Manga (Генерална Дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Hurin
  • Време на започнување Време на започнување
Охх :(. Камо да беа на друг јазик, ама пак ... си имаш во колекција манги. ^_^

А другите шо манги беа? :$

Иначе не почнувај да читаш манга Уан Пис, чекај си епизоди, феноменален арк следува! :vozbud:

ххахаха не се откажувам од епизодите! Тоа ми е неделниот ритуал што ме одржува во живот преку недела :D

• Ми се допаѓа
Reactions: ~2A
Нема врска, арогантно човече е 9АД ама сигурен сум ќе изгубеше да праеа дуел против стариот иначе Шиун вс 9АД за натаму значи, овој наочариве ќе цркне следниот чаптер :pipi:

• Ми се допаѓа
Reactions: ~2A
Гледам сте се разгореле за некоја корејска манга, така да би ви ја препорачал ако ја немате читано Tower of God, завршена е, исто корејска. :)

Гледам сте се разгореле за некоја корејска манга, така да би ви ја препорачал ако ја немате читано Tower of God, завршена е, исто корејска. :)
Iscitano bratce ja sledam nedelno isto mala zabeleska so me nervira e kontroverzniot izgled na nekolku karakteri,shoujo like, zemi probaj ja The breaker, ke ti se dopadne garantiram so zivot

Iscitano bratce ja sledam nedelno isto mala zabeleska so me nervira e kontroverzniot izgled na nekolku karakteri,shoujo like, zemi probaj ja The breaker, ke ti se dopadne garantiram so zivot
Чекај не е завршена? Зашто цело време сум мислев дека е завршена..
Иначе ќе почнам со The Breaker! :)

Мене The Breaker ми беше појака отколку The Breaker: New Weaves, само една случка ме изваде од патики и тоа на почетокот негде беше. :confused:

Ја користам оваа прилика на 5.400то мислење да го посветам на еден од подобрите чаптери на The Breaker, одамна не сум почувствувал ваква возбуда (можеби 6-7 чаптери уназад)!

@Nubi

the-breaker-new-waves-4970773.jpg

Yi Gyu Bum беше? :vozbud:

P.s 2 недели на одмор ќе бидат. :(
-Да си запишам овде 161чаптер, да не заборавам до кај сум. :D

Мене The Breaker ми беше појака отколку The Breaker: New Weaves, само една случка ме изваде од патики и тоа на почетокот негде беше. :confused:
Mislam deka so krajot na prviot del avtorite se nadminaa sebesii vtoriot del ocekuvano spor razvoj na nastanite no eve poleka ja nosat na prav pat :)
Ја користам оваа прилика на 5.400то мислење да го посветам на еден од подобрите чаптери на The Breaker, одамна не сум почувствувал ваква возбуда (можеби 6-7 чаптери уназад)!
@Nubi

the-breaker-new-waves-4970773.jpg
Yi Gyu Bum беше? :vozbud:
P.s 2 недели на одмор ќе бидат. :(
-Да си запишам овде 161чаптер, да не заборавам до кај сум. :D
Да те питам Лон вулф на кое ниво го ставаш според тебе ? Мислам дека би се носел рамо до рамо со 9АД бтв не верувам да цркнат нит Волф нит Бум нит па онаа карпата
Нез дали овој знае дека Шион е жив хаха, ќе се скрене ко ќе го види :)

@Nubi

Нели се степаа, за Вулф да види што вештини користи 9АД, егото му е до небо. Јак е типот, би го ставил во еден од најјаките, ама сепак авторите се тие што му ја даваат моќта, ако им текне уште сеа може да умре. :)

Па нели тој со Бум што е (исто силен е) му рече да престанат?

Hunter x Hunter се врати после долговечната пауза :)
Строго препорачувам !
Мора да ја препрочитам ... Све сум забравил :|

Да се надоврзам на @Hurin , мангите ја има во различни жанрови и тоа: акција, авантура, романтика, спорт и игри, историја, комедија, научна фантастика, мистерија, хорор, секс/hentai :icon_mrgr: итн...

Мангата традиционално се печати во црно-бела боја техника иако постојат и некои манги кои се во боја. Не често, но аниме сериите најчесто произлегуваат од мангите, секако доколку таа манга оствари успех.
Манга стрипови не се произведуваат само во Јапонија, туку и во Тајван, Јужна Кореја и Кина.
требаше да додадеш дека јапонската манга се чита од десно на лево јас кога прв пат читав манга не можев ништо да разберам зошто читав од лево на десно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom