- Член од
- 22 ноември 2008
- Мислења
- 596
- Поени од реакции
- 99
Како највеќе практикувате? Да одите чекор по чекор, или полека но сигурно или пак немате време за чекање, па правите големи отскокнувања во животот? И зошто е тоа така? Дали е подобро да не се губи времето залудно и директно да одиме на голем чекор, или можеби сметате дека малите чекори ги градат големите? Колку е навистина така? Од искуство за кој пристап мислите и знаете дека е позастапен и поправилен?
Јас сепак сметам дека малите чекори во суштина лежат во основата на секоја голема работа. Затоа што, според мене , како што малите нешта го прават животот убав, така ги градат и големите работи кои ни се случуваат во него. Подобро е да се оди полека, но сигурно кон целта, отколку на стаклени нозе, или несигурно, со можност од ризикот да се скршне од правилниот пат.. НО, тоа е само моето мислење..
Кое е вашето?:smir:
Јас сепак сметам дека малите чекори во суштина лежат во основата на секоја голема работа. Затоа што, според мене , како што малите нешта го прават животот убав, така ги градат и големите работи кои ни се случуваат во него. Подобро е да се оди полека, но сигурно кон целта, отколку на стаклени нозе, или несигурно, со можност од ризикот да се скршне од правилниот пат.. НО, тоа е само моето мислење..
Кое е вашето?:smir:

.