Македонско фудбалско првенство 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ние кон тоа целиме, од вакви ко вас неможе глава да дигнеме. Колку побрзо се направи балканска лига и ве одјебеме тотално толку подобро за Вардар.

Стадионот го изгради ГРАД СКОПЈЕ за потребите на ФК ВАРДАР. Државата инвестираше подоцна. Сите вие добивте можност да ги добите стадионите под концесија освен ние. Кој е тука заебан? Како и да е ние имаме стадион по сите европски норми и сакаме да играме на такви. Дур не обезбедите соодветни услови јас на вас неможам да гледам на нешто еквивалентно на нас. Што сум јас крив што не ве бива.

Кои потреби на ФК Вардар бре, кој политичар помислува на Вардар, исто мешаш вие самите не си ги обезбедивте условите, т.е кој услови пак се вадиш само со стадионот, друго ништо немате.
--- надополнето: 21 јануари 2014 во 16:25 ---
Борец, Охрид, Осогово :pos: Каде бе со вакви тимови, колку и да нема гледачи Работнички во секој момент би ги ставил пред овие ебиветар тимови

Ако еден тим од овие би влегол прва лига, за една полусезона би собрал повеќе гледачи од колку работнички од своето постоење.
Ако не го сметаме Болтон или Ливерпул кога дојдоа, сепак луѓето отидоа да го гледаат Ливерпул.
Немаат рима песна да им измислиш заедно со Металург. :D

Ке ви се умешам малку во муабетот... И јас мислам како повекето... Прва лига со 10 екипи, екипи кои имаат навивачи, убави терени за игра, стадиони со минимум 2 трибини... Реално стадиони со 4 трибини има само во Скопје и Тетово... Друго се е со 2... Жално е тоа што се случува моментално со Беласица, Победа и Слога... Екипи со армија навивачи за наши услови... Се секавам како помал на натпреварите на Беласица имаше минимум по 3 000 - 4 000 гледачи, теренот во Струмица беше жежок и за најголемите фаворити за титулата... Во годините кога Вардар и Беласица се бореа за титулата до последното коло, на натпреварите меѓу тие две екипи стадионот во Струмица беше претесен... Имаше 8 000 - 9 000 луѓе... Во Скопје над 10 000 луѓе... Гостување на двете навивачки групи... Победа исто така привлекуваше доста внимание... Натпреварите меѓу Победа - Пелистер беа едни од најинтересните во лигата, Слога исто така... Клуб на Албанците од Скопје... Секогаш натпреварите меѓу Вардар и Слога беа неизвесни... Жално е за такви клубови со историја, кој значеле нешто во Југославија не во Македонија да нема место во прва лига, а да играат некој рандом екипи како Ренова, Турново, Металург кој неможат да соберат по 200 луѓе на трибина... Друго единствените два стадиони на кој можат да се играат меѓународни натпревари после Градски немаат тимови во Првата лига... Тоа се Младост во Струмица и Гоце Делчев во Прилеп, а се игра во нивите низ другите градови...
Според мене најдобриот изглед на првата лига би бил следниот
1. Вардар
2.Слога
3. Работнички
4.Шкендија
5.Тетекс
6.Пелистер Битола
7.Победа Прилеп
8.Беласица Струмица
9.Куманово
10.Брегалница Штип

А за влез да се борат Охрид, Тиквеш, Напредок, Борец... Е тоа би било идеално и минимум 3000-4000 гледачи по натпревар... Но тоа се само соништа, ке се помириме со екипи како Турново, Ренова, Металург, Еуромилк во првата лига и просечна посета од по 200-300 луѓе на натпревар...

Кои потреби на ФК Вардар бре, кој политичар помислува на Вардар, исто мешаш вие самите не си ги обезбедивте условите, т.е кој услови пак се вадиш само со стадионот, друго ништо немате.
--- надополнето: 21 јануари 2014 во 16:25 ---

Ако еден тим од овие би влегол прва лига, за една полусезона би собрал повеќе гледачи од колку работнички од своето постоење.
Ако не го сметаме Болтон или Ливерпул кога дојдоа, сепак луѓето отидоа да го гледаат Ливерпул.
Немаат рима песна да им измислиш заедно со Металург. :D

Јужна се изгради конкретно за Вардар да игра во купот на шампионите, Вардар - Порто. Мал си а башка и љубоморен провинцијалец па незнеш :icon_mrgr:

Јас од вас стадион, што исполнува минимум услови барам и тим што ќе биде колку толку достоен противник. Вие ни тоа неможе да го обезбедите. :facepalm:

Јужна се изгради конкретно за Вардар да игра во купот на шампионите, Вардар - Порто. Мал си а башка и љубоморен провинцијалец па незнеш :icon_mrgr:

Јас од вас стадион, што исполнува минимум услови барам и тим што ќе биде колку толку достоен противник. Вие ни тоа неможе да го обезбедите. :facepalm:

Значи магла на тие кенгурите таму продавај ми...Јужната трибина е изградена 1980 год , а Вардар играл во Европа таму 86,87 по 6 ,7 години ...Сигурно биле видовити :tapp:.

Значи магла на тие кенгурите таму продавај ми...Јужната трибина е изградена 1980 год , а Вардар играл во Европа таму 86,87 по 6 ,7 години ...Сигурно биле видовити :tapp:.

Јужна е изградена во 83 а покриена и пуштени рефлектори (целосно завршена) за ВАРДАР - ПОРТО во 87ма. Да биле видовите, во тоа време имало вистински дербиња и било потреба да се изгради. Кога освоивме титула се најдоа средстава и за се друго. СЕ ЗА ВАРДАР!

На страна другото што го пишува Фаранг, ама за стадионот е во право, тој стадион е создаден за Вардар, Вардар игра 50тина години на него пред да се создаде македонската репрезнетација, ренвоиран 20тина години пред да се формира макеоднската рперезнетација, и одеднаш не е бил тој стадион за Вардар, за репрезентацијата бил. :facepalm:

На страна другото што го пишува Фаранг, ама за стадионот е во право, тој стадион е создаден за Вардар, Вардар игра 50тина години на него пред да се создаде македонската репрезнетација, ренвоиран 20тина години пред да се формира макеоднската рперезнетација, и одеднаш не е бил тој стадион за Вардар, за репрезентацијата бил. :facepalm:

Јас не знам кај прочита такво нешто :confused: Значи последното реновирање и изградба од пред 3-4 години на Арената Филип II е за потребите на репрезентацијата тоа го кажав...

Слабо нешо клубовите на трансфер пазарот. Единствено од Вардар очекувам нешто по превземањето од страна на Самс додека другите како што изгледа ќе влезат со истите сили дури и ослабени, тука пред се мислам на Пелистер, Работнички и Хоризонт по продавањето на стандардните играчи и досега неадекватните замени. Очекувам да кинеме во пролетниот дел :cool:

Слабо нешо клубовите на трансфер пазарот. Единствено од Вардар очекувам нешто по превземањето од страна на Самс додека другите како што изгледа ќе влезат со истите сили дури и ослабени, тука пред се мислам на Пелистер, Работнички и Хоризонт по продавањето на стандардните играчи и досега неадекватните замени. Очекувам да кинеме во пролетниот дел :cool:

Јас незнам за другите ама како ше е ситуацијата засега Пелистер е појак отколку во есенскиот дел...Сигурно ќе има уште 2-3 нови е сега се ќе зависи дали уште некој и кој ќе замини допрва...А то дека ќе газите абе ова не е Премиер Лига , дома можи да ама за на гости ќе се прашаме...

Јас незнам за другите ама како ше е ситуацијата засега Пелистер е појак отколку во есенскиот дел...Сигурно ќе има уште 2-3 нови е сега се ќе зависи дали уште некој и кој ќе замини допрва...А то дека ќе газите абе ова не е Премиер Лига , дома можи да ама за на гости ќе се прашаме...

Doma i so prosecna ekipa Shkendija znaela da pobeduva i da pokaze silna igra i atmosfera!

Pa siguren sum so novite iminja , ke doagjat i rezultatite i ke vrati pekolot vo Gradski Tetovo pa sega kalkulirajte vie , ke si gazime , ke gi otvorime protivnicite ko pastetaaaa (y)

Како бе појаки, Томе ви беше столб, црнецот дојде како тотален анонимус па тек треба да видиме со какви квалитети располага. Алтипармакоски со отидна и останавте само на Главевски ако не се лажам кој нема одиграно година дена. Што се однесува до нас за наши стандарди склопивме одличен тим, засега најјак тим во лигата

Како бе појаки, Томе ви беше столб, црнецот дојде како тотален анонимус па тек треба да видиме со какви квалитети располага. Алтипармакоски со отидна и останавте само на Главевски ако не се лажам кој нема одиграно година дена. Што се однесува до нас за наши стандарди склопивме одличен тим, засега најјак тим во лигата

Томе беше столб да ама прошлата сезона...Ова година најчесто играше на неприродна позиција лев бек или онаму каде има дефицит...На негово место има замена бугаринот и еве викат Миле ќе играл таму кој најверојатно ќе потпиши ...Антипармаковски тотално во аут цела полусезона-на негово место да играше Д.Димитровски сигурно ќе дадеше мин 10 гола иако можи татко да му биди...Жуниор изигра 2-3 екстра утакмици другото просек јас сум сигурен дека Миленковски ќе го замени...А Колумбиецот ќе го видиме на дело и Жуниор никој не го знаеше па за 2-3 партии акнавте 50.000 евра...Значи моментално според мене ама ич не сме послаби од есенскиот дел...Незнам можи другите инаку мислат...Ќе видиме на пролет...
Плус сега повеќе време играат заедно оти ова година имавме потполно нов тим...Со уште две засилувања ќе бидиме добри за моменталните услови кај нас...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom