Малешевски изум

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.913
Поени од реакции
23.424
Малешевски мајстори измислија машина која радикално ќе го промени животот во Малешевијата

Жико Деловски од село Митрашинци, Берово сам конструираше електрична направа за ајварот да се меша сам додека се пржи, неговиот изум е составен од електричен мотор и уште неколку други делови од стара машина за перење алишта, направена е толку прецизно за да може да се подеси за секаква големина и длабочина на било каква тава.

Извор: www.malesh-net.com

:pos:

holly shit....составен од делови од машина за перење....богами изум е...инаку треба да се чадиш и да се врткаш околу тенџере (шерпа)

а центрифуга ќе има?

пребзо врти ќе прави кечап со вкус на ајвар:) барем има некој македонски изумител арно направи но има мала забелешка барем да вгради репетитор за да врти неколку пати лево и неколку пати десно со неколку секунди пауза а бе ај не е битно;)

a be narode, neli imashe zabrana za pravenje ajvar po dvorovite?

a be narode, neli imashe zabrana za pravenje ajvar po dvorovite?

Јас мислам дека е забрана за правење ајвар пред Зграда или така нешто,пошо другар ми пошо е од зграда оди кај баба му во двор прават ајвар.Ја незнам,во двор ако е забрането не ќе да праиме на балкон:pos:

Забраната не важи секаде. :giggle:
ko na primer vo ZApadna Makedonija:giggle:
--- надополнето: Sep 9, 2011 6:38 PM ---
Јас мислам дека е забрана за правење ајвар пред Зграда или така нешто,пошо другар ми пошо е од зграда оди кај баба му во двор прават ајвар.Ја незнам,во двор ако е забрането не ќе да праиме на балкон:pos:
izgleda ke da e taka
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=9F93688CC5C16349BCD887E9CE1D71D2

:tapp::tapp:
глоба од 50 евра ако ве затекнат како печете пипер на јавна површина, на паркинг, пред зграда или во некој од блиските паркови

Со новиот закон за јавна чистота општинските и градските инспектори, но и полицијата ќе можат да ви напишат глоба од 50 евра или седум тегли ајвар ако ве затекнат како печете пипер на јавна површина, на паркинг, пред зграда или во некој од блиските паркови. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom