Марјан Ѓорѓиевски

• Креатор на темата Креатор на темата Лајто
  • Време на започнување Време на започнување
Иновативен ?? Тој ?

:pos:

Па во секое клипче го тупи со чичко милован(читај неговиот татко комуњар што жали за југославија),изронатата во суратот(некоја што им се пушта на сите во друштво ОСВЕН на него,од оправдани причини до душа),Леон мамичка(школското другарче што имало повеќе пари од него,нашиов "генијален комичар"го мрази зошто тој не бил толку богат како него). И што е тука иновативно и смешно ?

Ако е така и јас имам стара комшика,малку е за греота оди од спрат на спрат,трола,снима кој како кога ќе помине и јас комичар сум ако место цвета,и го сменам само името ја крстам стојна земам камера да се снимам и ја емитирам ? Тоа ме прави стенд ап комичар или пак смешен ??

Не.

Иновативен ?? Тој ?

Па во секое клипче го тупи со чичко милован(читај неговиот татко комуњар што жали за југославија),изронатата во суратот(некоја што им се пушта на сите во друштво ОСВЕН на него,од оправдани причини до душа),Леон мамичка(школското другарче што имало повеќе пари од него,нашиов "генијален комичар"го мрази зошто тој не бил толку богат како него). И што е тука иновативно и смешно ?

Ако е така и јас имам стара комшика,малку е за греота оди од спрат на спрат,трола,снима кој како кога ќе помине и јас комичар сум ако место цвета,и го сменам само името ја крстам стојна земам камера да се снимам и ја емитирам ? Тоа ме прави стенд ап комичар или пак смешен ??

Не.
како заклучи уствари дека татко му е. ти мора да си видовит жими све. за другото стварно е без коментар кој е кој.
и ајде аман сними еден клип со та комшивката твоја не пукна веќе, барем да видиме шо фаца си. и од кај знајш можи ке те биде, па ке станиш славен како тито а и воедно на сите тука а и пошироко ке им одржиш лекција што е иновативност, на што треба да се смеат и така наваму и така натаму.
ајде не си ја стегај душата знајме дека потајно ти гори душата да си ја пробаш среќата. ајде ајде мечка страв тебе не страв.

Иновативен ?? Тој ?

Не.
Или може ти си се пронашол во некој од ликовите(таткоти да не е милован:pos:?)па сега плукаш?

Иновативно е тоа што него му текнало да провомира стендап кај нас наместо да стане пеач на турбофолк песни на Бом тв,или во случајов(пошо е глумец)да глуми во владини реклами и ретардирани приказни....

Ама случајов со маријан ми е како вицот што беше.
Кога бил во пеколот само македонскиот котел без капак зошто некој ако пробал да излезе самите го тргале назад.
Добро е што обработува некои такви стереотипи,што е тука лошо?Мене баш шегите за милован ми се интересни,бидеќи познавам еден баш таков старец(кумровачка школа,офицер во јна)кој само се издишува и се лигуши како сега не е како што било во југославија.Никој не вика дека е генијален ама и не е толку лош колку што го правите,така се почнува.

И мене не ми се сите клипчиња смешни ама има и доста кои се,за трудот ако не треба да се пофали.
А кај нас кога некој ќе проба нешто ново наеднаш секој го плука и му се качува на грб што утре кога ќе сакаш да пробаш страв ќе ти биде да не те омаловажат и да те направат будала.

Олабавете малку,позитивна промена е во секој случај,некој пробал да донесе нешто од запад наместо од пинк/планет,и треба да се поддржи па утре да се појават и други....

Или може ти си се пронашол во некој од ликовите(таткоти да не е милован:pos:?)па сега плукаш?

Иновативно е тоа што него му текнало да провомира стендап кај нас наместо да стане пеач на турбофолк песни на Бом тв,или во случајов(пошо е глумец)да глуми во владини реклами и ретардирани приказни....

Кога бил во пеколот само македонскиот котел без капак зошто некој ако пробал да излезе самите го тргале назад.
Добро е што обработува некои такви стереотипи,што е тука лошо?Мене баш шегите за милован ми се интересни,бидеќи познавам еден баш таков старец(кумровачка школа,офицер во јна)кој само се издишува и се лигуши како сега не е како што било во југославија.Никој не вика дека е генијален ама и не е толку лош колку што го правите,така се почнува.

И мене не ми се сите клипчиња смешни ама има и доста кои се,за трудот ако не треба да се пофали.
А кај нас кога некој ќе проба нешто ново наеднаш секој го плука и му се качува на грб што утре кога ќе сакаш да пробаш страв ќе ти биде да не те омаловажат и да те направат будала.

Олабавете малку,позитивна промена е во секој случај,некој пробал да донесе нешто од запад наместо од пинк/планет,и треба да се поддржи па утре да се појават и други....

ТОА НЕ Е СТЕНД АП !!!!!!!!!!!!!

Добро бе добро повеќе никој нема да го користи поимот СТЕНД АП , сите ќе велат Марјан комичарот и сеа среќни и задоволни хејтерите? :icon_mrgr:

Затоа што пријателчињава кои се експерти за комедијава, не го имаат гледано?

Богами, ја нема да го глеам оти ми е страв дека ќе станам досаден ко тебе после... :unsure:

Престанувам да го читам постот кога ќе видам Марјан и стенд-ап во една иста реченица. Аман луѓе тие негови клипчиња се се освен стенд-ап. Еве од мојот омилен стенд-ап комичар клипче како треба да изгледа еден стенд-ап комичар. Треба да е иновативен секоја тема да му е различна една од друга ...не да дави нонстоп со хејтање на се живо и диво. Го нервирале богати,убави...паметни...глупи. Браво Марјане :icon_lol:

Една од брилијантните критики против „ова што го прави“ Марјан да ти се базира дека тоа не било стенд ап комедија пошо чоекот седел, а не стоел, и не се обраќал кон жива публика, туку се снимал, е исто како да речиш дека музичко видео нема врска со музика.
Знаеме нели, музика се изведува во живо, пред аудиториум.
Така и оваа „стенд ап комедија“ не може да биде тоа, пошо ете, чоекот, седнат бил.
Меѓутоа, во овај технолошки глобализиран свет, доколку ја правиш поентата на комедијата, односно правиш комедија и се обраќаш кон публика, која не е пред тебе, туку е позади монитор во вид на видео клипови, тогаш единствена критика која ќе ја добиеш е - ало тоа не е стенд ап комедија.

Аха.. а трансот музика беше?

П.С. Нека ми попуши следниот на кој му досаѓам :)

ТОА НЕ Е СТЕНД АП !!!!!!!!!!!!!

LEAVE BRITNEY ALONE !!!!!!!!!!!

leave-britney-alone.jpg

P.S.без нервози другар-во право си;)

ви го видов херојот накај лептокарија.

уфф, и сеа шо?

Тотално се слагам со цел пост затоа и те цитирам.
Значи не мора а и не може секој да го сака ама зошто да се удира на хејт? И мене некои клипчиња не ми се смешни, нормално има некои и што ми се сосем океј, али нит го пцујам нит го плукам. Подобро да проба да биде комичар отколку пејач, пошо кај нас секој втор е пејач без разлика на тоа дали е нем, неписмен, талентиран, неталентиран. Стварно не разбирам, па ако не го сакате не го ни коментирајте, што ви направил човекот за да го мразите и да го плукате, ако не ви е убав неговиот хумор и ако не ве смее тогаш едноставно не го гледајте и чао пријатно.

Иначе стенд ап комичар не се станува преку ноќ. Не е тоа така едноставно, влези во сала и 2000-3000 публика одма. Треба некој да те види, да бидеш познат од претходно, а он си се афирмира на негов начин, преку клипови на Јутјуб, што е и најлогично и најисплатливо. Поентата ми е дека не мава овој македонскиов синдром на хејтање, ко у стил он од Битола е а јас од Прилер и ај ќе го мразам сега без разлика на тоа дали е добар или лош дечкото. Што да кажам, прост народ сме си...

Една од брилијантните критики против „ова што го прави“ Марјан да ти се базира дека тоа не било стенд ап комедија пошо чоекот седел, а не стоел, и не се обраќал кон жива публика, туку се снимал, е исто како да речиш дека музичко видео нема врска со музика.
Знаеме нели, музика се изведува во живо, пред аудиториум.
Така и оваа „стенд ап комедија“ не може да биде тоа, пошо ете, чоекот, седнат бил.
Меѓутоа, во овај технолошки глобализиран свет, доколку ја правиш поентата на комедијата, односно правиш комедија и се обраќаш кон публика, која не е пред тебе, туку е позади монитор во вид на видео клипови, тогаш единствена критика која ќе ја добиеш е - ало тоа не е стенд ап комедија.

Аха.. а трансот музика беше?

П.С. Нека ми попуши следниот на кој му досаѓам :)
Значи по импликација на твоево мислење, и Shane Dawson е стенд ап комичар, и Fred, и Ray William Johnson... практично секој јутјубер што снима клипчиња со смешна содржина, така?
Дајте да потпишеме петиција да се додаде зборчето "влог" во македонскиов речник, оти сите ќе станеме стенд ап комичари уште малце.

Значи по импликација на твоево мислење, и Shane Dawson е стенд ап комичар, и Fred, и Ray William Johnson... практично секој јутјубер што снима клипчиња со смешна содржина, така?
Дајте да потпишеме петиција да се додаде зборчето "влог" во македонскиов речник, оти сите ќе станеме стенд ап комичари уште малце.
Значи кој тролови сте секоја чест:icon_lol:
Како да започне ако не преку ју тјуб?
Кај нас нема друга опција,на запад почнуваат по клубови по мали и слично и напредуваат-кај нас како?Да појде во некој од ноќните клубови да настапува?Може ќе му се согласат,силикони ако стави:pos:
Како млад комичар да се промовира кај нас?Еноставно нема начин,и затоа почнал преку јутјуб?

Јас не знам што очекувате,50 години максимален дострел на комедијата кај нас се македонски народни приказни и кикурику (:tapp:) и сега наеднаш некој на ниво на Карлин да се појави?Така почнува....
Али тоа е одлика на сите ,,интернет експерти,, ако пофалиш нешто тогаш не се разбираш,од друга страна ако сереш автоматски си ,,критичар,,со префинет вкус во _________(пиши си категорија).

Престанувам да го читам постот кога ќе видам Марјан и стенд-ап во една иста реченица. Аман луѓе тие негови клипчиња се се освен стенд-ап. Еве од мојот омилен стенд-ап комичар клипче како треба да изгледа еден стенд-ап комичар. Треба да е иновативен секоја тема да му е различна една од друга ...не да дави нонстоп со хејтање на се живо и диво. Го нервирале богати,убави...паметни...глупи. Браво Марјане :icon_lol:
Демек го разбираш ти овој...него ајде си видел некое клипче и да го стам, не е проблемот што е или не е стенд-ап, него форите за хумор и таа харизма за комичар изостануваат во изобилство кај Марјан.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom