Манчестер Јунајтед vs Арсенал, Олд Трафорд, 17:10, 10.11.2013

• Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши мечот?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
А зошто констатирале дека тешко до титула оваа година?
Токму тоа и го зборам со изговорите.
Зошто тим кој прилично лесно освоил ПЛ лани не може со истиот (малку зајакнат) состав да се бори за титула годинава?
Ако Ферги факторот е причината, сакаш да кажеш дека играчите не се доволно добри да земат титула? Или можеби нешто друго е причината?

Па да, затоа што ништо не е сменето од лани. Затоа мора да се сметаме за главни претенденти.

Манчини е сеуште на клупа кај Сити, и пак ке прави глупи измени, ке го вади Џеко, а ке го пушта Милнер при резултатска негатива. Среќа па и Негредо, Навас и Фернандињо не ги купија, а ги задржаа супер позитивниот Тевез, и никогаш киксерот Јаја Туре... тука е и дечкото што никогаш не си дава автоголови, Герет Бери.

Мурињо сеуште е среќен во Реал, а Арсенал не го донесе Озил и Фламини.
Жива па среќа што и Ремзи не игра во животна форма.
Мхм.
А од друга страна, Јунајтед купија квалитетен holding midfielder, позиција на која имаа најмногу играчи, па сега имаат суфицит во играчи, просто да не знаеш кој да пуштиш во игра.

Стварно, јадат гомна овие навивачиве на Манчестер, и бараат неоправдани изговори.
Све е исто како лани, па зошто да не Манчестер, со истиот тим, не земе пак ПЛ.

Тоа што ПЛ не била поизедначена од своето формирање, и тоа е изговор, не дека е факт.

Дај да не гледаме пластично и еднонасочно на фактиве.

Назад на темава, Арсенал годинава има 2 големи предности пред Манчестер, а тоа се Ремзи и Озил.
Првиот ни самиот не е свесен на што е способен, и искрено, ме плаши дека може да донесе резултатска предност на Арсенал со индивидуален потег, нешто што го правеше порано Анри кога играа против нас.
А против тоа, не постојат тактики, и нема бранење.

Се надевам на победа, но очекувам тежок меч.
Лесна победа над Арсенал би била изненадување за мене.

Па да, затоа што ништо не е сменето од лани. Затоа мора да се сметаме за главни претенденти.
Како шампиони сте главни претенденти па макар и Шундовски да ви е тренер. Не заебавај.
Не може врвни професионалци да заборават да играат фудбал затоа што им се сменил тренер.
Сте имале шампионски тим лани, имате шампионски тим и годинава.
Али продлжете да цмиздрите по Фергусон, затоа што нели, само Фергусон знаеше со Јунајтед да освојува титули, со Мојс сте задоволни со топ 4.
Аааа, големи промени имало, средината им е сменета, лани у Англија играле, сега во Алјаска играат, треба да се адаптираат на промените едно 2-3-4-5-6 години.
Па кога ќе поминат тие години, кога ќе ви снема оправдувања, ќе видите дека не е заминувањето на Ферги проблемот, туку друго било.

А Мојс каква неверојатна тешка задача има во Јунајтед. Кутриот, го жалам.

Како шампиони сте главни претенденти па макар и Шундовски да ви е тренер. Не заебавај.
Не може врвни професионалци да заборават да играат фудбал затоа што им се сменил тренер.
Сте имале шампионски тим лани, имате шампионски тим и годинава.
Али продлжете да цмиздрите по Фергусон, затоа што нели, само Фергусон знаеше со Јунајтед да освојува титули, со Мојс сте задоволни со топ 4.
Аааа, големи промени имало, средината им е сменета, лани у Англија играле, сега во Алјаска играат, треба да се адаптираат на промените едно 2-3-4-5-6 години.
Па кога ќе поминат тие години, кога ќе ви снема оправдувања, ќе видите дека не е заминувањето на Ферги проблемот, туку друго било.

А Мојс каква неверојатна тешка задача има во Јунајтед. Кутриот, го жалам.

Не се разбираме.
Браниш тези кои никаде не се кажани од моја страна.
Немаш контра-аргументи за сето друго што го напишав, па цитираше само една реченица која колку толку ти одговара?

Ако не забележа, јас промената на тренер никаде не ја спомнав во претходниот пост. НИКАДЕ.
Само реков дека конкурентите се засилија, знатно. Би сакал тоа да се обидеш да го оспориш.
Никаде не реков дека професионалци заборавиле да играат фудбал.
Никаде не реков дека треба адаптација.

Јунајтед го ставаат како претендент за титула, но не како главен како ти што викаш, туку, како еден од 4-те тима кој би можел да ја земе титулата во Англија.
Челси е главниот фаворит, па Сити.

Ова не е од мене, не од фанови на Јунајтед, туку од експерти, од кладилници, од новинари.

Има неколку члена овде, кои тврдоглаво сакаат да го претстават Јунајтед како главен фаворит, за веројатно сеирот да биде пожесток доколку Јунајтед не го одбрани насловот.

Што може надеж да ти направи. Тотално да те заслепи. :D Заминале Фергусон и Гил и готово, Јунајтед пропаднал. Евреите милијарди имаа доверено само на Фергусон и Гил, никој друг не може да го води клубот. Се што Јунајтед го правеше институција во анлискиот фудбал веќе не постои.

Од друга страна, после десет кола се на прво место, и тоа заради блесок на играч кој го имаа со години, и готово, идиотската политика на бордот на Арсенал ја снема. Се е совршено. Имаат многу јак континуитет на пласман во Лига на шампиони... Ќе има пак плачење во мај.

Шо е ова бе цел форум против Арсенал се свртел... :(
Знам дека сте љубоморни ама немојте до толку да покажувате :D

Според мене единствена опасност за Арсенал е Руни. Ако се стопира Руни лесно ќе се добие утакмицата. Сепак мислам дека најмногу што може да извлече Ман Ју е нерешено (освен Кошчиелни ако не направи некоја глупост во 16етник и да добие црвен картон).

Сите запнале Руни па Руни, а Јудата ќе го запише третиот гол на неговото конто против неговиот омилен клуб.

Шо е ова бе цел форум против Арсенал се свртел... :(
Знам дека сте љубоморни ама немојте до толку да покажувате :D

Според мене единствена опасност за Арсенал е Руни. Ако се стопира Руни лесно ќе се добие утакмицата. Сепак мислам дека најмногу што може да извлече Ман Ју е нерешено (освен Кошчиелни ако не направи некоја глупост во 16етник и да добие црвен картон).

Sedi be koi bevte vie?:D
Bas radi ova sakam da ve tresneme od zemja,ne zboram licno za tebe nisto samo se zezav za citatov,muabetot mi e deka imam drugari fanovi na arsenal so letaat u oblaci posle 10 izigrani dobri utakmici,a unazad godini ne mozat da dignat glava od nas.
Bogami i za ljubomorata si vo pravo,imame sto da ljubomorime,se iznaosvojuvavte trofei:icon_mrgr:

Sedi be koi bevte vie?:D
Bas radi ova sakam da ve tresneme od zemja,ne zboram licno za tebe nisto samo se zezav za citatov,muabetot mi e deka imam drugari fanovi na arsenal so letaat u oblaci posle 10 izigrani dobri utakmici,a unazad godini ne mozat da dignat glava od nas.
Bogami i za ljubomorata si vo pravo,imame sto da ljubomorime,se iznaosvojuvavte trofei:icon_mrgr:

Не летам у облаци, него кажувам каква е ситуацијата. Ман Ју играат многу лошо сезонава, а Арсенал играат речиси совршено. Нормално дека може да изгуби Арсенал ако игра како против Палас на пример, ама ако играат како што знаат и можат очекувано е да тепаат, а Ман Ју да се надеваат на нерешено. Ова шо го зборам не мора да значи дека летам во облаци, да летав во облаци ќе кажев дека ќе освоиме се сезонава освен капитал купот :ROFLMAO:
Иначе тоа дека неаме трофеј од памтивек си стои, ама мислев љубоморни на играта оваа сезона :D

Гласав за нерешено.Во овој натпревар Јунајтед има повеќе за докажување од Арсенал.

Јунајтед ќе се брани и ќе чека на контри/полуконтри,тоа е стандард кога играат против нас,а Арсенал очекувано ќе ја добие битката во средината.Тука голема улога ќе има младиот судија и каков критериум ќе спроведе,дали ќе дозволи разбивачите на Јунјатед да употребуваат прекумерна сила или ќе има построг критериум.Исто играчите на Арсенал ќе бидат преморени,со една постава играме 6 утакмици во две недели.
Конечен резлутат 1-1.

Навивачки нормално очекувам победа на Арсенал,меѓутоа ќе биде доста тежк меч,иако Јунајтед сезонава не игра најдобро,шампион е во Англија и не е за потценување,ако биде и нерешено нема да биде ништо страшно за Арсенал,само да не изгубиме.

BYoE9HbIcAAyoZD.jpg:large

Must win match за Јунајтед за да се врати во игра и да ја "зашемети" формата на Арсенал. Фатија некој ритам последните неколку кола, а и ред е на Мојс да покаже заби во дуел со конкурент. Доколу загуби, ќе биде во катастрофална состојба знаејќи како одигра претходно со Челзи, Ливерпул, Сити...

Од друга страна Арсенал ја уживаат првата позиција, одличен старт сезонава за нив, но треба да докажат дека не се Арсенал од претходните сезони, и да не загубат. Олд Трафорд е најтешкиот меч за нив, Јунајтед е тој што секогаш ги исфрла од колосек.

Очекувам Венгер да игра со згусната средина која ќе се обиде да одржува посед, пред се да го намали протокот на топки кон Перси и Руни, кои се најголема опаснот за неговата одбрана. Ќе се игра претпазливо, ќе чекаат грешка да го загрозат Де Геа. Ќе влезат со поголема самодоверба со оглед на тоа што го нема Сер Алекс, и не толку убедливата игра под водство на Мојс. Сепак, ќе бидат тешки 90 минути да ги преживеат со поволен резултат.

Мојс ќе мора да биде поконкретен, поагресивен спрема противникот, да го избере составот со кој може максимално да ги искористи Руни и Перси во нападот. Да најде одговор на брзата пасинг игра на Арсенал и конечно да победи во едно дерби. Ќе добие самодоверба и дефинитивно ќе наметне притисок врз врвот на табелата :sneaky:.

Се надевам на фер игра, малку судиски грешки, глумење free и добри голови. Прогнозата ќе ја дадам навивачки 2:0, уште го чекам тој clean sheet.

De Gea​
Rafael - Jones - Vidic - Evra​
Fellaini - Carrick​
Valencia - Rooney - Kagawa
van Persie​
Со ваков тим сакам да излезе Манчестер, ама според мене Јанужај ќе игра место Кагава и Клеверли место Фелаини. :) Ќе видиме утре. Според мене, Јунајтед мора да запне од старт. Без страв, без респект. Дури и да дојдат во водство не сакам да се повлечат. После вториот гол, може. :)

Шчезни
Сања Мертесакер Кошиелни Гибс
Артета Фламини
Ремзи Озил Казорла
Жиру

За утре кај нас најверојатно овој ке биде составот. ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom