Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Од која школа потекнува?
Ако не се лажам потекнува од Вардар, Вардар му е прв професионален клуб, мада оставам резерва да е школа на Цементара...
Еден осд ретките Скопјани што играше за Пелистер, а после тоа замина во Грција. Лани го баравме но ја одби понудата бидејќи сакал ангажман во странство.
Годинава можевме да го земеме, ама Турново си реагираше на време :(

Мислам дека Цементара, а после тоа играше во Пелистер (за ова првово не сум сигурен)
Во Цементара беше позајмен од Вардар, добро го памтам овој момент. Е сега дали потекнува од школа на Вардар па го позајмиле во Цементара, или пак бил во Цементара дошол во Вардар па одма го позајмиле во Цементара незнам точно...

Не ќе да е од Цементарница, на трансфермаркт го нема.

Инаку, додека бев таму, какви се не играчи поминале низ цементарница, жално е што таков клуб е таму кај што е моментално.

Уште неможем да веруем дека Турново уште се држи. Тимот што прво коло едвај поминуваше центар против Тетекс, а сега гледај ги...У сваки случај секоја чест.

Турново, со класична бункер тактика , и лежење на терен (како и мнозинсто екипи што доаѓат во Тетово), со една цел, додај ја топката до Блажевски. А дечкото како брз воз кога беше еден на еден со нашите одбранбени играчи, и нон стоп ги ставаше под притисок.
Како не го прочита тоа Шаќири уште не ми е јасно (или пак го прочита, ама....не сум мнгогу по теориите на заговор, но... ).
Меџит Демири требаше да добие задача стриктно до него (наш најбрз одбранбен), а тоа го примени само 10-15 мин, цело време покрај Блажевски беа спорите Ертан Демири и Бериша.
Турново игра бункер, а Шаќири ги вади единствените (покрај Положани) што можат да направат вишок играч, Неџипи и Емини,(иронијата да биде поголема става двајца ДМ Алиу и Усеини), и плус замена напаѓач (Ејупи) со таканаречен напаѓач (Хасан).
...Не знам, можеби сепак била наместена?!?!?
Секоја чест на турновци, затоа и беа испратени со аплауз..

Турново, со класична бункер тактика , и лежење на терен (како и мнозинсто екипи што доаѓат во Тетово), со една цел, додај ја топката до Блажевски. А дечкото како брз воз кога беше еден на еден со нашите одбранбени играчи, и нон стоп ги ставаше под притисок.
Како не го прочита тоа Шаќири уште не ми е јасно (или пак го прочита, ама....не сум мнгогу по теориите на заговор, но... ).
Меџит Демири требаше да добие задача стриктно до него (наш најбрз одбранбен), а тоа го примени само 10-15 мин, цело време покрај Блажевски беа спорите Ертан Демири и Бериша.
Турново игра бункер, а Шаќири ги вади единствените (покрај Положани) што можат да направат вишок играч, Неџипи и Емини,(иронијата да биде поголема става двајца ДМ Алиу и Усеини), и плус замена напаѓач (Ејупи) со таканаречен напаѓач (Хасан).
...Не знам, можеби сепак била наместена?!?!?
Секоја чест на турновци, затоа и беа испратени со аплауз..
Мислиш на Незири, што играше порано за Тетекс? Или имате уште некој Меџит?

Заслужена победа на Хоризонт, нема што да се каже повеќе и судењето горе доле беше во ред.
Противничките играчи ги поздравивме со аплаузи, а сите тие што јадат гомна дека во Тетово има било какви притисоци нека пушат ;)

Кажаа и погоре, поразот оди на душа на Артим Шаќири. Но да се напомене дека и одбраната беше индиспонирана денеска, Бериша дрво недоделкано, Демири добар но не на висина на задачата, Незири се трудеше ама Блажевски има турбо бе не е фер :D, единствено Цуцули одигра добро во одбрана.

Голема грешка беше да се вадат од игра Емини и Неџипи, па уште го вади Ејупи а го става дрвото Хасан, каде бе со него ќе бркаш резултат :eek:.

Шкендија во текот на целиот меч доминираше но се случи тоа од што се плашев, брза контра и готови бевме!
Како и да е продолжуваме понатаму, сега нека стиснат заби и нека победат на гости кај Металург!

ПС: Што се однесува до Блажевски да кажам нешто. Дечкото имаше нешто како пред договор со Шкендија, имаше ветено дека ако се враќа во Македонија ќе дојде кај нас, но и од нашата управа беа зачудени кога видоа дека потпиша за Хоризонт, сигурно се работи за голема пара :D

Уште неможем да веруем дека Турново уште се држи. Тимот што прво коло едвај поминуваше центар против Тетекс, а сега гледај ги...У сваки случај секоја чест.

Dejan Blazevski ja pravi razlikata vo toj tim, bar po toa sto uspeav da go vidam deneska. Drugite ne se nisto posebni, kako sto rece i Ali Pasha bunker igra pa dodaj do Blazevski. Penalot toj go iznudi, toj go realizira i istiot asistirase za vtoriot gol.

Во Цементара беше позајмен од Вардар, добро го памтам овој момент. Е сега дали потекнува од школа на Вардар па го позајмиле во Цементара, или пак бил во Цементара дошол во Вардар па одма го позајмиле во Цементара незнам точно...

Затоа и пишав дека за првото не сум сигурен. Инаку дека е од Драчево, па затоа може и го поврзав со Цементара. :D

сакав порано да напишам дека Блажевски е најдобар играч во лигата...ама мислев ќе ме мајтапите
ете си покажа...стварно алав да муе

Cekajte be , kaj brzite podobar , najdobar , do deneska ne znaev ni koj e , pa kojznae dali sum go gledal kako igraa ... Ete sea od vas slusham kako komentirate za ovoj igrac , ajdee WENGER odma u Arsenal aaa :pos:

Izgubija i Juve ete , pa i Shkendija , tamu sme :rolleyes:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom