Макфест 2012 (27, 28, 29 октомври)

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе никад не гледам Макфест. Не за песната што победи, туку општо се беше катастрофа. Онаа водителката напукала 98 години, и се тресе како вибратор. Па нека стават поубава и по стабилна.
Овие "пеачиве" искачаат на бина и два збора не знаат да кажат. Пример, христијан-кико. :facepalm:
И после сакате да имаме пеачи. Па вака никад нема да имаме. 80% не знаеа да пеат.
--- надополнето: 29 октомври 2012 во 00:08 ---

Се збуни. :pos:

Пејач е овој :) Си му бапнал иронија оправдана.

Се се!Ама тамарчево и се напумпало малку.:)Инаку не ја ни слушнав песната.Само ја пратев сликата.:P Цициња како на П.Андерсон:love:

Се се!Ама тамарчево и се напумпало малку.:)Инаку не ја ни слушнав песната.Само ја пратев сликата.:P Цициња како на П.Андерсон:love:
Шо не кажа бе, ко ке излезе на јутјуб давај линк да ја ѕирнам :)

Да бидеме реални, со песнава Тамара да се појавеше на Макфест пред 15 години ќе и се изнасмееа у фаца. Истото е и со победничкава, ма и целиот репертоар на песни.

Да бидеме реални, со песнава Тамара да се појавеше на Макфест пред 15 години ќе и се изнасмееа у фаца. Истото е и со победничкава, ма и целиот репертоар на песни.

Пред 14 години победија Магија со Магија, така да ова не ти држи вода

Магија барем хит стана :P
Останува да видиме со ова песна(уште не ми е слушната и не планирам, антена 5 не слушам, мала е веројатноста да ја зачекам оу ЈЕ :))

Магија се пушташе на родендени и забави 10 години после тоа. Хит стана, од секоја кола ечеше песнава, без разлика што текстот делуваше ко да е набрзина праен. Еве до ден денес ја памтам ќе ми треба магија за да те освојам ти ќе бидеш моја знај, само штом те погледнам итн итн.. Оваа ќе се изгуби во заборавот.

А бе сега и вие претерувате. Сигурна сум дека вакви коментари имало и за песни кои победиле на Макфест во тоа време, а денес се легендарни, само што тогаш немало Фејсбук, Твитер и форуми за да го пишуваат тоа луѓето. Јас ја чув само песната на Тамара, ми се допаѓа, убава е... не знам и вие што подразбирате под добра песна. Само тоа “сВаќаш“ нема да им го опростам и нема...:)

Магија се пушташе на родендени и забави 10 години после тоа. Хит стана, од секоја кола ечеше песнава, без разлика што текстот делуваше ко да е набрзина праен. Еве до ден денес ја памтам ќе ми треба магија за да те освојам ти ќе бидеш моја знај, само штом те погледнам итн итн.. Оваа ќе се изгуби во заборавот.

Тоа не можеш да го знаеш...
И “Осамен“ е балада па го издржа тестот на времето...
За да се види дали песна ќе остане или не, треба да се почека период, а не ден од кога е пуштена да се даваат вакви заклучоци... :)

Јас не викам дека ќе стане евергрин, само викам дека не знам, не гледам 10 години унапред. :)

Зарем не сФаќате барем по мое, дека тоа сВаќаш е направено намерно, лоша реклама ипак е реклама :) Размислете...

P.S Денеска беше поправено

Зарем не сФаќате барем по мое, дека тоа сВаќаш е направено намерно, лоша реклама ипак е реклама :) Размислете...

P.S Денеска беше поправено

Ај молим те сега и ти немој со вакви детски оправдувања. Рекламирање со елементарно непознавање на македонски јазик... :facepalm: Да, да, секако... И пошто е реклама, затоа денес го поправиле... Да бе, важи...

Ја зезнаа работата со тоа и тоа е тоа, што нема врска со песната. Едноставно пропуст кој не смееле да си го дозволат.
Понекогаш треба и да се прифати критика.

Сара Марковска победник сега пред малку ја ислушав изведбата . Само ме интересира колку ја платила победата.
Друго не треба да се коментира.

М(Р)акфест 2012
Фестивалов се повеќе наликува на ‘‘Нештимано Штурче‘‘, отколку на фестивал кој ќе произведува квалитетна музика, која ќе се памети, слуша. Пополека се претвора во нечија приватна журка, наместо да биде реномиран спектакл, кој ќе живее во духот на музиката, а не на нечиј сопствени интереси.
Победничкава Сара, на прв поглед не ми беше јасно дали е тоа избор на мис или сепак вокалната интерпретација, целата композиција е збирот за победа. Од сето тоа девојчево само фино си изгледа, вокалните способности :rolleyes:,

П.С. Се сеќава ли некој на минатогодишниот победник :свиркам:

Сара Марковска победник сега пред малку ја ислушав изведбата . Само ме интересира колку ја платила победата.
Друго не треба да се коментира.
Има пари и тоа многу .Гласот и е како на страчка кога пее на сите мозокот им се блокира и покатастрофа неможело да биде.Но парите го вртат светот тој што знае да пее ке седи дома бидејки неможе да се финансира тој што има пари ке пее како Сара на макфест:)

Магија стана хит за нас родените во 80-тите, прашај дали е хит на некој роден пред тоа, за разлика од некои други макфестовски песни кои се вонгенерациски

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom