Македонско фудбалско првенство 2015/16

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во првата лига?

• Вкупно гласачи
    165
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ја мислев само у Примера почна да се губиш... Затоа што Шкендија е партизирана 3 години не им го дават стадионот под концесија, и затоа пред 1 недела претседателот на клубот излезе со јавни обвинувања према општината затоа што ја влечат работата. ДУИ има врска со Шкендија колку Обама со Царев Двор

@vidooq

Затоа јас нон стоп инситирам да не се замараат сите тука повеќе со фудбалот бидејќи ова не е повеќе фудбалска федерација туку ова е политичка федерација..сите до еден се членови на ВМРО или ДУИ што работат во ФФМ вклучувајќи и судиите(и новите судии) се газолижачи на власта за да судат некој натпревар...Тогаш во летото 2012 година се сеќавам структурите на власта вршеа големи притисоци со закани дека ќе ги избркаат од работа или ќе издејствуваат да го избркаат од работа секој кој нема да гласа за Илчо,страшно е ова што се случува во оваа вукојебина...екипите веќе да не прајме муабет..само Ренова и Работтнички можи да се кажи дека си се самостојни клубови..другите се 100% партизирани бидејќи на некој му одговара така за полесно да си ги договараат натпреварите...

Реално не знам овие од Шкендија шо се палат толку..едноставно факт е дека кога ДПМНЕ и ДУИ ќе решат тие ќе станат шампиони..ништо не зависи ниту од нив ниту од Вардар

Мене ова ми е сосема јасно, не само за фудбалот, туку не верувам дека има било која федерација која не влече политички врски. Не знам до кај се само со туркањето на сила на екипата на Јохан Тарчуловски, знам рапидно напредуваа од ранг во ранг.

Мене ова ми е сосема јасно, не само за фудбалот, туку не верувам дека има било која федерација која не влече политички врски. Не знам до кај се само со туркањето на сила на екипата на Јохан Тарчуловски, знам рапидно напредуваа од ранг во ранг.

Втора лига,есенски првак. Речи су сувишне!

Ako pobednime protiv Sileks,99 % sigurno ni e mestoto vo play off-ot,taka da narednata godina atakuvame Evropa,ova godina milo mi e sto ispagat Carev Dvor i Metalurg,ajde na nivno mesto tradicionalni iminja vo prvata liga.

Pendar stanaa nekoi koi mrcea za sudii tuka. Nema natprevar a da nema penal duri i po 2-3 u ist natprevar. A pa vtoriot gol kako ostana nem sudijata haha

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Вардар - Металург 2-1
Шкендија - Шкупи 3-1
Силекс - Работнички 0-0
Ренова - Брегалница 3-0
Турново - Царев Двор 3-1

Металург и Царев Двор ги спакуваа куферите денес дефинитивно.
Слога се знае секад кога игра со Шкендија играат колку да изиграат.
Работнички неможе да му даде гол на Силекс што почна припреми на една недела пред првенство.

Добро бе, има ли некој таму мозок во Ффм. Дајте му пасош на Хуан Фелипе нека игра за репрезентација бе ние ваков играч во средина до сега сме немале во првенствово. Везе мајсторот.
Да ти е мерак да го гледаш како игра. Играчиште!

Pendar stanaa nekoi koi mrcea za sudii tuka. Nema natprevar a da nema penal duri i po 2-3 u ist natprevar. A pa vtoriot gol kako ostana nem sudijata haha

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

За кој втор гол збориш ? Ако мислиш на Вардар, што требаше да направи судијата ? :ROFLMAO:

Добро бе, има ли некој таму мозок во Ффм. Дајте му пасош на Хуан Фелипе нека игра за репрезентација бе ние ваков играч во средина до сега сме немале во првенствово.
И да му дадат од ФФМ пасош он нема да има право да игра за нас, за такво нешто ќе мора и минимум 5 години да живеел во Македонија (освен ако може да докаже потекло од тука, ко што беше случајот со Адеми и Абдурахими). Незнам како уште не знаеш вакви основни правила, ова ти е исто ко да прашаш што е офсајд а 10 години пратиш фудбал :D

И да му дадат од ФФМ пасош он нема да има право да игра за нас, за такво нешто ќе мора и минимум 5 години да живеел во Македонија (освен ако може да докаже потекло од тука, ко што беше случајот со Адеми и Абдурахими). Незнам како уште не знаеш вакви основни правила, ова ти е исто ко да прашаш што е офсајд а 10 години пратиш фудбал :D
Е како бе така? Па нели се дава пасош пример за национален интерес. МекКејлеб како доби одма? Или баба му да не е од Удово? :D

Абе во кошарка и ракомет ти е друга прикаска, во ракомет Катар пример цел тим состави така со странци, а во кошарка смее еден странец да имаш или нешто во тој стил, разни се правилата од еден до друг спорт, ама во фудбалот конкретно не иде така оти ФИФА не дозволува некој да заигра за нечија репрезентација ако не е ниту роден таму, ниту има потекло од таа земја, ниту пак живеел минимум 5 години таму.

Ај што ти не си разбрал за ова можам да разберам, ама коа ќе видам некои медиуми коа ќе почнат да пишуваат колку биле глупи од ФФМ што не им текнало на Штефан Вујчиќ да му дадат наш пасош и да игра за репрезентација коса ми се крева, ебате спортските медиуми основни правила да не знаат и такви глупости да тропаат, тоа ти е ко да почнат да плачат зошто ФФМ не проба да го убеди Меси да игра за нас :tapp:

Не бев доволно информиран за правилава. Или сум ги слушнал/прочитал и сум ги заборавил. :toe:
Нека направат дубара ебате баба му од Шутка била по потекло и отишла у Бразил и ете...:D.
Гледав овој Марселино што му дадоа пасош бугарите од Лудогорец. Годинава наполнил 5 години престој таму и затоа добил. Во право си. (y)

Не бев доволно информиран за правилава. Или сум ги слушнал/прочитал и сум ги заборавил. :toe:
Нека направат дубара ебате баба му од Шутка била по потекло и отишла у Бразил и ете...:D.
Гледав овој Марселино што му дадоа пасош бугарите од Лудогорец. Годинава наполнил 5 години престој таму и затоа добил. Во право си. (y)
Он може да добие државјанство, ама не смее одма да игра за репрезентација, за разлика од другите спортови :)

Па нека му наместат некоја добра спонзоруша, така си зема јака плата и ќе видиш дали нема да седи 5 години :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom