никогас ни не си се тепал со некој македонц или албанец или нема врска со кој никогаш во животот си немал проблеми ни со полиција ни си македонци ни со никој ) и од еднаш те зимат те тепат те малтретират ти кажуват дека си терорист дека си војувал во авганистан и не знам каде и само затоа што си албанец ке те затворат ке те тепат од полиција па све до инспектори ... и све додека не дојдеш во суд ... ке те затварат 24 часа или повеке и сега ајде кажи ми ти дали би протестирал ?

а ти цел живот си работел си учел си правел за подобар живот не те боли дали некој си друг си има проблеми се додека не ти дојде тебе редот ... и нема кај да се жалиш зошто ако одис ти си албанец и никој не те ферма .... без да видат дали си имал некогаш проблеми или не без ништо и сега не би се жалел ти ? не би излегол ако ти прават вака ? ама право кажете сите вие што мислите дека само така си излегуват само за да страда некој македонц или полицаец или некој си друг ....

затоа не е све баш како што гледате во телевизија има и друга страна на паричкава не е све како во филмови ,

има некои патат па затоа им дошло преку к... и затоа излегуват

иначе кој би излегол ако има добра плата добра работа не те дира никој .... и си живееш животот како што сакаш но мисли уште еднаш да те најде истото тебе дали би излегол ??

Супер се сложивме на крај жртвите биле невини а убијците ќе си скапат у затвор....
Da te prasam nesto...Dali si malku skepticen, dali voopsto se somnevas vo ubijcite ili 100% si siguren deka ovie kaznetite se vistinskite ubijci, baram iskrenost ako voopsto moze da se dobie vo ovoj forum.
I dali bi sakal za sekoe ubistvo nad makedonec zatvor da lezi albanec makar i da e sigurno deka makedonec go vrsil ubistvoto.

Ние сме во граѓанска војна тоа е искажано со протестите и притисок и непочитување на суд што автоматски значи и непочитување на државата. Бараат некакви мониторинзи ко да сме у Афричка држава каде нема ни државни институции, ни суд, ни парламент итн.

Никој не е со вас македонциве во граѓанска војна , туку со Институцииве Судството МВР и овие институции , ако се буниме против судствотот не значи дека само ваши судови се овие ? или МВР не е ваше знаци со вас никој нема ништо но вие си мислите дека ако има протести против вас се да против вас но тие што прават неправда !
Нека доакажат све јавно со црвсти докази и ние ке ги судиме сите албанци не еден него сите сме против убивање млади деца и цигани да се и турци и нема врска што и да се деца се...

Никој не е со вас македонциве во граѓанска војна , туку со Институцииве Судството МВР и овие институции , ако се буниме против судствотот не значи дека само ваши судови се овие ? или МВР не е ваше знаци со вас никој нема ништо но вие си мислите дека ако има протести против вас се да против вас но тие што прават неправда !
Нека доакажат све јавно со црвсти докази и ние ке ги судиме сите албанци не еден него сите сме против убивање млади деца и цигани да се и турци и нема врска што и да се деца се...
Кога сте против институциите можеш да ми кажеш која е таа институција Каур, нели зашто на протестите имаше извици Смрт за каури. И нели каури е множина, па би сакал да ми кажеш дали тоа значи повеќе институции и ако можеш да ми објасниш те молам, каква е таа Каур институција?[DOUBLEPOST=1404873212][/DOUBLEPOST]

Ти мислиш дека сите се неписмени и не знам што тие што излегуват на протестиве што се одржуват во скопје ... само едно да те прашам тебе и сите други македонци кои мислат дека некои протестират неправдено и дека не требало така ... да насилни протести и јас сум против но кога ке ти дојде преку к... тогаш немаш што та изгубиш ...

прашањево е вака
Дали ти би излегол ако ти си Културен Албанец од секогаш си се дружел со македонци имаш другари македонци работиш со нив се дружиш излегуваш низ град и све ок ...
си завршил школо средно со македонци заедно и факултет си завршил си дипломирал сте се поздравиле заедно и све така натаму ....
и од еднаш ке станеш некој ден на сабјле ти впериле оружје во главата и те зимат за земја те влечкат ( а ти културен никогас ни не си се тепал со некој македонц или албанец или нема врска со кој никогаш во животот си немал проблеми ни со полиција ни си македонци ни со никој ) и од еднаш те зимат те тепат те малтретират ти кажуват дека си терорист дека си војувал во авганистан и не знам каде и само затоа што си албанец ке те затворат ке те тепат од полиција па све до инспектори ... и све додека не дојдеш во суд ... ке те затварат 24 часа или повеке и сега ајде кажи ми ти дали би протестирал ?

а ти цел живот си работел си учел си правел за подобар живот не те боли дали некој си друг си има проблеми се додека не ти дојде тебе редот ... и нема кај да се жалиш зошто ако одис ти си албанец и никој не те ферма .... без да видат дали си имал некогаш проблеми или не без ништо и сега не би се жалел ти ? не би излегол ако ти прават вака ? ама право кажете сите вие што мислите дека само така си излегуват само за да страда некој македонц или полицаец или некој си друг ....

затоа не е све баш како што гледате во телевизија има и друга страна на паричкава не е све како во филмови ,

иначе кој би излегол ако има добра плата добра работа не те дира никој .... и си живееш животот како што сакаш но мисли уште еднаш да те најде истото тебе дали би излегол ??

Душички они. Кога вадеа органи ( посебно срца ) тоа го правеле од љубов. Нели симбол на љубов е срце, па од љубов спрема Србите им ги ваделе срцата.
И друга работа не сери дека некој е влечкан и тепан и малтертиран кога самите монструми признаа дека има фер и коректен однос при апсењето и водењето во притвор ( и не ми реплицирај дека биле под притисок ).
И дали ви шошони глупи знаете што значи ДНК. Имаат ДНК доказ дека овие биле таму. Тоа што ви фали алка во ДНК не значи дека и тој доказ е нерелевантен.

Последно уредено од модератор:
Кога сте против институциите можеш да ми кажеш која е таа институција Каур, нели зашто на протестите имаше извици Смрт за каури. И нели каури е множина, па би сакал да ми кажеш дали тоа значи повеќе институции и ако можеш да ми објасниш те молам, каква е таа Каур институција?[DOUBLEPOST=1404873212][/DOUBLEPOST]

Душички они. Кога вадеа органи ( посебно срца ) тоа го правеле од љубов. Нели симбол на љубов е срце, па од љубов спрема Србите им ги ваделе срцата.
И друга работа не сери дека некој е влечкан и тепан и малтертиран кога самите монструми признаа дека има фер и коректен однос при апсењето и водењето во притвор ( и не ми реплицирај дека биле под притисок ).
И дали ви шошони глупи знаете што значи ДНК. Имаат ДНК доказ дека овие биле таму. Тоа што ви фали алка во ДНК не значи дека и тој доказ е нерелевантен.

Сите што викат да ги зимаш не можеш да ги контролираш но не ви дошле дома на вас Македонциве (кауриве) него отишле до судот и до влада значи тие не се ни ваши ни наши на народот .

За органи тоа е друго нешто нека ги судат во хаг или каде имало за нив .... кој со направил нека си го јаде ///

А јас ова што го пишувам 100% сигурен сум дека влечкани тепани и не знам штоо ... тоа дека имале фер и коректен однос не знам кај си го гледал но не е така

ДНК не може да се менува точно тоа само имаше дилема каде е најдено ДНКто тоа да се преиспитува , која кола потекло и да се преиспитува ...
и ДНК имат само од едниот од нив нека го апсат него не сите !!!
зошто ако пратиме ДНК и во 100 лаборатории истото ке излезе
но проблемот беше како е најдено тоа днк да се преиспитува колата и местово толку е сега тоа нека го прават јавно или не знам како но само да се преиспитува
не бараме ни да ги пуштат ни ништо нека излезе целиот случај јавно нека се одржуват сеанциве така и родителите на жртвите побарај нека биде така и ние така сакаме ако се доказува дека тие се нака си лежат или нека ги ибијат .....

1924338_264598643743170_3486820150739544572_n.jpg

lici ko fashisticki model na poster koi nacistite na nivnite pocetoci gi koristele za nivnata propaganda :) no sekako tie imale koncept - koja e sushtinata ,porakata i metodot na deluvanje znaele koja im e celta i ne bile melodramaticni tuku direktni.
tuka mozeme da vidime deka porakata e deka makedoncite ne se kiradzii...ok no toa ne e voopsto tocno.ja imam drugari makedonci koi zuvejat pod kirija sto znaci deka porakata sto saka da se prati e kontradiktorna i e laga makedoncite se kiradzii vo makedonija no sekako deka ima i takvi koi imaat svoi stanovi ili kuki.
sushtinata tuka e tesko da se najde protest pred vlada da se isprati poraka deka makedoncite ne se kiradzii vo makedonija i sea sto ocekuvate?vladata da vi kaze ne se sekirajte ne ste kiradzii?wth is the point here pal?
poslednoto e mnogu simpaticno makedonija na makedoncite mozebi nekoj patriotski mu zvuci ali ustvari toa koga ke go kaze nekoj vo multi nacionalno i multi kulturno opstestvo kako sto e makedonija zvuci budalesto

hm mi tekna od kade mi bese poznato :)

228b9eb1da05324afcbe4da75b7b0f54_content_large.jpg

ama aj ke vi prostat za prisvojuvanje na tugi "dela" i onaka ste poznati po toa ;)

p.s so vaka u noemvri protestov?

Последно уредено од модератор:
Малку си ги измешал работиве, секој а највероватно и ти знаеш дека после рамковниот договор албанците имаа предност во вработување, школување...

Изигрување обесправена заедница е добро но никој повеќе не го купува тоа.

Ако си албанец (плус и член на дуи) во оваа држава шансите некој да дојде дома да те фане за рака и да те однесе во некоја канцеларија да седиш, да играш тетрис или карти и да земаш плата се милион пати поголеми отколку да те носи во станица и да те тепа.

прашањево е вака

Како прво апел до сите што ќе иделе да гинат за државава. Да се акнат по тоа тиквите малце и да размислат. Како прво еве ви кандидати за на борбени лини:

-Овие што 1990, а и тие понатаму од Солун да си се пренасочат на домашен терен и да си гледаат прво во својата држава а не во друга во која што нема шанси да добиат ни 1m2 земја. Прво од историски, друго од демографски причини.

-Еве овие што се чукаа во гради за Господ, цркви и за еден сендвич душа даваа еве и тие се за таму како прв ред на борбена линија би ги ставил.

-Оние што се чукаа во гради, wannabe патриоти, се работеа како зајци, а во работата како полжави се, мислам на оние во Државните Администрации што влегоа со партиска книшка без елементарно познавање на ништо и подпросечно IQ и тие се за таму да се покажат дека не за џабе се на државен буџет. Да се оддолжат за се.

Нека гинат барем будали, ќе остане нешто во државава после што ќе смисли план за понатаму. И тој Генералот си знае и самиот што ќе кажат резервистите. Државата ги заборави, колку луѓе умера од стресови и за што? За таму да се поднесуваат закони тие што се бореа против нив да добиат пензии. Сите знаеме тие што удрија по Уставниот и територијалниот интегритет на оваа земја добија повеќе од оние што ја бранеа. На местата каде што загинаа тие бранители, денес не може ни една спомен плоча да опстане во нивна чест. Додека на контра никнуваат споменици над 10/30/40 метри со туѓи знамиња, славјеќи ја нивната смрт против "Славо-каурскиот окупатор на Илирските територии".

Јас си кажав и повеќе пати, нити ме интересира нешто овде ниту сакам да знам. Се што би направил е да се зашитам себе си. И онака на државата не и е гајле за рајата. Тие што ќе имаат врски пак ќе се спасат и ќе се кријат во станови низ Солун и Халхидики. Овде само ќе страда обичниот народ како и секогаш. Утре, еве харикирам и ќе бидам искреен да се случи нешто такво подобро да ме стрелаат одма него да ме регрутираат да се борам за оваа земја. Ни сум добил нешто од нејзе, нити ќе добие нешто од мене. А не ни очекувам, единствено што очекувам е само да не досоголи. Нека патат оние што заслужуваат, овде нити имам нешто што ме поврзува нити имам нешто за што би се борел. Како старееш истовремено и учиш и дознаваш повеќе работи.

Да не ги заборавам оние со кукастите крстови, тие ме се најсимпатични.. По ветрушка луѓе од нив, нема да се роди!!!!!!!!!!!

Сега гледам ќе протестирале насекаде, нека си протестираат колку сакаат вистината е една и тоа нема да сменат дека тие сите се МОНСТРУМИ! Колку само старите кажуваа дека деца убиле мали по селата и тоа малтретирале со векови, со амин од Турците што правеле. Сега најблиску видовме што правеа на Косово и Метохија, сведоци бевме и во селата околу Тетово како малтретираа цивили и убиваа. А сега излегуваат дека се жртви... Иронично, нели?
Се чукаа самите во гради како УБИЈЦИТЕ НЕМАЛЕ НАЦИЈА И ВЕРА! Епа ете имаат и двете АРНАУТИ со ИСЛАМ "Религија на Мирот-жими к***"!kaljimero.png

Ќе падне еден ден таа ваша Америка, има Јадран црвен да биде од вас и Вардар!

so ovoj popis koj sledi ke se vidi kolku ima a deka ima 40 toa e odprilika mozno i poveke da ima prosta matematika soberi Albanci,Turci,Torbeshi,Boshnaci,Romi... plus soodnos rast na natalitet po nacionalnosti/veroispoved jasno e deka procentot e toj.

temava e za petkratno ubistvo i ima sosema druga tezina od prostitucija/droga...baska sto generaliziras.
Па и 100 процентна да е муслиманска државава нема врска, исламски фундаменталист е исламски фундаменталист, како сакаш подруго да ги нарекуваат. Проблемот не е тој, проблемот е што вие се идентификувате со исламските фундаменталисти, што не може никогаш нормален човек и муслиман да го направи, ама овде в државава изгледа има многу ненормални луѓе

Нема да видиш како ќе се покажат, затоа што сега сите се преокупирани со одмори и дали имало бранови на плажа, но искрено секој контра протест од македонска страна е смешен, затоа што правдата е задоволена. Убијците добија доживотна она што го и баравме? Зошто би протестирале? Која ни е целта? Не верувам дека и некој би дошол , јас нема да одам, затоа што нема причина. Да ги пуштеа терористите под политички притисок тогаш разбирам да имаше протести, но вака е без потребно. Само би губеле ние.

Овде некој се обидува политичка да профитира од контра протестите . Многу јасно. Пуштаат некои рандом непознати ликови да организираат протести за да наседне поширока маса и да прават проблеми ПРЕД ВЛАДА .[DOUBLEPOST=1404866161][/DOUBLEPOST]
Зборуваш како оние напалени тинејџери со Чегевара маица коишто прочитале некои такви романтичарски приказни за љубов, благосостојба, романтика, против неправда и слични работи. Помири се со тоа. Тоа во реалниот живот не постои. Нееднаквоста е природна појава, борбата помеѓу силниот и слабиот, богатиот и сиромашниот биле одсекогаш, затоа што тоа е всушност природен циклус на истребување на слабите.

И во најсредени држави има нееднаквост, има сиромаштија, има богати, има лузери, има силни буквално секакви. Богатиот стандарт нема да ти реши ништо, секогаш ќе бидат тие национални и културни разлики во прв план, затоа што збир од различни народи и култури носат многу проблеми, затоа што потсвесно и свесно едно култура секогаш доминира над друга култура и тука се создава простор за војна. Ете оди види во Шведска. Тие од Африка и Азија со добро работно место и со диплома се 30 пати повеќе радикални отколку тие обичните имигранти ѓубреџии.

Да, и Македонците ја сакаат Македонија, и Албанците, Турците ја сакаат Македонија подеднакво исто како и ти, во тоа не се сомневам, но Албанците ја сакаат Македонија како албанска, а Турците како турска, Циганите како циганска. Се друго е залажување, затворање очи со краставици, бодење нож во гради заради либералните ставови “еве јас сум граѓанин на светот“.

И јас имам жена , деца, уста за хранење. Имам и проблеми, потешкотии и останато исто како тој и во Шведска, Норвешка, Финска, Британија, но не сме исти верувај ми и тоа ИЧ. Тие се светлосни години понапред во смисла на култура, цивилизација, менталитет, интелегенција од нас тука. Ти не можеш некој Шпон да го споредуваш со Норвежанец молим те и да тврдиш исти сме луѓе. И не мора само Шпонови, исто и меѓу нас исто така.

Премногу живеете во бајки деца. Излезете од имагинацијата. Тоа е исто како да му зборуваш на куче да не јаде мачка.

Премногу убаво кажано неможам да се спротиставам на твоево горенаведено...Тотално си во право,Неможеш од мед да направиш вода! Не сум напален тинејџер со маица од че гевара нити пак дете...Дете сум само во очите на моите родители...Не за тебе пријателе..И секоја чест за напишаното воопшто не ми пречи кога некој знае повеќе или нешто ново што јас не го знам! Но следен пат доколку ме цитираш,не ме нарекувај НАПАЛЕН,ДЕТЕ,НЕДОРАСНАТ...Се друго што ќе речеш јас ќе го испочитувам..Затоа што сето она што го наведе е суровата реалност...А бајката е онаа за која и јас велам дека е невозможна...И покрај тоа јас сакам да живеам нормален живот...животот е премногу краток за да го живеам во омраза...Но сите луѓе не сме исти... А дека политиката нас не Ј..Е тоа е факт!!

Bravo ne demaskira, so masonite sme bile kordinirani celo vreme!
ps i za tebe vo drugite postovi svativme deka si specialen, no eve treba da te potsetime od vreme na vreme ... ajde cao sega
Арнаути, заборавивте дека во Турско се пишевте Турци, а јадете трици за овде!!!!!!! : ))))))))))

Дволични, како и вашата погана вера.

Поддржувачите на голема албанска џамахирија се во паника од растот на моќта на Русија. Русија сака да го шири своето присуство во натовска Европа, а пред се` и` се интересни Македонија, ЦГ и Србија, како држави надвор од НАТО, кои немаат просперитет да влезат брзо во НАТО. Доколку Србија и Македонија станат проруски и дозволат руски бази на своја територија, сонот за голема албанска џамахирија никогаш нема да се оствари. Русија и сега и` кажа на Србија дека никогаш нема да го признае Косово, а без руска согласност не може Косово да стане вистинска држава членка на ОН и според меѓународното право тоа е се уште српска територија.

Јас живеам во оп. Чаир, и гледам кога на некои шовинисти и исламисти Албанци ќе им се спомне Русија, веднаш избувнуваат. Затоа многу од Македонците имаат симпатии кон Русија и некои дури (и тука на форумов) бараат руски бази во Македонија.

Затоа, овие албански исламистички насилни протести во Македонија, треба да се гледаат со особена претпазливост, случајно да не се подбуцнување за нова џихадска војна, пред руското или друго источно влијание да стане силно на Балканот. Не за џабе и Грујо оди толку често во Кина.

Русија веќе на своја страна тивко ја придоби и ЕУ, така што кризата во Украина ја решава со Германија и Франција, а Америка ја оставија на страна.

ti se izdefinira sto si ili ???
Да. Човек. Нациите настануваат кон крајот на 19 век и тогаш се појавуваат првите национални држави. Се останато е бајки. Не се замарам со националности, тоа ти кажувам цело време. Можам да бидам што сакам. Ама прво сум Земјанин, па Европеец, па Балканец по територија сум Македонец. Се останато е глупост за мене. Порано ги делев луѓето на ЛУЃЕ и НЕЛУЃЕ, сега делам на ЛУЃЕ, НЕЛУЃЕ и МОНСТРУМИ!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom