Македонско фудбалско првенство 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    205
Статус
Затворена за нови мислења.
Без Стојков тешко дека Работнички ќе можи да биди во трка за титулата.
Највероватно ќе се фокусират на купот.
А ако гледаме реално и со Стојков во екипата тешко дека ќе можеа да му ги замрсат сметките на Вардар ова сезона.
Очекувам Вардар да се прошета низ првенството и без проблем да ја освои титулата.
Реално второто место ќе биде премија за Работнички,а и трети да бидеме ништо страшно.
Инаку Изаир Емини е пред потпис,а и Симоновски можно е да потпише.
Исто така сеуште во опција за потпис е и Илијовски. На подготовките во Анталија на проба ќе дојдат 7 Колумбијци и да се погодат двајца ќе биде полна капа.

Реално второто место ќе биде премија за Работнички,а и трети да бидеме ништо страшно.
Инаку Изаир Емини е пред потпис,а и Симоновски можно е да потпише.
Исто така сеуште во опција за потпис е и Илијовски. На подготовките во Анталија на проба ќе дојдат 7 Колумбијци и да се погодат двајца ќе биде полна капа.
Emini ostanuva vo Renova. Ne im veruvaj mnogu na sport, osven za Vardar za nitu 1 klub nemaat vrska

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Звучно име во македонскиот фудбал: Шкендија го претстави Махмаду Идризу!
idrizu-615x400.jpg

Поранешниот камерунски репрезентативец Махмаду Идризу е најмоќното странско име кое ќе игра во македонскиот фудбал нареднава година, откако попладнево потпиша едногодишен договор со екипата на Шкендија.

Тоа што беше претходно најавено утрово и официјално потврдено со презентацијата на 34-годишниот Камерунец во црвено-црниот дрес. Шкендија претходно најави дека овој преоден рок ќе донесе звучно име во своите редови и го реализираше со ангажманот на поранешниот истакна бундеслигашки фудбалер.

„Навистина сум бил во минатото во многу славни клубови во Германија, но сега сум среќен што сум во Шкендија. Главна причина за тоа е сопственикот Лазим Дестани на кого му благодарам за овој ангажман преку кој ќе осознаам за фудбалска средина и фудбал за кој досега малку сум знаел. Зборувавме со Дестани само еден час и навистина сум изненаден што веднаш дојдов тука. И мене малку не ми се верува, но навистина сум среќен“ - изјави Идризу на денешната презентација и дополни:

„Ќе дадам се од себе за позитивни резултати на Шкендија. Сите кои ме знаат добро знаат дека играм од срце. Така ќе биде и за Шкендија која сега е мој нов дом“.
Идризу кој досега има 41 настап за Камерун, играл во шест бундеслигашки клубови, Дуизбург, Фрајбург, Хановер, Ајнтрахт Франкфурт, Борусија Мехенгладбах и Кајзерслаутерн, а во Тетово сега доаѓа од израелски Макаби Хаифа.

http://ekipa.mk/zvuchno-ime-vo-makedonskiot-fudbal-shkendija-go-pretstavi-mahmadu-idruzi/

Идризу реално е најпознатиот странски фудбалер што ќе заигра во нашето фудбалско првенство. Сега некој викаат стар бил не е веќе истиот, Сепак колку и да не е во форма класа си е класа . Се надевам и другите клубови ќе почнат да носат познати фудбалери и конечно ќе тргне малку напред нашиот фудбал. Сега засега само Вардар и Шкендија го можат тоа,но мислам за година-две ќе им се приклучи и Пелистер,па заедно со Работнички ќе формираат јака четворка и ќе има вистински фудбал.

Ја па првпат слушам за овој. :toe:

Далеку подобра опција од носење пензионери е асално скаутирање и пикирање на играчи. Успешен потег направи Вардар со Ерменците. Дашјан и Хамбарџумјан се најдобрите странци донесени во Македонија задњиве години, ако не и повеќе.

Со пикирање на такви квалитетни играчи од Б или Ц класа фудбалски средини можеш да склопиш тим (кога веќе не вадиш играчи од школата) за да помине неколку кола во Европа. Враќање на репрезентативци по секоја цена, кои овде ќе се осеќаат ко шерифи и ќе си дупат малолетнички не е успешна приказна. Не викам дека црнчугава нема да кине мрежи кај нас, но не ми се верува да одржи форма.

Идризу реално е најпознатиот странски фудбалер што ќе заигра во нашето фудбалско првенство. Сега некој викаат стар бил не е веќе истиот, Сепак колку и да не е во форма класа си е класа . Се надевам и другите клубови ќе почнат да носат познати фудбалери и конечно ќе тргне малку напред нашиот фудбал. Сега засега само Вардар и Шкендија го можат тоа,но мислам за година-две ќе им се приклучи и Пелистер,па заедно со Работнички ќе формираат јака четворка и ќе има вистински фудбал.

Јас мислам Пелистер оваа година ќе испадне од лигата а Работнички прв пат 2-3 сезони по ред кога нема излезе во европа ќе им се приклучи. Голема 4ка во Македонија :pos: ќе биде Вардар, Шкенди, Слога + тим у форма кој ќе се менува од година за година ако до тогаш не дојде и до балканска лига па се ова да е тотално ирелевантно.

Ја па првпат слушам за овој. :toe:

Далеку подобра опција од носење пензионери е асално скаутирање и пикирање на играчи. Успешен потег направи Вардар со Ерменците. Дашјан и Хамбарџумјан се најдобрите странци донесени во Македонија задњиве години, ако не и повеќе.

Со пикирање на такви квалитетни играчи од Б или Ц класа фудбалски средини можеш да склопиш тим (кога веќе не вадиш играчи од школата) за да помине неколку кола во Европа. Враќање на репрезентативци по секоја цена, кои овде ќе се осеќаат ко шерифи и ќе си дупат малолетнички не е успешна приказна. Не викам дека црнчугава нема да кине мрежи кај нас, но не ми се верува да одржи форма.

Од кај процени пред да воопшто Идризу настапи за Шкендија во нашето првенство. Моментално зборуваме за најзвучно странско име а не за најдобар странец кој играл, пошто Идризу сеуште нема изиграно официален натпревар кај нас.

Од кај процени пред да воопшто Идризу настапи за Шкендија во нашето првенство. Моментално зборуваме за најзвучно странско име а не за најдобар странец кој играл, пошто Идризу сеуште нема изиграно официален натпревар кај нас.

А врз база на што е е оваа црнчуга што има 34-40 години НАЈЗВУЧНО име? За него сум чул исто колку и за Дашјан пред да дојде у Вардар, едниот се докажа другиот незнаеме ни дали знае да трча, нема одиграно ни пријателска за вас така?

Претпоставка е, не е проценка. За звучност реков, јас не го знам. А тоа шо ја не го знам не значи дека не е познат.

Претпоставка е, не е проценка. За звучност реков, јас не го знам. А тоа шо ја не го знам не значи дека не е познат.

Не си само ти никој не го знае. Играл во јака лига пред неколку години, ова ти е исто ко Јани Урадинов, дете е на Рода, играл за белгија под 16 год итн, на крај на клоци да го избркаат. Тоа каде и што играл нема врска, во каква состојба е типот сега. Имиња не играат не е битно дали е најпознат или непознат, дали може да одговори на предизвикот а во МКД не само што треба да си добар него треба да можеш и да издржиш да не те/се искришиш на нивите на кој играме и „дефанзивците“ против кој играш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom