Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
http://www.time.mk/read/9b1df5cc00/b5b9d5ffd7/index.html

Понекогаш помислувам дека сето ова го заслужуваме и полошо. Заслужува ова држава да и се отцепи третина од територијата па да се свестиме.

Лустрирале директор на училиште кој во плурализмот, значи во независна Македонија, кодошел албански националисти. И сега озбилно очекуваат некој да соработува со службите на државата и да ја штитат од домашни и странски непријатели.

Јас лично не би, можеби и соработниците и во случајот Монструм за едно 10-20 години ќе бидат прогласени за кодоши и ќе бидат лустрирани.
Чекај чекај патриотчињата да го прочитаат ова па да видеш тогаш...:)

Понекогаш помислувам дека сето ова го заслужуваме и полошо. Заслужува ова држава да и се отцепи третина од територијата па да се свестиме.

Лустрирале директор на училиште кој во плурализмот, значи во независна Македонија, кодошел албански националисти. И сега озбилно очекуваат некој да соработува со службите на државата и да ја штитат од домашни и странски непријатели.

Јас лично не би, можеби и соработниците и во случајот Монструм за едно 10-20 години ќе бидат прогласени за кодоши и ќе бидат лустрирани.
:facepalm:

Азири: Изјавата пред истражен судија ја дадов под притисок

„Точна е изјавата што ја кажав денеска пред судот, претходната ја дадов под притисок на полицијата“, рече обвинетиот во случајот Монструм по контрадикторноста на неговиот исказ пред судот.
aziri-izjavata-pred-istrazhen-sudija-ja-dadov-pod-pritisok-117445.jpg
„Не можев да го издржам психичкото малтретирање. Ми велеа дека рацете им се отворени за затворат кој сакаат. Бев однесен во МВР каде ми рекоа да го кажам тоа што го кажав пред истражен судија и ми ветија дека ќе ме ослободат" рече Азири.
Не можел да го издржи тоа што додека бил заштитен сведок и дислоциран во Кочани, членовите на неговото семејство не знаеле каде е и побарал или да го затворат или да го ослободат.
Во Кочани му стигнало писмо во кое пишувало дека ако сака да се откаже од овој статус треба повторно да даде исказ.
На истражниот судија не му се пожалил за притисоците оти се плашел да не го убијат, па потоа да кажат дека го убиле оти сакал да избега.
Остана на тврдењето дека нема никаква врска со убиството кај Смилковското езеро. Негираше дека другите обвинети или нивните роднини му вршеле какви и да се притисоци.
Во судницата беше емитувана видео снимка од мај минатата година, кога Азири дава исказ пред истражниот судија.
Адвокатите реагираа дека имало делови во записникот од тој ден, што Азири не ги кажал, а биле внесени на записник.
Оваа видео снимка, како што рече обвинителката Гордана Гешковска ќе биде искористена како доказ во постапката.
Азири пред истражниот судија тврдеше дека ги чекал двајца од обвинетите на обиколницата кај Качанички пат и дека кога дошле носеле црни капи и ракавици и му кажале дека убиле човек.
Судењето за петкратното убиство кај Смилковското езеро ќе продолжи на 15 овој месец.

Ете ја албанската плачи пичкарска стратегија, не бев јас ме натераа! Абе иди таму исколи го бел ден да не види, што му дозволуваш судење не ми е јасно. Изделкај ги дел по дел и фрли ги на депонија, да смрдат како што смрдат и во судница. Гнаси.

You do not negotiate with terorists ;) ги пикаш во некој логор, лејбор кемп и се правиш неудрен дека никој не чул за нив.

Абе, за овие ли треба цивилизирани услови на општествена правда?

Што не ги егзекутираа сите кога ги апсеа!!!

Kolku glupavi ste vie makedoncite ,i uste mislite deka ovie e ubijcite hahaha,da ne sakavte ovie ne vremeto ne ubistvoto da bile slucajno vo Dubai ,Paris,London ne shoping ,jas se plasam deka ovie kutri luge ke go jadat ,a vistinskite ubijci od srbija zaedno so MVR ke bidat na slloboda ,pe ke go jade i nekoj drug za da doboiat na izbori ,kutrite familii sto izgubia deca a ne znat deka se izmanipulirani.
Da ve fatam jas vami pa da vi davam eden dobar kotek ke vikate deka i kenedi ste go ubile,ne sme tolku naivni da veruvame vo vasite SITEL ,KANAKL 5 prikaski.
Po glup narod ne sum videl dosega

Kolku glupavi ste vie makedoncite ,i uste mislite deka ovie e ubijcite hahaha,da ne sakavte ovie ne vremeto ne ubistvoto da bile slucajno vo Dubai ,Paris,London ne shoping ,jas se plasam deka ovie kutri luge ke go jadat ,a vistinskite ubijci od srbija zaedno so MVR ke bidat na slloboda ,pe ke go jade i nekoj drug za da doboiat na izbori ,kutrite familii sto izgubia deca a ne znat deka se izmanipulirani.
Da ve fatam jas vami pa da vi davam eden dobar kotek ke vikate deka i kenedi ste go ubile,ne sme tolku naivni da veruvame vo vasite SITEL ,KANAKL 5 prikaski.

Поклони се на крај од претставата така е редот.

Да не мешаме сега МВР и Срби мислам дека ова е завера од вонземјани кои можеби ете дошле и од север, нема шанси некој механичар и бербер од Арачиново да ги убие децата.
Исто така и во 2001 работниците што ги расцветаа со динамит и изживувањето на тетовските работници беа од вонземјани, она што беше изрезбарено со нож на нивните грбови UCK нема шанси да е направено од нашите соседи Албанци.
Па тоа си ги имаме ние глупите Македонците помешано лончињата и не изманипулирале медиумите, UCK сигурно значи United Coalition of Klingons, не некое здружение на пацифисти од Косово која седи во парламент кај нас.
Сега почнуваат да се разоткриваат некои работи пополека, еве и потврда од највисоките врвови дека тие се меѓу нас.

Кој гроб на друг копа сам во него паѓа.;)

^
Моментот кога ке прифатите дека сме ептен глуп народ, толку подобро.

Не паѓајте на провокациите од саламбото погоре, си има судски процес си има судови башка албанец е министер за правда нека се жалат кај него ако имаат сознанија за обвинетите, за поголемиот дел од нив србите се криви за масакрот ми текнува дури на алсат цело време имаше емисии за тоа како од Србија биле пратени те специјалци те вакви те онакви, вистината на крај ќе излезе на виделина а сите што се умешани во масакрот и сите што ги поддруваат убијците да ги снајде исто нив и нивните фамилии.

Теории за заговори секогаш ќе има. Биле наместени убијците, вака било, онака било. За ниту еден случај ако е така, не можеже да бидеме сигурни.
Ама ако од групата обвинети, двајца се во бегство, мислам дека нема простор за да се каже дека обвинетите се наместени.

Заслужуваме многу полошо,би рекол да станеме робови(ако веќе и не станавме)... не ми се верува дека очекуваме од еден етникум сите желби да им ги задоволиме во надеж дека таа ке им биде последна желба...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom