Македонско фудбалско првенство 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Како шо оди работата Турново и Брегалница ќе се борат за титула :icon_mrgr:
И пак не ме слушај, кога кажам 1 и 1 ќе биде :icon_lol: подобро мене да ми ги пратеше тие 300 ден отколку на оние од обложувалницата. :(

И пак не ме слушај, кога кажам 1 и 1 ќе биде :icon_lol: подобро мене да ми ги пратеше тие 300 ден отколку на оние од обложувалницата. :(

Тие од обложувалницата ќе ги вратат, ти ќе ги вратеше? :D
Честито победата, сега зборав со еден другар, заслужено сте победиле.

Тие од обложувалницата ќе ги вратат, ти ќе ги вратеше? :D
Честито победата, сега зборав со еден другар, заслужено сте победиле.
Не ти ги враќав со нив ќе ти ја уплатев 1 и ќе ти дадев 850 :icon_lol:

Не требаше Шкендија да биде гигант во Македонскиот фудбал ?

Турново би требало да падне во вториот дел на (полу) сезоната. Браво за Брегалница што после 4 кола се на второто место а и браво за Пелистер, се враќаат на старите патеки.
Вардар како Вардар. На крај на сезона најверојатно ќе си освојат сезона без разлика како играле.

А баш би сакал Турново да освојат ама тешко дека тоа ќе се случи.

^ Абе и лани требаше Турново да паднат, па до последно коло не се знаеше и реши меѓусебниот дуел против Вардар. Нека се тешат Вардар дека ќе биде исто како лани, со ваков тим не би зеле титула ни у Втора Лига. На прсти да ги изброеш тие што заслужуваат да играат моментално у ПМФЛ (а да не зборим за Вардар кој “има“ амбиции да направи нешто и во Европа).
Кај наоѓаат само вакви умрени Срби и Босанци, стварно не ми е јасно.

Шкендија ме искина, неможат Гостивар да го победат со Неџипи и таму сите што ги земаа, срамота.

Шкендија ме искина, неможат Гостивар да го победат со Неџипи и таму сите што ги земаа, срамота.

Сега лечиш фрустрации овде а!

Неџипи не играше.

Шкендија ги имаше шансите за победа ама ете не ги искористија, 3 зицери чисти ама тоа е. На гостински терен 1 бод, солидно е.

od kade razocaruvanjevo?

Од гледањето на шампионот, првенствено. Од нив ќе тргнам. Металург секогаш ми предизвикуваат мачнини во стомак, Шкендија исто, а и општо сите екипи во лигава.

Плус и нашиве не се ништо поарни. Особено се разочарав, затоа што чув гласини дека мечот со Работнички бил наместен, варијанта 3 за 3 изгледа.

Аман бе што ви е филмот со Шкендија? Мал милион луѓе глеам ги ставаат. Шкендија остана речиси без играчи пред да дојде спонзорот. Во прво коло играше со младинскиот состав, сите играчи шо ги зема се приклучија после тоа. А и не земаа којзнае какви играчи до душа. Рано е за Шкендија, тоа и фановите нејзини го знаат остај шо се пуваат многумина.

Стави си го Металург 0-2 гола и мирна глава. Еднаш у седум пати ќе те заебат.

Лигава ни е посебна приказна. Мислам дека немало досеа поизрамнета (поизрамнета во негативна смисла секако) од оваа сезона. Нема ниту еден изразит фаворит, нема ни 2-3 изразити фаворити. Буквално сите освен Напредок и Ѓорче можат да бидат претенденти за врвот... Единствено Турново ако остане Блажевски ќе бидат во блага предност пред другите... Ма да ко шо реков, каша попара е цела лига.

Prime Кај сте шампиони:pos:

Иначе како што и предопоставив си завршија денешните утакмици, единствено изненадување ми е нерешениот резултат помеѓу Металург-Напредок:facepalm:

Вардар пишав дека ќе изгубат убедливо, 2 примени 0 постигнат тоа е тоа. Не знам како течел натпреварот но по резултатот испаѓа дека биле надриграни.

Шкендија ја имаше утакмицата у свои раце, промашија два зицера, со толкава публика позади себе не успеаа да не израдуват. Од натпревар во натпревар со воигруваат, добро е што барем извлекуваме нерешено во овие почетни натпревар, ќе ни бидат потребни бодовиве :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom