Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Металург со тужба против Артим Шакири, бара 6 милиони денари како надомест за клевета
Металург ја продолжува битката со Артим Шакири откако тренерот на Шкендија посочи дека дел од фудбалерите на овој тим им нуделе мито на неговите играчи во пресрет на првенствениот дуел меѓу двете екипи. Од таборот на Металург експресно ги демантираа овие тврдења на Шакири, дадени за весникот „Македонски спорт“, за денеска да биде обелоденето дека скопскиот клуб почнал и судска постапка против поранешниот македонски репрезентативец, од кого бараат огромни 6 милиони денари (100.000 евра) за изречените клевети.

Ве информираме дека во текот на денешниот ден фудбалскиот клуб Металург АД Скопје покрена тужба за клевета во граѓанска постапка пред Основен суд Скопје 2 - Скопје против шефот на стручниот штаб на Шкендија Тетово, Артим Шакири. Тужбата се однесува на изнесеното тешко обвинување и клевета од страна на Шакири против фудбалерите на ФК Металург како и самиот клуб, во дневниот весник „Македонски спорт“ на 9 мај 2013 година, по првенствениот натпревар Шкендија - Металург. Висината на отштетата што ја бара ФК Металург во оваа постапка изнесува 6.000.000 денари“ - се вели во соопштението на „металурзите“ до медиумите.
Ептен ќеф ќе ми направи макар и 1000 денари да му земат на овој лажго. После нека купат топки и дресови со парите.
Колку може да си глуп за да изјавиш во весници нешто ко Артим што изјави?

A toj se fatil za Shkendija i Teteks, covek ke pomisli Pelister ne mestel nikogas
Пелистер местел,мести и ќе мести то е точно,наместил во повеќе наврати,еве и со Силекс најверојатно беше тешка намештаљка....нема клуб шо нема наместено меч,ама вие со вашите довчерашни комшии сте без конкуренција.....
За само неколку сезони ги соборивте сите можни рекорди,дури ни Победа во своите најдобри денови не местеше колку вас....
Кога стигнавте да се договарате со најголемиот душман(барем според вашите тврдења):eek: да пуштате утакмици среде Тетово(неколку пати)нема шо да прајме муабет...:facepalm:
Не знам само зошто ќе се тепате во финалето(односно знам=за кеш ),кога од авион се знае дека дека утакмицата шо ќе ја играте во Европа ќе биди апла местена.....без разлика на победникот....
Какво ривалство какви бакрачи,се е за профит и за некој прелаз в кладилница,ако блокираат на прелаз ќе ја местите на голови....
Дај барем кажете шо ќе се мести за среда да фатиме некоја пара,не бидете толку скржави....

^ Доста бе више со муабетиве дека ќе биде наместена, ку*от ни го пукнавте. Дај ако знаете дека ќе биде местена кажите што ќе биде, да фатимо некој денар. Аман више.

Само будала може да каже дека финалето на купот ќе биде местено

Финалето на купот го зима Шкендија, зошто е наместено. Ако сака некој да се клади овде со мене. повелете.
--- надополнето: 21 мај 2013 во 15:44 ---
А тие што сакаат да земат пари можат да ја стават Шкендија 2 ка и Лацио- Рома(на 26 ти) 2 ка..

Ајде чим знаеш дека е наместено, пушти ја за 5.000 2-ка и стај го тикетот овде да видимо :) Пошто нели сигурно е :)

Ќе биде Нерешено и после продолженија ќе победи Шкендија.:D

Ајде, дајте свите по некој тип. Еден мора да биде у право, за после утакмицата да тврди дека знаел однапред и дека била наместена. Ајде да видимо кој ќе биде :)

kolku smesni ste deka e mestena deka ke tepa Shkendija :tapp: finale e ova. aj i jas da recem deka Teteks tepa 100% nekoj ke pogodi.dosta vise so ovje mesteni natprevari.

Тетекс пролетва се засили со многу нови фудбалери иако со една нога веќе беше испаднат од лига.
Не верувам дека планот им е да го местат купот. Можеби Шкендија стигна до финеле преку shortcut, ама чудно е ако и Тетекс е вмешан во тоа.

А тие што мислат дека ќе е местена, многу ме интересира за што ќе ја местат? Директно ќе земат пари од Шкенија?Или ќе ја местат за кладилници?

Само будала може да каже дека финалето на купот ќе биде местено
Можеше барем да ме цитираш не вака пичкарски да вреѓаш.....:pipi:
И да будала сум,јас барем си признавам за разлика од тебе сезнајкото од Австралија кој се знае,кој мести кој не мести....кој пати од комплекси кој не,па нема поискомплексиран од тебе на форумот за ова гарантирам........
П.С.
И Шкендија-Вардар не беше местена претходното коло така?се беше чисто овде,не бе каде Вардар брендот да намести нема шанси....
А Шкендија-Вардар мината пролет,таа утакмица"регуларна"беше така?
Сите местат само твоите не местат така,односно само со Пелистер и со Работнички наместиле за в кладилници или да го избркаат Џиџи сеедно:pos: ..
Твојот бренд предничи со скандалите во соработка со ФФМ и државата,сите закони ги пречекоривте за таа пуста титула....како Ривер сте свака част:pipi: ....
Ќути не се резили аман,друг пат кога ќе сакаш да вреѓаш слободно цитирај ме а не вака....не се срами, не се лутам....
П.П.С. (за останатите)
Извините за спамот,уживајте си во финалето....:)

И да будала сум,јас барем си признавам за разлика од тебе сезнајкото од Австралија кој се знае,кој мести кој не мести....кој пати од комплекси кој не,па нема поискомплексиран од тебе на форумот за ова гарантирам........
П.С.
И Шкендија-Вардар не беше местена претходното коло така?се беше чисто овде,не бе каде Вардар брендот да намести нема шанси....
Сите местат само твоите не местат така,односно само со Пелистер и со Работнички наместиле за в кладилници или да го избркаат Џиџи сеедно:pos: ..
Твојот бренд предничи со скандалите во соработка со ФФМ и државата,сите закони ги пречекоривте за таа пуста титула....како Ривер сте свака част:pipi: ....
Ќути не се резили аман,друг пат кога ќе сакаш да вреѓаш слободно цитирај ме а не вака....не се срами, не се лутам....
П.П.С. (за останатите)

Не беше наменето за тебе него за сите ко тебе што во голем дел се од твое буниште.. Убаво што си се пронајде сепак :P

За тоа кој мести кој не мести кога ќе излезе некој со докази ќе правиме муабет, до тогаш може само да ги гледаме утакмиците и да си процениме секој за себе. Ако ти мислиш дека Вардар го местел купот со 2 пречки од кој една во последни секунди тогаш тоа си е твое мислење. Ако мислиш дека сме ја наместиле во тетово каде буквално од една шанса мада чиста им даваме гол а они доминираат цела уткамица тоа пак тоа си е твое мислење.... Кога сте вие во прашање секогаш сме ви трн во око па затоа и местиме нели? Уживај таму еве пошто те бива и знаеш кој све мести ваљда успеа да се збогатиш оваа сезона. Во најмала рака ако константно си се кладиш против твојте ќар си секако местеле не местеле :D

Поздрав од другата страна на светот и следната година ви пожелувам да си местите со новаци

П.С.
П.П.С. (за останатите)
Биди среќен што имаше многу местенки сезонава, иначе твојот Пелистер комотно ќе отпаднеше. Со такви играчи предводени од КЕКЕЦ :D ќе завршевте последни.
Да оставиме ова на страна и да не се ситиме. Со местенкиве сите губиме, не само тие што отпаѓаат од лига или тие што немаат обезбедено Европа. Сите!

Тетекс пролетва се засили со многу нови фудбалери иако со една нога веќе беше испаднат од лига.
Не верувам дека планот им е да го местат купот. Можеби Шкендија стигна до финеле преку shortcut, ама чудно е ако и Тетекс е вмешан во тоа.

А тие што мислат дека ќе е местена, многу ме интересира за што ќе ја местат? Директно ќе земат пари од Шкенија?Или ќе ја местат за кладилници?

Излез во европа пријателе, а таму една наместена х10 се зима него ли кај нас... Гледаш дека секој наш тим едвај чека да искочи на европска сцена да намести натпревар да лапне некој денар.
Тетекс има солиден тим, но све е мачкање очи.
Дај боже да победат, но јас ви кажувам дека Шкендија ќе го земе купот, а за кладилница играјте како што мислите, јас ќе си играм по мое :)
--- надополнето: 21 мај 2013 во 18:10 ---
Јас ќе се кладам.Во што сакаш? :icon_mrgr:

Со тебе не се кладам. Ќе смениш пак ник па неможам да те најдам послем :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom