Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа траеше само 6 месеци, и за минатата сезона, не и оваа...
Знам дека беше за минатата, но мислам дека се продолжи и за оваа, ама ете грешка сум бил.
Не дека проблемите се решени или пак дека правилен им беше тој потег со забрана за навивачи..

Ме интересира, знам дека имаше забрана за гостински навивачи, не важи сеуште тоа?
незнам дали официјално уште важи,али на металург-тетекс еден момак и другар му тапанчето ми го оштетеија дерејќи се:ROFLMAO:а колку што се сеќавам беа истите од лани кога металург играше со тетекс(нели као забрането беше и лани)

Нема и лоши играчи Тетекс добар состав имаат за ова сезона и чекав добар резултат :)За играта не знам ,за денешниот натпревар нека пишат тиа што биле во стадион.
--- надополнето: Aug 9, 2011 9:10 PM ---
Шкендија пак е фаворит за титула со Работнички и Металург исто така и Вардар добро го почнаа првенството.

Може ова да се очекуе у наредните кола, зошто Тетекс почна со припреме само една недела пред почеток на првенство, а од новите што дојдоа пола уште немаа дозвола за игра. Затоа и ваков катастрофален резултат денеска.

Bitkata za opstanok:
teteks,Ohrid 11 Oktomvri i renova
Bitkata za Evropa :
Shkendija,Rabotnicki,vardar,Metalurg i horizont

bitkata za shampionska titula:
Shkendija Vardar

Нема шанси 11 Октомври со ваков тим да се бори за опстанок... Ретко која екипа ќе ги победи во Прилеп.

sto e so ovie od sportefe, gleam ima reportazi od sekoj natprevar, ke prodolzat so vakvata rabota ili, ni treba vakov vid medium, koj ke gi prikrie site prvoligaski natprevari

sto e so ovie od sportefe, gleam ima reportazi od sekoj natprevar, ke prodolzat so vakvata rabota ili, ni treba vakov vid medium, koj ke gi prikrie site prvoligaski natprevari
Да да одлични се сега засега. Има репортажи и од некои второлигашки мечеви и од третолигашот ФК Аеродром. Еве уште една интересна вест иако не е за тим од првата лига.
http://sportefe.com/makfudbal/od-ljubov-kon-vlazerimi-i-na-sinot-mu-go-dal-istoto-ime

Nemam drugde kaj da go pisam zatoa moram ovde.

Najnovite 2 zasiluvanja vo skendija Kurtisi i Peev nema da igraa protiv romanticarite samo zaradi ffm sto go usporuva procesot za dokumenti ovaa nee perv pat sto i se slucuva na Shkendija izjavi Ibisi

Navistina sme osteteni od ova osobeno so Kurtisi koj za naseto prvenstvo e zver no isto taka i Peev nee los

Najnovite 2 zasiluvanja vo skendija Kurtisi i Peev nema da igraa protiv romanticarite samo zaradi ffm sto go usporuva procesot za dokumenti ovaa nee perv pat sto i se slucuva na Shkendija izjavi Ibisi

Navistina sme osteteni od ova osobeno so Kurtisi koj za naseto prvenstvo e zver no isto taka i Peev nee los
Не се жали дека само на вас ви го праа тоа, и на Тетекс у овја момент му се дешава истото. Од новите само Љаки, Идризи и Борче Ристовски добија дозвола засега, другите ќе видимо од наредна утакмица дали ќе играат. Едноставно, у ФФМ работаа неписмени људи со средно, па очигледно и неможе побрзо да се заврши тоа. Немој да мислиш дека некој прае намерно против вас.

Не се жали дека само на вас ви го праа тоа, и на Тетекс у овја момент му се дешава истото. Од новите само Љаки, Идризи и Борче Ристовски добија дозвола засега, другите ќе видимо од наредна утакмица дали ќе играат. Едноставно, у ФФМ работаа неписмени људи со средно, па очигледно и неможе побрзо да се заврши тоа. Немој да мислиш дека некој прае намерно против вас.
Neznam sto e rabotava ili namerno pravan ili pa cekaa nekojsi baksis da im se frli 2nedeli da ne mozeda da se napraa edni dokumeni :cuc:LOL

Можно е натпреварот Работнички-Шкендија да биде во ноќен термин.

Аман више, цела држава е против Шкендија.
Ма дај, не гледаш дека цел ФФМ се живи неписмени.
На сите екипи им се случува тоа, само такви се околностите.
Не мора секоја и најмала инперфекција на нашиот идеален систем да ја сметате дека некој намерно нешто ви правел, па демек сега сте им биле трн во око, па нон стоп вас нешто ве реметеле, нон стоп шкендија ја казнувале, а на другите екипи бонбончиња им даваат ;)
Ако сакате ова што им се случува на сите фудбалски екипи во мкд, треба дружно, сите навивчки групи, заедно со обичните симпатизери спонтани протести за смена на фудбалската власт.
Не вака, да се пукаме по форуми.

Како тргнала работава можи и да отпадна, ко шо игра вака.....:unsure:

Тешко, имаат поквалитетен тим од најмалку 4-5 екипи, а во првите 2 кола играа со две екипи кои се фаворити за титула. Против Вардар одиграа солидно, така да многу тешко ќе губи 11 Октомври на свој терен :)
--- надополнето: Aug 11, 2011 7:47 AM ---
Можно е натпреварот Работнички-Шкендија да биде во ноќен термин.

Од 20ч ќе се игра, ете шанса навивачите на Работнички уште еднаш да ја искажат љубовта кон клубот, исто како на натпреварот против Вардар... :ROFLMAO:

Натпреварот ке се игра во ноќен термин во 20ч добро е суперр:)

11 Октомври - Металург X2
Напредок - Вардар X
Ренова - Брегалница 1
Охрид - Силекс 2
Работнички - Шкендија 2
Хоризонт - Тетекс 1

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom