Македонско фудбалско првенство 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Da ne zborimo predvreme ,najavuva press konferencija za den dva pa ke go pokazat planot sto i kako mislat.No kako sto razbrav od eden clen na negovata familia covekot ima namera da napravi od Shkendija evropski klub znaci ke investira mnogu.I veke nekolku zvucni iminja vise se dogovoreni a so nekoi uste traat pregovorite zatoa sto imat dogovori so svoite klubovi pa ke treba da se plati otsteta.

Нема поголема глупост од плаќање оштета за играч, кога за тие пари можеш да плаќаш многу подобар слободен играч :) а слободни играчи за наши услови има колку сакаш, немате потреба од глумење арапи :D освен ако планирате да пазарите играчишта :icon_mrgr: баш ме интересира, прашав и пред некој ден, какви се намерите и каков план имате, како ќе пазарите и кои ви се целите во наредните години, останува да почекаме :) како и да е ова е веќе новост во мак фудбалот!

Da ne zborimo predvreme ,najavuva press konferencija za den dva pa ke go pokazat planot sto i kako mislat.No kako sto razbrav od eden clen na negovata familia covekot ima namera da napravi od Shkendija evropski klub znaci ke investira mnogu.I veke nekolku zvucni iminja vise se dogovoreni a so nekoi uste traat pregovorite zatoa sto imat dogovori so svoite klubovi pa ke treba da se plati otsteta.

Абе дај прашајте го Еколог , дали ова година ќе бидите шампиони да уплатам 1000-2000 евра дури е 10 коеф за Шкендија :icon_mrgr:

И да имаат ист буџет (што не верувам покрај овој нов спонзор на Шкендија) Вардар и Шкендија има ооогромна разлика. Не можеш да ги споредиш. Во Вардар, не правеа ништо за доброто на клубот, експерти за кошарка ни го водеа фудбалскиот клуб, секакви партиски пиунчиња влегоа во клубот, наместо да работеа за фановите преку клубот, тие преку клубот сакаа да добијат партиски поени, така да во Вардар само мачкаат очи и мене ми се гади од оваа :гомце: од управа што раководи со клубот кој го следам буквално од кога сум роден, се надевам дека ќе отидат во неповрат што побрзо од клубот па макар и да пати клубот некој пеирод, вака пати и клубот и навивачите. За Шкендија и новиот спонзор искрено не знам многу, сево ова за мене е мачка во вреќа :) ама овде сигурно е сосема друга работата, навивачите (Балистите) го примамија овој спонзор да инвестира, што значи спонзорот дојде за навивачите, плус според мене мотив повеќе да инвестираат во Шкендија беше и тоа што многу Албанци во Македонија навиваат за Шкендија, како што рече некој погоре, Шкендија ги обединува Албанците во Македонија. Ќе видиме дали сево ова има некоја позадина или сепак искрени намери, ќе биде интересно :)

Каква позадина би можело да има, Дестани рече дека иако тие не работат со спортски клубови за Шкендија ќе направат исклучок.

Исто така испрати порака за фер однос на навивачите и официјалните лица на клубот.
Рече дека правилата не треба да бидат само зборови испишани на хартија туку и да се имплементираат во нашите секојдневни активности, почнувајќи од навивачите, официјалните лица на клубот и респектот за противникот и судиите.
Ете читај:

official-ne-web-site-jpg.69382

Нема поголема глупост од плаќање оштета за играч, кога за тие пари можеш да плаќаш многу подобар слободен играч :) а слободни играчи за наши услови има колку сакаш, немате потреба од глумење арапи :D освен ако планирате да пазарите играчишта :icon_mrgr: баш ме интересира, прашав и пред некој ден, какви се намерите и каков план имате, како ќе пазарите и кои ви се целите во наредните години, останува да почекаме :) како и да е ова е веќе новост во мак фудбалот!
Da ti bidat nestata pojasni.za ostetata se zboruva za Nderim Nedzipi zosto ima uste dve godini dogovor so Vasuli i za uste dvajca drugi igraci.NOvost e toa sto klubot ke go rakovodat luge po ova oblast,ne nasi tuku stranski se zbori za nekakvi svajcarci i germanci(ova nedela bea vo Tetovo)A za planot kazav za den dva ke svikat press konferencija i ke kazat sto kako ponatamu

Неофициално, Ферхан Хасани, Менсур Куртиши, Бесарт Ибраими, Ндерим Неџипи. Сигурно ќе се донесат играчи што само во сон сме можеле да ги замислиме сезонава

Хасани оваа сезона тешко да се донесе. Со Куртиши и Неџипи се во преговори, личните услови ги договориле но тешкотии се јавуваат во договорот помеѓу клубовите.
За Бесарт Ибраими не знам.

Неофициално, Ферхан Хасани

Повреден е Хасани? Знаеш нешто за него зашто ниту еден пријателски натпревар нема одиграно за Волфзбург ниту пак за вториот тим има играно. Како да не постои :rolleyes:, пример за секој пријателски натпревар пишува на сајтот кои играчи не се дел од составот поради повреда, за него ништо нема.

Повреден е Хасани? Знаеш нешто за него зашто ниту еден пријателски натпревар нема одиграно за Волфзбург ниту пак за вториот тим има играно. Како да не постои :rolleyes:, пример за секој пријателски натпревар пишува на сајтот кои играчи не се дел од составот поради повреда, за него ништо нема.

Едноставно не е во плановите на тренерот, дури ниту на подготовки не беше земен. Ќе го смени клубот, има добри понуди од Турција, ако не испадне ништо со нив тогаш не е чудно да го донесат во Шкендија.

Абе дај прашајте го Еколог , дали ова година ќе бидите шампиони да уплатам 1000-2000 евра дури е 10 коеф за Шкендија :icon_mrgr:
U koja kladilnica ? Da stavam 2 zeleni, barem odmorot od ekolog da mi bide dogodina :)

И да имаат ист буџет (што не верувам покрај овој нов спонзор на Шкендија) Вардар и Шкендија има ооогромна разлика. Не можеш да ги споредиш. Во Вардар, не правеа ништо за доброто на клубот, експерти за кошарка ни го водеа фудбалскиот клуб, секакви партиски пиунчиња влегоа во клубот, наместо да работеа за фановите преку клубот, тие преку клубот сакаа да добијат партиски поени, така да во Вардар само мачкаат очи и мене ми се гади од оваа :гомце: од управа што раководи со клубот кој го следам буквално од кога сум роден, се надевам дека ќе отидат во неповрат што побрзо од клубот па макар и да пати клубот некој пеирод, вака пати и клубот и навивачите. За Шкендија и новиот спонзор искрено не знам многу, сево ова за мене е мачка во вреќа :) ама овде сигурно е сосема друга работата, навивачите (Балистите) го примамија овој спонзор да инвестира, што значи спонзорот дојде за навивачите, плус според мене мотив повеќе да инвестираат во Шкендија беше и тоа што многу Албанци во Македонија навиваат за Шкендија, како што рече некој погоре, Шкендија ги обединува Албанците во Македонија. Ќе видиме дали сево ова има некоја позадина или сепак искрени намери, ќе биде интересно :)

Tocno deka e so Vardar si igraat kako sakaat zosto mislam deka posle natprevarot Shkednija-Partizan vi stigna naredba od gore deka dodeka e na vlast VMRO nemoze veke Albanska ekipa da bide sampion zosto Balistite ja posramotile Makedonija kaj nivniot Gazda Ivica Dacic taka da odma se prevzema nesto i Vardar od vtora liga ekspresno go vratija vo prva i direktno stana Sampion so drzavni pari i nekoj luge i vas ve izigraa kako grupa i taka dojde sve do ova deredze vo koe e sega i Vardar i navivacite zosto znam deka imate dosta navivaci i go sakate klubot od se srce toa nemoze nikoj da go ospori i vo toa ve podrzuvam zosto toa go imam oseteno na moja koza koja veke 10 godini neznam za radost i iskreno navivanje na klub koj go sakam i ziveam za nego no za zal kako sto Grcite si igraat so Makedonija za imeto taka i na nas ni napravija demek Shkupi ke se vika i na kraj ispadna Albarsa Korzo sega sledno e mislam Perparimi, ali da ne iskocam od temata za Shkednija iskreno mi se napravi kejf zosto Navivacite go zemaa klubot vo svoj race i gi trgnaa Lesinarite od klubot koj sakaat licen profit preku klubot taka i so Vardar se slucuva koj gazi vo makedonska liga so namesteni natprevari a koga ke iskoci vo Evropa go gazat so 3-0 i poveke ali nema veze toa mislam deka dodeka se ovie strukturi na vlast nema ni fudbal ni nisto licno ocekuvam i na Lazim Destani od Ecolog da mu se nafrlat sega od site strani samo da go sjebat nekako da se otkaze ke mu namestat nekoj tezok Incident vo Tetovo i covekot ke bidr primoran da se otkaze od klubot zosto so takvi Banditi si imame rabota,
i uste nesto za kraj bi sakal da ti kazam deka kaj vas dodeka ima luge sto primaat plata od F.C.VARDAR i samo gledaat da profitiraat nema nisto da se desi i so klubot i so vas toa se tie luge sto sirat kancer vo navivacite i klubovite zosto mojot klub ne posoti od 2004 godina od koga dojde Udbashkata DUI NA VLAST. Pozdrav i respekt za komentarot zosto ima luge so koj moze da se debatira za dobroto na navivacite i na fudbalot vo Makedonija zosto nie navivacite si imame svoj partii toa se nasite klubovi i grupi.

Најпрво честитки, титула да не видите :icon_mrgr: Шала на страна, стварно да не видите титула во домашно првенство, но добро е што најдовте добар спонзор ако тоа покрене и други спонзори во фудбалот, инаку воопшто не е добро :D

Сега:
Our goal overall is transfor the Shkendija Football Club to become a reference, professionally managed and abiding by the principles and rules of sport. Rules should not be merely words written on paper, but reflected in our everyday actions and for every game, starting from the behavior of the fans, club officials, and respect for the opponents, the referees, and positive spirit.

Да видам да не верувам :D

На овие од Екологија, не им предвидувам долг стаж во Шкендија, кога ќе видат во која фудбалска вукојебина почнале да инвестираат, брзо ќе си легнат на брашното ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom