Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Па или ќе е едниот брат, или ќе е другиот брат, или ќе е третиот брат и тн... Тесен е кругот, ги знаат тие работи, остај ти тоа :)

Него да ги прашам Војводи, сега со Металург гостувавте.
Претходната полусезона зашто освен во Скопје, на друго место не гостувавте, ако се лажам поправете ме.

Или па сеа гостувате зошто имате јак тим, од каде промената да ги бодрите вашите? :)
Ја не сум идел од утакмицата со Дрита на домашен терен, кога беше апла местенка.
Војводи на секоја утакмица беа присутни (на домашен терен), но немаше навивање. Немаше официјален бојкот од Војводи, можеш слободно да провериш.
Колку што знаем, и за у неделата немаше намера да се навива, туку само да се присуствуе и да видимо до кај е тимов и дали имаа уопште намера да останемо у лига, или тимот беше напраен само за да се освои купот ако е можно.
Со оглед на тоа што до крај на сезона Тетекс е казнет да игра без публика, гостуењава ни останаја единствена шанса да видимо какви намере имаа мафијашиве.

734433_10151438974547088_1463743835_n.jpg

OFFICIALNO: Utre se igra natprevarot megu SHKENDIJA i renova :) neka puknat dusmanite :pipi:

^ Ви помогнаа по кој знае кој пат, ве спасија ?! Ете преку партиска линија пред избори ви средија да останете у лига, иначе требаше требаше у 5та лига да играте.
После да не викате дека на други им помагале и слични глупости, па уште викавте Шкендија била трн во око на сите Шкендија ова Шкендија она а вас најмногу до сега ви попуштаат и ве спасуваат. Немате право на збор :)

ma koe pomaganje bre?Da ne bevme dolzni pa ni go izbrisia dolgot!?Da ne bevme kazneti p
a da ni ja izbrisat kaznata??Da ne bevme otpadnati od liga pa da ne fuzirat!??? da ne precekorivme nekoj vremenski rok za odigruvanje na utakmicata pa da ne pomiluva!!? Rabotite bea jasni,samo primopredavanjeto bese prasanje na vreme i na inaet pomegju 2-te zavoeni strukturi...nisto ne e nezakonski,taka samo ostana Pusta Zelba na nekoi da ne vidat vo 5 liga..

Пелистер - Вардар 0:0
Брегалница - Напредок 0:1

Curva samo moze da sonuva deka ke igrame vo 3liga :pipi:

Officialno e i Artim Shaqiri se vraka pak :love:

Добро што ве оставија иначе ќе ни беше скратено задоволството да ве плеснеме во недела :giggle:

А кај има официјално дека ја оставаат Шкендија кога беше најавено дека во петок пак ќе се одлучува?

А кај има официјално дека ја оставаат Шкендија кога беше најавено дека во петок пак ќе се одлучува?
Не сфативте дека со тие “состаноци“ само мачкаат очи? Еден состанок, па друг состанок, па трет состанок...и на крај одобруење да се игра Шкендија - Ренова, со што ќе се забрае и на состаноци и на све.

Вардар барем напрае фузија за да се спаси од испаѓање, нешто што е нормално во цел свет и што го праеле многу поголеми тимови од Вардар. А овие, како сосема нов клуб си продолжуваат и никому ништо.
Ама си го погодија моментот, пред избори.

Со цел утврдување на правниот статус на ФК Шкендија АД Тетово, Управниот одбор на ФФМ на денешната седница донесе одлука да се побара од надлежните управни органи итно постапување и решавање на отпочнатите управни постапки. Одлуката е донесена во насока на зачувување на спортскиот интегритет на натпреварувањето во натпреварувачката 2012/2013 година поради што натпреварот од 19. коло на 1.МФЛ помеѓу екипите на ФК Шкендија и ФК Ренова кој требаше да се одигра на 06.03.2013 година е одложен. Датумот на одигрување ќе се одреди дополнително од страна на Комисијата за натпревари.

И соопштение од денеска:
Заради одбегнување на било какви несоодветни или произволни толкувања во јавните гласила, би сакале да ја информираме јавноста дека ФФМ во изминатиот период дава вонредни напори за зачувавање на регуларноста на Првата фудбалска лига, наспроти недореченостите создадени околу случајот “Шкендија“.
Одлуките на Управниот одбор на ФФМ, за одложување на натпреварот Шкендија – Ренова беа едногласно донесени и исклучиво во насока на зачувување на спортскиот интегритет на натпреварувањето, почитување на одлуките на институциите на системот и насоките на УЕФА и ФИФА за почитување на принципите на фер игра и интегритет на спортските натпреварувања .
http://ffm.com.mk/aktivnosti/soopshtenie-3334

Никаде не пишува дека ќе се одигра Шкендија - Ренова, баш напротив.

ma koe pomaganje bre?Da ne bevme dolzni pa ni go izbrisia dolgot!?Da ne bevme kazneti p
a da ni ja izbrisat kaznata??Da ne bevme otpadnati od liga pa da ne fuzirat!??? da ne precekorivme nekoj vremenski rok za odigruvanje na utakmicata pa da ne pomiluva!!? Rabotite bea jasni,samo primopredavanjeto bese prasanje na vreme i na inaet pomegju 2-te zavoeni strukturi...nisto ne e nezakonski,taka samo ostana Pusta Zelba na nekoi da ne vidat vo 5 liga..

Ne znam zosto laeete mnogu dobro kaza te-ultra aj cao sega :)

Јас немам ништо против што и пуштиле на Шкендија, па пдообро да има тим со навивачи во лигава макар што се едни од најдоглемите непријатели на Македонија, отколку да ми влезе Руфеја како замена.
Друга работа, одлично што уште одма го решија случајот, секако се знаеше дека ќе ги остават во лига, џабе ќе имаше само одлагања и ќе се правеше хаос.
Само се надевам дека нема сега мечот Вардар-Шкендија во понеделник да го стават.
Го стават ли во некој работен ден, а управата да не се буни, МОЈА НОГА ВЕЌЕ НЕ СТАПНУВА НА СТАДИОН.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom