Македонско фудбалско првенство 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Прочитав дека Битолчаните биле посебна раса, да, точно е, но во негативен контекст. Можеби не сте сите исти, али 80% од луѓето се гомна народ, како од најмала до најголема возраст. Посебно тоа што се случува со вашите младински екипи, да не зборувам. Секоја утакмица кога ја губите на домашен терен, не знаете на асален начин да ја прифатите, па секад пробувате со тепање или вреѓање на играчите од спротивните екипи. И тоа не само вашиот подмладок, туку и нивните родители кој што се на трибина, е*аат мајки и сестри на мали деца. Не го велам тоа за лошо, туку да видете дека кој сте и што сте. А кога е така во младинските категории, сигурно можеме да заклучиме како се однесувате кога имате утакмици од првата лига на домашен терен, против било кој противник ;)

7 години бев во младински категории и никогаш ова се нема случено некој некого да тепа или да пцуе, плус сите беа одлично пречекувани во рамките на можноста на клубот Пелистер...
Така да не знам од кај ти испаѓа овај муабет а сигурен сум дека ти не го зборуваш туку е некоја приказна шо некој ти ја има раскажано!
А од трибини сум бил на скоро сите стадиони и секаде имало некој да вика и да пцуе, впрочем ако на фудбал не ти опцуе некој од трибина не си на фудбал, не е ова балет или нешто слично на него.

@FARANG
Значи те читам и пукам од смеа :pos:
Ти дечко живејш во некој заблудан свет, сите мисли ти се помешани, треба формат да ти се напрај на мозокот!

Кажваш за Пелистер, а ти незнајш ни 1% шо се случва во клубот, јадиш без потреба трици !

Според мое мислење до крајот 5 екипи ке се борат за титулата.
Вардар,Работнички,Металург,Пелистер и Шкендија. Турново и Ренова ги отпишувам. Првите поради тоа што најверојатно ке ги напушти
Блажевски кој им е пола тим,а вторите реално немаат тим за самиот врв. Шкендија иако е 9та со засилувањата што се најавуваат сигурно до крај ке се бори,ако не за титула тогаш за излез во Европа сигурно.
Ако се остварат најавите за влез на спонзорот во Работнички,потоа ако Русинот влезе во Вардар и ако Пелистер застане на здрави нозе сигурно следната сезона ке биде една од поквалитетните во последните неколку години.
Дај боже да биде така и да мрднеме малку од мртва точка.

@FARANG
Значи те читам и пукам од смеа :pos:
Ти дечко живејш во некој заблудан свет, сите мисли ти се помешани, треба формат да ти се напрај на мозокот!

Кажваш за Пелистер, а ти незнајш ни 1% шо се случва во клубот, јадиш без потреба трици !

Зар има некој што знае што се дешава кај вас у клубот? :tapp:

Не е битно што се случува внатре бе Пеце битно е што излегува надвор. Може е е подобро од било кога, АМА далеку сте од титула. Ако треба да се кладиш на титула или испаѓање на кое би се кладел? Тоа збориме, јас викам имате поголема шанса да испаднете него титула да земете. :P

Абе кој кажа дека сигурно ќе земиме ние титула ?
Врати се на претходната страна ќе видиш каде имам нагласено дека потребни ни се 2-3 засилувања добри + оваа екипа шо ја имаме моментално е ТОГАШ реално имаме шанси за титула !!!
Околу твоето прашање:
Титула/испаќање
-Моментално со оваа екипа шо ја имаме значи 5-6-7 место, тоа значи сигурен опстанок во лигата(средина на табела), ако се донесат голман, штопер и напаѓач како и шо е најавено од клубот тогаш имаме шанси за во првите 3 !
Ете во форма се децата последните 3 од 3 победи, сега среда дома со Гостивар каде се надевам лесно ќе победиме, така да време на паузата ќе бидиме на врвот. Добро е ова шо сите не откажаја пред време демек во првиот дел дома изигравме со сите јаки, па после имаме тешки гостувања, да тешки се но сега за сега имаме резултати: Турново - Пелистер 0:2, Металург - Пелистер 2:4, следно ни е шо Шкендија гостување и ни останват Работнички и Вардар...

Abe lepi komedijata bez pari e na prvo mesto odnosno ima ist broj na bodovi so brendot i herojot od debarmalo pa ti vidi sega ;) znaci nie bez stadion i nikakvi uslovi bez pari za plati i premii odnosno bez budzet so prosecen tim bez golman i klasicen spic so dokazani sudiski greski i zemanje na minimum sest bodovi pak sme pri vrvot !

Абе кој кажа дека сигурно ќе земиме ние титула ?
Врати се на претходната страна ќе видиш каде имам нагласено дека потребни ни се 2-3 засилувања добри + оваа екипа шо ја имаме моментално е ТОГАШ реално имаме шанси за титула !!!
Околу твоето прашање:
Титула/испаќање
-Моментално со оваа екипа шо ја имаме значи 5-6-7 место, тоа значи сигурен опстанок во лигата(средина на табела), ако се донесат голман, штопер и напаѓач како и шо е најавено од клубот тогаш имаме шанси за во првите 3 !
Ете во форма се децата последните 3 од 3 победи, сега среда дома со Гостивар каде се надевам лесно ќе победиме, така да време на паузата ќе бидиме на врвот. Добро е ова шо сите не откажаја пред време демек во првиот дел дома изигравме со сите јаки, па после имаме тешки гостувања, да тешки се но сега за сега имаме резултати: Турново - Пелистер 0:2, Металург - Пелистер 2:4, следно ни е шо Шкендија гостување и ни останват Работнички и Вардар...

ОК со ова се слагам мада не мислам ќе издржите. Што знам до сега никад не сте изиграле цела сезона како треба до крај, мислам дека кад тад ќе пукне нешто кај вас. Лани додуште така мислев и за Турново ама издржаа мада таму е многу различно се знае кој што е, кај вас тоа е голем проблем.
--- надополнето: 26 ноември 2013 во 10:37 ---
Abe lepi komedijata bez pari e na prvo mesto odnosno ima ist broj na bodovi so brendot i herojot od debarmalo pa ti vidi sega ;) znaci nie bez stadion i nikakvi uslovi bez pari za plati i premii odnosno bez budzet so prosecen tim bez golman i klasicen spic so dokazani sudiski greski i zemanje na minimum sest bodovi pak sme pri vrvot !

Па затоа сте комедија. Плачете, па сега сте горе за на крај пак да плачете и да сте доле... Супер ви е, во една сезона свашта ќе видиш, ти викам јас перфектни сте за експерименти и тоа во сите сфери.

Полека има уште многу да се игра, битно е кај ќе завршите на крај.

Ако е вистина ова дека Самсоненко влегол во ФК Вардар, мислам дека конечно ќе мрдне и нашава лига, со оглед на тоа дека Шкендија и Вардар ќе имаат буџет од неколку милиони евра, би требало да се создаде ривалство, конкуренција, кога веќе некој ќе вложува милиони сигурно дека ќе атакува на титула, ако се додаде на ова Работнички кој би можел да најде солиден спонзор, можеби и Пелистер, уште Слога да се врати со силен спонзор и ваљда ќе тргне конечно.. :icon_mrgr: Ќе видиме на крајот што ќе биде, но сега за сега Шкендија покажа многу амбиции, резултати можеби нема, но и немаа време да склопат добар тим,а евидентно е дека тимот напредува, па ако навистина се остварат најавите дека Вардар и Шкендија ќе вложуваат голема сума на пари за наши услови, па солидни и за балканов, мислам дека може и во фудбалот да се пренесе тоа што се во моментов Вардар и Металург во ракометов, не зборам за успесите во Европа, туку желбата пред се да се освои првенството, мора да има најмалку два тима кои ќе покажат интерес за да напредне и лигава, последниве години се навикнавме да гледаме само еден клуб со амбиции за титула, сега првиот чекор го направи Шкендија, јасно е дека Вардар со пола милион евра буџет нема да може да им парира, па сега ќе мора повеќе и повеќе да се вложува, па ако некој сака да биде шампион, нема да може со собирање старци од странство и купување играчи од 3 српска лига.. ;) После долго време сум оптимист дека конечно можеме и ние малку да мрднеме, па дај боже и да влезе еден македонски тим во ЛШ или ЛЕ :)

мало морген озбилно прашувам одговори ако знаеш .

Не ме заебавајте, не сум се ни распрашал си планирам утре на Градски да одам :D
http://www.mktickets.mk/фк-вардар-фк-металург

http://www.mkd.mk/sport/fudbal/vardar-i-rabotnichki-dobija-zeleno-svetlo-da-se-vratat-na-filip-vtori

Таман работа, да се заебавам :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom