Македонско фудбалско првенство 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Меси Груп од денеска е официјално нов спонзор на Работнички. Дали подобро или полошо решение ке видиме во наредниот период.

Зависи кои се нивните луѓе овде. Ако се правите луѓе тогаш ќе биде многу добро.

Зависи кои се нивните луѓе овде. Ако се правите луѓе тогаш ќе биде многу добро.

Немам поим кој е. Само еден вработен во ФК Работнички вчера ми кажа дека имаат нов спонзор. Дури ни он незнаеше подетално за кој се работи. Сепак малку ми е чудна оваа работа бидејки никаде не пишува,дури ни во спорт кои се први да објават ваква информација.

Немам поим кој е. Само еден вработен во ФК Работнички вчера ми кажа дека имаат нов спонзор. Дури ни он незнаеше подетално за кој се работи. Сепак малку ми е чудна оваа работа бидејки никаде не пишува,дури ни во спорт кои се први да објават ваква информација.

Slusam nesto Sinan Idrizi e vmesan. Ako e toj togas pisi propalo.

Еден од најубавите голови кои сум ги видел во Македонија, со многу сенс, со многу стил. Браво за Крсте Велковски!

Феноменална игра на Работнички. Со хет трикот на Велковски по 37 мин веке водиме со 3:0 против Шкендија

Кај вас само Неџипи и Бејтулаи се обидуваат нешто да направат. Тој Белица е големо дрво и кај нас кога играше правеше глупи грешки.

Хеттрик ? :eek:

На почеток на сезона кога ја гледав темава навивачиве на Шкендија викаа дека со новиов спонзор се ќе газат, ама..

Хеттрик ? :eek:

На почеток на сезона кога ја гледав темава навивачиве на Шкендија викаа дека со новиов спонзор се ќе газат, ама..
Спонзорот е највисоко ниво засега.
И покрај резултатите, Балистите имаат многу причини да бидат презадоволни.
Лека полека играчите добиваат услови какви што имаат подобрите клубови од соседството.
Они имаа малку време да состават клуб,само една недела во која повеќето добри играчи веќе имаа тимови. А како и што очекував многу погрешија во изборот на тренер и затоа резултатите им се во рамкиите на очекувањата.
Ама ако не се смени ништо кај останатите клубови во државава, јас очекувам Шкендија да владее во Мак фудбалот наредните години.
Можеби уште на полусезона ќе донесат поквалитетни играчи, а за на крај на сезона сигурен сум дека ќе биде така.
Единствено странски спонзор ако влезе во некој друг клуб би можел да им парира :)

patuvaj u stip patuvaj turnovo patuvaj skopje i pak igraa kurot epa redno bese i mie da igrame so niv bravo za rabotnicki i falaim so ni dadoa samo 5komada ;)

Спонзорот е највисоко ниво засега.
И покрај резултатите, Балистите имаат многу причини да бидат презадоволни.
Лека полека играчите добиваат услови какви што имаат подобрите клубови од соседството.
Они имаа малку време да состават клуб,само една недела во која повеќето добри играчи веќе имаа тимови. А како и што очекував многу погрешија во изборот на тренер и затоа резултатите им се во рамкиите на очекувањата.
Ама ако не се смени ништо кај останатите клубови во државава, јас очекувам Шкендија да владее во Мак фудбалот наредните години.
Можеби уште на полусезона ќе донесат поквалитетни играчи, а за на крај на сезона сигурен сум дека ќе биде така.
Единствено странски спонзор ако влезе во некој друг клуб би можел да им парира :)

Еве да речеме кој тренер би го донел ти. Од тие што беа слободни Ѓоре беше најдобар избор. Има богата кариера, резултати, титули во нашето првенство. Све што е потребно за успех на Шкендија. Е сеа дали играчите не го сакаат и се обидуваат нешто прљаво да играат тоа не знам. Едноставно не е можно вакви играи да прикажуваат. Па со послаб тим и без пари не сме игубиле 5:0 од Работнички или да не елиминира Брегалница дома од купот. Како и да е, останува да почекаме да дојде Јануари и да дојдат некои работи во свое место. Сеа ако глеаме реално на почетокот на сезоната излегоа со изјава Ѓоре и управата дека ќе гледат да завршат 4-5 на табелата, ама сеа јбг публиката не го боли тоа бараат резултати и затоа тензиите растат

Еве да речеме кој тренер би го донел ти. Од тие што беа слободни Ѓоре беше најдобар избор. Има богата кариера, резултати, титули во нашето првенство. Све што е потребно за успех на Шкендија. Е сеа дали играчите не го сакаат и се обидуваат нешто прљаво да играат тоа не знам. Едноставно не е можно вакви играи да прикажуваат. Па со послаб тим и без пари не сме игубиле 5:0 од Работнички или да не елиминира Брегалница дома од купот. Како и да е, останува да почекаме да дојде Јануари и да дојдат некои работи во свое место. Сеа ако глеаме реално на почетокот на сезоната излегоа со изјава Ѓоре и управата дека ќе гледат да завршат 4-5 на табелата, ама сеа јбг публиката не го боли тоа бараат резултати и затоа тензиите растат
Влатко Костов на пример :)
Ѓоре Јовановски искрено никогаш не ми бил добар тренер. Титулите што ги освои ги освојуваше со силни состави, а и сето тоа беше во далечното минато.
Кога се врати во Работнички сфатив дека типов целосно го изгубил компасот, и можам во моментов во исти кош со Џиџи да го ставам.
Си има некои фикс идеи и очигледно е дека не му делуваат баш најдобро.
Позитивно за него е што следи доста Македонски утакмици. И на мечеви од трета лига сум го гледал со тетратче во рака и фаќа некои прибелешки.

Инаку мала паралела со соседна Бугарија.
Додека ние тука се караме ТРЕВА да порасне по нашите терени, во Бугарија глејте на пример како работи еден Ботев мна пример кој доби богат спонзор во блиско минато.
Изградиле цел фудбалски комплекс, академија во која ќе ЖИВЕАТ околу 500 млади фудбалери од Бугарија или од странство, а набрзо се очекува да го изградат и новиот стадион.
11051_1.jpg

phoca_thumb_l_bp050039.jpg

Тренинг игралиштето:
phoca_thumb_l_bp050038.jpg

Собите за децата од академијата:
IMGP0151-Copy-1000x666.jpg

Фитнес сали:
IMGP0218-Copy-1000x666.jpg

Кујната за децата од академијата:
IMGP0101-Copy1-1000x666.jpg

Е ова е добра база за во иднина.

А што се случува кај нас?
ШАМПИОНОТ 3 ГОДИНИ ГРАДИ ПОМОШЕН ТЕРЕН, и тоа најобично помошно игралиште.
ШАМПИОНОТ НЕМА СВОИ КЛУБСКИ ПРОСТОРИИ, а да не збориме за остатокот од горенабројаните работи.

И после сакаме да напредуваме...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom