Македонско фудбалско првенство 2015/16

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во првата лига?

• Вкупно гласачи
    165
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
У реду е, со сила сеа ќе се правиш наудрен, или па уште полошо стварно си. Иако неколку пати се десило истово и сум кажал дека нема дискусија со вас, пак влагаме у дискусија, и еве пак истото се повторува. Повеќе не ти реплицирам, само арчење на време е. И пак сега да ти поставам неколку прашања, твојот одговор ќе биде дека голот бил од офсајд. Продолжи да го живееш филмот дека склопивте дрим-тим, ние у меѓувреме ќе си извеземе една ѕвезда над амблемот :)

Ниту сум кажал некогаш дека имаме дрим-тим, кажав и претходно дека тимовите се горе доле изедначени.

Со вас нема дискусија бидејќи ги вртите работите како вам ви одговара. Да се случеше нападот врз управата на Вардар во Тетово ќе баравте суспендирање на теренот, казна во бодови па и исфрлување од лигата. А сега абе ништо не е, не настрада никој.
Ве знаеме што материјал сте, затоа со вас во дискусија само со иста мера како и вие.[DOUBLEPOST=1461615468][/DOUBLEPOST]
Abe coek ne go drvi so ofsajdot,daj kazi ni dali ke odgovris na prasanjata ili ke prodolzuvas indijanski da ja trues temava so slikata od golot,ako ja postiras use dva tri prati ke ti ja pratam po kargo isprintana na solja za vecno da te potseka i da te boli toj gol.

Кои прашања бе? Дај прати ми ги да ти одговорам чим сакаш да ми направиш интервју!

Абе 36 минути имаше продолжение со Турново и Силекс, не се резили жити се, барем тебе те сметам за попаметен :tapp:

Абе 36 минути имаше продолжение со Турново и Силекс, не се резили жити се, барем тебе те сметам за попаметен :tapp:

Абе мечот со Турново го гледав. Се играше до 99 минута. Најди снимка од целиот натпревар и провери си.

@Toni
Znaci prasanjata gi vide a se napravi naudren i gi izbegna i mi replicirase samo na posledniot del i odma te citirav da doodgovoros na cel moj post, a ne samo na posledniot del. Sea duri i se pravis naudren i se cudis koj prasanja, a tretot e so primerot so Atletikot Madrid so ti go pisav pobaraj gi da mu se nevidi edna strana samo treba da vratis.

Poubo vie sipacive za fuzijata na vardar trubete go i smrdeteja temava odkolku za glupostive sho gi pisuvate momentalno.Barem taka poveke osnova imate.

Deka vardar se izdigna i najde vakov sponzor poradi vladeackata partija,nema zbor.TAKA E.
ama toa neznaci deka sdsm da dojde na vlast i vardar ke ja izgubi mojcta i sponzorite

pCUVQRm.png

Мене како неутрален овие дебати ми се забавни :D
Милион коментари на кои се изнасмеав :pos:

Ете што вели еден дечко на форумот на macedonian football. Тој е еден од најреалните и кој го прати тој форум многу добро го знае.

za utakmicata vardar - shkendija:
ja gledav sinoka kako snimka i spored mene natprevarot bese prilicno izednacen. nemase dominacija na vardar, posebno ako se racuna deka vardar preku ofsajd rano postigna gol poradi sto 80 minuti od natprevarot mozea da igraat poreklasirano i pritisokot bese na strana na shkendija. del od akciite koi gi imaa vo tek na natprevarot gi imaa bas deka shkendija morase se poveke da se otvori za da ne izgubi.

Samo da te prasam, sto toa vas vcera ve spreci da postignete gol t.e kako ovoj gol vlijaese vie da ne postignete gol?
Moze da vlijae crven dokolku dobiete pa radi toa da ne postignete gol, ama primen gol da vlijae na napadot i da ne moze da postigne gol, prvpat slusam kako opravduvanje.
I da so tolku plukate po sudijata, nagradno prasanje koga go dobivte prviot zolt karton sakam da mi odgovorite i zaso ne go dobivte porano, a stsrtovi imavte use od startot posebno toj Alimi, cuculi i toj 20ta trebase use prvo da dobijat minimum zolti kartoni. A ako ideme do beskraj kako vas znaci i te kako vlijae zoltiot karton vrz igrata na eden igrac odma e onesposoben da igraa poostro prema proticnikot i pred sekoj start ke razmisluva dva pati, a toa pak znaci prednost za protivnickiot igrac.
Da i da naglasam use ednas, ne moze da bide ova derbi pomegu ovie dva kluba, nas samo titulite od mladinskite kateogrii poveke ni vredat nego li vasata edna mocana titula u 25 godisnata istorija na klubot vas i 5 godisna prvoligaska istorija.
Za klubovi kako vas sme institucii.
Pozdrav od vrvot do drimtimot so klasa igraci od tipot na cuculi, bejutali i ostanata boranija.

Sezonava Barsa najverojatno ke ja osvoi spanskata liga, a ispadna od Atletiko Madrid vo Ligata na Sampioni odgoovri mi dali toa Atletiko Madrid treba d aiskoci i da rece nie gi isfrlivme od Ls nie treba da sme sampioni?
Od drugovo samo kako izgovor voda ti drzi sto ne igravte vo Tetovo sezonava pogolemiot del od utakmicite, msgutka toa vtoroto si nema vrska, lani Vardar tri pati vi gostuvase pa pak ja osvoi titulata.
A da i cekam da odogovris na prvite dve prasanja so ti gi postaviv.

За тоа како влијаеше голот од офсајд имав постирано порано што кажал еден член од друг форум. Намерно цитирав мислење од друг човек, бидејќи мислите дека субјективно зборувам.
За жолтите картони можам да кажам дека само еден старт во средниот ред што се случи веднаш после добивањето на жолтиот картон на Спировски, значи само тој на Алими можеби требаше да биде жолт картон.
А да израмниш нерегуларен гол со недобивање прв жолт картон е смешно, значи влијанието на нерегуларниот да го израмниш со прв жолт картон не е објективно мислење!

За последниот цитат или не си ме сфатил или ме вадиш од контекст. Не го постирав тоа за да кажам дека заслуживме да бидеме шампиони во првенството затоа што го исфрливме Вардар од купот. Туку поенатата ми беше да кажам дека тимовите се изедначени и нијанси решаваат.
Не прави споредба со ланската сезона бидејќи лани Шкендија не се бореше за титулата и имаше големи проблеми со смена на тренерите и се друго, т.е имаше многу слаби резултати.

Иначе за перформансот на Шкендија јас имав постирано во нашиот фан-клуб:

Слаб натпревар баш кога најмногу требаше. Па и тренерот што се глупираше со Неџипи како стартер бе, па и измената со Жуфо што ја направи, имајќи го Тотре става играч кој не играше 6-7 месеци.
Радески невидлив, Демири најслабата партија мораше да ја има баш денеска.
Првото полувреме не доминираа најмногу поради стравот со кој играа нашите, а во второто не успеавме да реализираме чисти шанси за гол.
Овој натпревар беше да се биде или не, слободно можеме да кажеме финале за првенството и потфрливме.
Сега на следните натпревари во првенството нека форсира млади играчи, а Купот мора да се освои по секоја цена уште една сезона без трофеј ќе биде ужасно.

А денеска единствениот гол кој одлучи кој ќе биде шампион беше нерегуларен, е сега дали намерно или ненамерно помошникот не го подигна знаменцето тоа не знам ама помошникот е во линија со играчот на Вардар и имаше контрола над ситуацијата.
Срамота е ваков дерби меч да биде решен со нерегуларен гол.

Факт е дека Шкендија играше слабо и под нејзините можности, но и покрај тоа успеавме да креираме неколку чисти шанси за гол.
Како што е факт дека единствениот гол кој го реши овој меч беше нерегуларен.

Јас со поразот се помирив многу одамна, ама кога гледам како некои членови тераат филм и ништо не признаваат и го вртат газот како што им одговара на нив тогаш и јас знам да терам и да се фатам за некои нешта кои ги демантираат нивните мислења и да го терам само тоа.
Тешко се води овде дискусија, ај разбирам после мечот емоциите сеуште не спласнале ама тоа да се тера нон-стоп како на пример кога Вардар изгубил од Шкендија секогаш имало алиби, ама затоа кога Вардар победил тоа било кристално чисто.

Тони џабе се буниш , вие требаше да изгубите бодови и со Младост кога судијата виде дека не можете да дадете гол ја прекина утакмицата на 0-0
Втора работа на реваншот во купот во Ѓорче при рез 0-0 истиов судија од неделата Мечкаровски не ви даде црвен картон кога фаулираше играч на Вардар искочен сам пред гол , според правила последен играч ако направи старт од позади е чист црвен .
Така да судиите не ги кривите за поразот иако голот беше во офсајд , од 6 утакмици изиграни вие двете што ги тепавте судиите беа на ваша страна првата со наш црвен каде тепавте 3-0 и вторава во Ѓорче што пишав погоре ..
Заслужена титула на Вардар, се гледаме во нова битка наредна сезона :)

Kje misli covek mnogu pametni vie, na celo so tebe racistot vcera so slikata so bananive nameneti za Junior, pametni vie sto na natprevarot pesnive vi bea site protiv protivnikot a samo desetina minuta neznam dali peevte za klubot vash.

Golem FAKT e ; utakmicata na sezonata go resi Vardar so gol od ofsajd, da ne bese toj gol od ofsajd drugo.ke bese, pa sega nisto RADUVAJTE se so gol od OFSAJD i taka odma vo kvalifikaciite ke padnete od bilo koj protivnik, a nie sme tuka pa ke vi vratime za sve ;) zapamti

За некоја година никој нема да памти дали голот бил од офсајд или не. Здравје ако се биде како што треба до крај Вардар ќе има ѕвездичка на својот амблем а вие сироти души уште многу многу време само ќе сонувате за такво нешто. :love:

За некоја година никој нема да памти дали голот бил од офсајд или не. Здравје ако се биде како што треба до крај Вардар ќе има ѕвездичка на својот амблем а вие сироти души уште многу многу време само ќе сонувате за такво нешто. :love:
ama vo Q. CH. L vardar qe pagja na prva kolo a da ne bese golot so opsajt ako igrase vardar neresena so Shkupi i Radnichki, Ckendi qe proagjase na grupa poso u Tetova ima 17 000 na rabota den a za CHL minimun 30 000 i ke pagjase u Tetova i Realj Madrit na ovoj drimtim i svite ste ko Sietel i Dzingo ama ke vi dojde vasa uprava i ce vi pravime lom pozzzz od najjdobrite

P.S. Golot od opsajt bese kolku sakate ne go priznavajte

Џабе се трудиш да бидеш интересен. :свиркам:

• Ми се допаѓа
Reactions: ADP
ИГРАЧ НА КОЛОТО

Томе Пачовски (Вардар)

- Се врати на голот на Вардар, по паузата поради повреда, и веднаш се издвои во преден план на дерби пресметката. Одличен кога беше најпотребно за Вардар, со неколку извонредни интервенции во второто полувреме ја зачува победата која, во голема мера, значи и шампионска круна.
http://ekipa.mk/ekipa-izbor-tim-na-29-kolo-3/

http://www.gol.mk/fudbal/shkendija-...ularno-nema-da-go-priznaeme-vardar-kako-prvak

Овие како СДСМ. А изгубат и одма не признаваат :pos:[DOUBLEPOST=1461664496][/DOUBLEPOST]И ако е првенството е нерегуларно зошто тогаш не се откажете па оставете простор за некоја друга екипа да игра во Европа? А купот за вас е регуларен?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom