Ти си македонец и јас сум...Живееме помеѓу исти граници,и двајцата сакаме ресенска јабука и тетовски грав..и јас и ти дишеме под исто небо...Македонец си...живееш овде! Албанец но македонец

...Тука си израснал,чаршија,скопско,плоштад...работиш овде..работам овде,печалам,преживуваме и двајцата се бориме за подобро утре..албанија ли ни дала да јадеме...ако и јас живеем во албанија но сум со потекло македонско..јас ќе се нарекував албанец..таа држава ги трпела моите чекори одкако проодев...затоа бате Дај јас и ти да организираме протест што ни поскапија струјава..да организираме протест што ни шибаат извршители за све нешто...ете македонски и албански протест заедно...иста цел...исти комплетно..ти нос ја нос..ти раце и јас раце..исти сме,луѓе...И така наместо да ја дестабилизираме државава да ги стабилизираме сметките за њтеуја,парно,компир,леб,тутун. А потплатенине деца нека палат знамиња и нека кршат прозори и нека ги бањаат со водени топови о шок бомби..јас и ти ќе излеземи изреволтирани и мирни со свое право да го бараме истото она што на двајцата ни го попречува нормалниот живот...Како бре не се соберемњ сите вака штрајкови за овие проклети поскапувања и безработици :/