Македонско фудбалско првенство 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    205
Статус
Затворена за нови мислења.
Abe kaj se videlo da stavis sudija da e Albanec + od Tetovo ? Imase penal za vas isto i za nas za toa nema greska..Ama kako be toj gol go ponistija pri 0-1 ?? :eek:
Teteks izigra mnogu poubavo od skendija toa e fakt !!
Teteks imase zicer preku Rusinot Pavlov sto vleze koga sutna u golman, Teteks imase i stativa i ponisten gol !!!
Srekja po spremni se vasite igraci fizicki i toa se vide koga pokiraja i mn povece mozea da trcaat !

Секој пат сте имале судија Македонец бе:pos:

А и овој пат ќе имавте, ама се повреди додека се загреваа.

Ke vidime dali bese cist gol ke ima snimka :)

Alo be kurva se povredi Meckarovski i zatoa mesto nego Faton.

Како прво Балистите и општо фановите на Шкендија не кажаа ниту една навреда на национална основа.
Војводите откако влегоа на стадион не навиваа 28 минути и после меѓу првите скандирања им беше Кој не скока тој е ш****. На тоа ние возвративме со наша песна во превод, Колку добро е да си Албанец. Тие во уште неколку наврати навердуваа на национална основа а ние се возджавме.
Ете тука видовме дека правилата на ФФМ не важат за Македонците, туку само за Албанците. И баш да видиме дали ќе ги казнат барем парично.

Второ нон стоп фрлаа со камења неандерталците по нашиот голман, а од нас кон нивниот голман не беше фрлен ниту еден камен.
Го погодија неколку пати нашиот голман, но тој ниту еднаш не легна на теренот како тоа го прават педериве. Напротив возврати со неколку супер интервенции.

Марко е Балиста!

Кажи ја причината заради која не СМЕЕТЕ да скандорате, не кажуј овде приказне за деца кој бил неандерталец а кој не.

Кажи ја причината заради која не СМЕЕТЕ да скандорате, не кажуј овде приказне за деца кој бил неандерталец а кој не.

Море ако не знаеш првата полусезона ептен често скандиравме, ама дојде до договор демек да има фер навивање, па и вашите на ТВ јадеа гомна дека ќе биде фер и пак вие бевте тие кои го прекршивте договорот.

Бидејќи се вадите дека секогаш ние први почнуваме и се обраќате со разни навреди.

Па ја не реков дека немаше скандирање. Ама не живимо у Африка па не ја знаемо причината заради која не смеете да скандирате.

Па ја не реков дека немаше скандирање. Ама не живимо у Африка па не ја знаемо причината заради која не смеете да скандирате.

Абе не правете филмови како демек не сме скандирале ние, па сега не смееме. :ROFLMAO:

Вие нема што да губите и секако дека ќе провоцирате, последни на табела и веќе второлигаши сте, па и да ве казнат ве боли курот вам.

:cool: :vozbud:

11043071_830170000372976_303519575663442813_n.jpg

После секое дерби, дали Вардар - шкендија, дали Тетекс - шкендија, истите муабети, овие пееле, овие не пееле, па едните повеќе пееле националистички од другите, па едните по навредливи песни имале од другите, па едните повеќе камења фрлиле од другите. ФФМ не се наклонети ни кон едните ни кон другите, само се јачаат дека ќе прекинуваат а еднаш немаат пресечено со поригорозна казна, и вака ќе остане се додека ффм не смени нешто, бидејки очигледно никој нема да прекине со националистичките скандирања.

После секое дерби, дали Вардар - шкендија, дали Тетекс - шкендија, истите муабети, овие пееле, овие не пееле, па едните повеќе пееле националистички од другите, па едните по навредливи песни имале од другите, па едните повеќе камења фрлиле од другите. ФФМ не се наклонети ни кон едните ни кон другите, само се јачаат дека ќе прекинуваат а еднаш немаат пресечено со поригорозна казна, и вака ќе остане се додека ффм не смени нешто, бидејки очигледно никој нема да прекине со националистичките скандирања.
Jas iskreno ocekuvav deneska navredi od nasa strana. Vrie krvta pa igravme so Teteks i tkn. Megutoa prvite 28 min navivame samo nie, samo do Albanski pesni i pusi Tetekse cat pat. Onie samo sto pocnaa odma so navredlivi skandiranja, znaci ne isprovocirani i vo toj moment ocekuvav i nie da vratime ama e se sluci toa. Cel natprevar nemase nikakvi navredi bilo nacionalni ili verski. Znaci koga se saka se moze. Onie sekoj pat dosega tvrdea deka nie sme pocnale prvi, dobro e sto samite se protivrekoa. Pa i nivni clenovi na TV deka od nivna strana nema da ima nisto. Ja me tvrdam deka sme nesto podobri vo ovoj pogled ama deneska potvrdivme deka mozeme da go povleceme prviot cekor vo obidot za izcekoruvanje na ovoj fenomen od nasite tereni. Patem ne e ni e prv pat, i lanskata sezona nemase nikakvi ispadi dolgo vreme. Ama samo od ednata strana ako se ceka. Inaku kaj delot za FFM se soglasuvam totalno

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Избришани се неколку мислења, нареден пат нема да толерирам, важи и за двете страни.

го гледав само прво полувреме и од тоа што го видов Тетекс беше катастрофа. макс по две додавања сврзуваа, никаква игра, како група амтери беа. е сеа не знам како одиграле во второ полувреме, можеби се консолидирале, али според тоа што го прикажаа во прво очекував нова катастрофа да им се случи. Шкендија ја држеше играта, ама напред беа како фатени во нозете, неколку пати излегуваа 4-5 на 2 и се плеткаа или сопнуваа од топката. Тетекс немаше сила до гол да дојде, два пати некако се протнаа преку долги топки.

Значи по безкичмењак од овој судијата Фатон Мустафи да се немало!!!
Суди пенал, голманот последен играч, и му дава жолт картон?!?!?! Па ако веќе си судел пенал во тоа акција, автоматски е црвен. Па кога почна да калкулира, да дава фаул за секој допрен играч на Тетекс, и уште гледам, навивачите на Тетекс се жалат :tapp:!
Марко погоден со камен, тој се крие! Војводите навредуват на етничка база, тој заедно со делегатот глуви! Играч на Тетекс, во прво полувреме паѓа надвор од аут-линија, стана и влегува внатре и повторно се тркала, овој ја стопира играта, наместо да му покаже жолт картон за вакво однесување. Потполно се изгуби!

...друга прикаска е дека со ваква игра не заслужуваме шампионска титула, дури ни второ место!
Одлично издание на Балистите, и бајаги слабо издание на Војводите (иако релативно добра бројка, вака слаби не се сеќавам да сум ги гледал)!
Тодоровски единствен што ми остави впечаток денес, како и секогаш омилениот голман, Марко, кој што беше на висина на задачата.
Дефинитивно, Кознику можеби бил големо фудбалско име, ама тренер не го бидува.
Со ваков сплет на околности, Вардар треба да биде единствениот сериозен кандидат за титула.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom