МАКЕДОНСКО ВОЕНО ВОЗДУХОПЛОВСТВО

NIEDEN od ovie dostapnive komercijalni.... eventualno dovolno golemi "catali' so jaka guma da mozat da dofrlat edno 1500 metri :)

Ako mislite na GOLEMITE IGRACI ....nie nemame sistem nitu mozeme da go imame koj ke gi spreci da NE "RAZIGRAAT".
Ako mislite na monitoring na granicite i onamu kade sakas niz MKD , vo realno vreme, togas takov sistem se integrira vo MKD domasni uslovi na nivo na trosoci na edna kampanja za borba protiv trgovijata so luge i opijati......normalno , ako se sprecat voobicaenite dzeparosi da gi soberat parite...:) i ako se pustat lugeto da si ja odrabotat tehnickata i logistickata rabota. Ama za takvo nesto nikoj vo MKD nema realen interes.....

Ко спомна чатали...

Имав една книга.. мислам дека се викаше Рат у Виетнаму .. издадена 1975 (интерно издание на тогашна ЈНА) со добри описи на средствата користени од двете страни (посебно интересни виетнамските стапици, подземните објекти...)
Е таму имаше слика на огроомен лак и стрела кој служеа за ПВО на некое село со тврдење дека еден амерички хелихоптер бил погоден со неа. На сликата стрелата можеби беше 2 метри должина. Ја “раздолжив“ книгата (штета што не ја копирав) и никако не можам да најдам слика на интернет.....

Ova e za nas:
Rutanoviot ARES, na desnata strana ima Vulkan od 20 mm, usisnikot na motorot e na levata strana,za da ne se gusi od gasovite na topot....... cvrst ko kamen, eftin ko steka cigari, 20 "majstori" eden mesecno bi go izrabotile. Koga bi go videle procesot na proizvodstvo, be svatile za sto zboruvam. Sigurno ima resurs od edno 5000 saati sto za MKD znaci 30 godisna eksploatacija. Pod krilata mozes da obesis sto sakas, a poletuva i od ramna ledina.
A moze da go vozat i paceri koi ne moraat da pomunuvaat denovi vo simulator.....
Inaku proektot go "zakopaa" golemite korporacii i pokraj site pozitivni testovi. Posle nekoj neka kaze deka korupcija e makedonska NAPRAVIJA :)
ares-1.jpg

ares-2.jpg

ares-1.gif

ares.jpg

901751%20Ares%20N151SC%20front%20l.jpg

901747%20Ares%20N151SC%20right%20front%20l.jpg

901702%20Ares%20N151SC%20left%20side%20landing%20l.jpg

Ко спомна чатали...

Имав една книга.. мислам дека се викаше Рат у Виетнаму .. издадена 1975 (интерно издание на тогашна ЈНА) со добри описи на средствата користени од двете страни (посебно интересни виетнамските стапици, подземните објекти...)
Е таму имаше слика на огроомен лак и стрела кој служеа за ПВО на некое село со тврдење дека еден амерички хелихоптер бил погоден со неа. На сликата стрелата можеби беше 2 метри должина. Ја “раздолжив“ книгата (штета што не ја копирав) и никако не можам да најдам слика на интернет.....
Ej ti slika
http://de.wikipedia.org/wiki/Strela-2
http://naoruzanje.paracin.co.yu/strela2m.html

Хахахаха
ова ме ... зфркаваш?????

ЛАК И СТРЕЛА КАКО ИНДИЈАНЦИТЕ
Али огромна поставена на постоље.

хехехеее

мислам дека не ме разбра

Инаку Стрела 2М беше мојата ужа специјалност во тогашната ЈНА (Со М75 а А3 топови)

Се заебавате на темава, или толку ви „сече“. Имено нам не ни е потребно ништо нарочито, освен некои Фантоми скапани, ама скапо платени, само маде ин УСА да биде, ај после нека те пипне некој. Исто така може и носач на авиони да купиме, - некој ќе рече - немаме море, а Пентагон ќе каже - Дајте пари море ќе ви вратиме!!!

СИмено нам не ни е потребно ништо нарочито, освен некои Фантоми скапани, ама скапо платени, само маде ин УСА да биде,

Иран има “скапо платени“ Анерикански Ф-14

Па го “гибаат“

Талибанците имаа Стингери М-16.... па ги гибаат

Иранците ги имаат од времето на Шахот Реза Пахлави, (знаеш шах да играш???)

Да.. ама летаат ден денес... резервни делови опрема .. да не им стига од Кина??

Ловец на г4

ne im stigaat od kina , tuku od amerikanski dobavuvaci koi siminjatt delovi t.e. kanibaliziraat F-14 i praznat magacini so reszervni delovi. Zaradi toa ima sega vo tek edna neobicna za denesno vreme "akcija"...amerikancite gi unistuvaat site preostanati macori koi se odazivaat na imeto Tom.... nasekade naletuvam na podolgi tekstovi okolu toa.....osven nekolku primeroci koi ke ostanat za muzei...
rasturanjeto ke odi vo Davis-Monthan bazata vo Tucson, Ariz.......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom