wild dolphin
Мал човек а голем ждерач
Бело сирење (или понекогаш само сирење) е вид на бело сирење во расол кое се прави во Македонија како и во повеќе земји на Балканот и е слично на фета сирењето. Ова сирење ужива многу висок статус во локалните кујни и е важен дел од традиционалната исхрана во овие региони со векови. Белото сирење може да се прави од овчо, козјо или кравјо млеко, а често се среќава и во комбинацијата овчо-кравјо. Сирењето е ронливо со масленост од 40-45%. Се произведува во блокчиња, со малку грануларен состав. Вкусот му е свеж и лимонест. Се употребува посебно, како и во салати и разни печени јадења.
колку често конзумирате сирње и какво сирење конзувмирате?
на пример мене омилено ми е овчо сирење.

колку често конзумирате сирње и какво сирење конзувмирате?
на пример мене омилено ми е овчо сирење.