Манчестер Јунајтед vs Арсенал, Олд Трафорд, 17h, 28.08.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши мечот?

• Вкупно гласачи
    152
Статус
Затворена за нови мислења.
Лошо ќе биде за Арсенал ако утре Удинезе ги измачи со продолженија, играчите кои ги имаат во ростерот и би настапиле во недела ќе бидат донекаде изморени. Иако фалат клучни играчи, тука кај нив е Вермален кој е столб во одбраната и РвП кој ќе биде константна опасност по голот на Манчестер. Кај нас најверојатно ќе се врати Фердинанд, но ако не биде спремен, одбраната (алудирам на Џонс, Еванс и Смолинг) ќе биде повторно ставена на тест, но овој пат потежок.
Не би ме чудело и да биде нерешено со оглед на тоа какви натпревари имало меѓу овие два тима, така да не го потценувам Арсенал воопшто. Се надевам дека ќе гледаме интересен и возбудлив меч па нека победи подобриот. :pipi:

Арсенал има големи проблеми,а Манчестер прикажува одлична игра и мислам дека ќе победи Манчестер со гол разлика да не претерам ама мислам 3 ќе ги има

Далеку од возбудливо дерби ќе биде ова.

Едноставно овој Арсенал тешко дека ќе се пласира во топ-4.

Уште од сега си спремив поголеми пари за 1 (1.5 коефициент), како што рече некој претходно и посилен и поконкретен Арсенал не успеал да направи добар резултат на Олд Трафорд а не пак сега никаков и осакатен.

Јас мислам дека годинава арсенал многу се ослабени...и да се надеваме дека манчестер ќе тепа (:

Незнам мене како и сите дербиња така и оваа ми изгледа многу неизвесна, возбуден сум, нема мир како да е сигурна или блиску до тоа утакмицата, и едвај чекам да победи Јунајтед,и едвај чекам да ги гледамм :))))

Ако игра јунајтед како второто полувреме со Тотенхем, нема да биде победа на Манчестер, ќе биде дебакл на Арсенал!

10/11
Arsenal 1-0 Man Utd - Ramsey
Man Utd 2-0 Arsenal - Fabio, Rooney
Man Utd 1-0 Arsenal - Park

09/10
Arsenal 1-3 Man Utd - Alumnia OG, Rooney, Park; Vermaelen
Man Utd 2-1 Arsenal - Diaby OG, Rooney; Arshavin

08/09
Man Utd 0-0 Arsenal
Arsenal 1-3 Man Utd - Park, Ronaldo x2; Van Persie
Man Utd 1-0 Arsenal - O'Shea
Arsenal 2-1 Man Utd - Rafael; Nasri x2

07/08
Man Utd 2-1 Arsenal - Ronaldo, Hargreaves; Adebayor
Man Utd 4-0 Arsenal - Rooney, Fletcher x2, Nani
Arsenal 2-2 Man Utd - Gallas OG, Ronaldo; Fabregas, Gallas

Последните години Манчестер ги мачкал на Арсенал така да јас мислам дека така ќе продолжи :)

Тешко ќе биде за Арсенал. Многу повредени и црвени картони. Вистински кошмар за секој тренер.
Ги глеав Јунајтед само второто полувреме против кокошките, и као шо глеав убаво ги згазија. Така ако играат и во Недела тешко нас. Може да има некое изненадување, ама тешко. Во нападот недостига Жервињо а за Џеки не знам дали ќе го биде до Недела. Ќе го видиме вечер исходот против Удинезе каков ќе биде и тоа ќе има удел за во Недела.

Тешко ќе биде за Арсенал. Многу повредени и црвени картони. Вистински кошмар за секој тренер.
Ги глеав Јунајтед само второто полувреме против кокошките, и као шо глеав убаво ги згазија. Така ако играат и во Недела тешко нас. Може да има некое изненадување, ама тешко. Во нападот недостига Жервињо а за Џеки не знам дали ќе го биде до Недела. Ќе го видиме вечер исходот против Удинезе каков ќе биде и тоа ќе има удел за во Недела.

Kонечно некој да си признае дека мали се шансите за победа на омилениот негов фудбалски клуб :)

Како што стојат работите очекувам сигурна, рутинска победа на Јунајтед, иако во никој случај не смее да се потцени Арсенал. Мој тип 2-0, Нани мора да проработи редно време е :)

1 ко планина и ставете ја 1-1 за секој случај да не ве заебе. ;)

Kонечно некој да си признае дека мали се шансите за победа на омилениот негов фудбалски клуб :)

Не гледам некој за оваа утакмицата, што спротивното го отврди, освен некое оптимистичко мислење во кое нема ни најмала доза на гордост/тврдоглавост.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom