Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Кажите му фала на тоа копилето охридско, ве извади од чист пораз. Срамота е ова, вакво судење у живот немам видено!! Па уште на крај си се изгушија со Ѓоре, мајката нивна!!!

Кажи детали? Слушав малку на радио, не начекав изгледа период кога се пожалил репортерот од Тетово.
Шанси имаше некој?
Не ја гледав утакмицата и не знам како било судењето, ама имам приметено ( да не ме сфатиш погрешно) најмногу забелешки за судење имаат екипите т.е гледачите на екипите што се новајлии во прва лига.
Има многу многу голема разлика во судењето во прва лига и во втора лига. Гледам паралелно и Металург и ФК Скопје. Тотално друг начин на судење има во двете лиги. И јас лани мислев дека судиите се против Металург кога игра дома, па после сфатив дека истото се случува на секој натпревар па заклучив дека таков им е критериумот.
За тоа денес во Тетово што викаш дека било, не знам, не можам да го коментирам. Да видиме инсерти па ќе коментираме. Инаку не верувам дека некој намерно суди против Тетекс или пак намерно суди за Металург. Не сме толку влијателни ниту Вие ниту ние. :smir:

Очигледно судење за Металург, мислим дека и слеп би забележал. Немам ништо против вас, ама стварно ова денеска беше срамота. Фаули што немаа врска со фаул ги судеше за Металург, па уште и жолти делеше, а опасни стартови на Металург (пред се од Трајчев и Вајс) не беа ни судени како фаул, а камо ли жут картон да покаже. Тетекс праеше контра, 3 на 3 излегоа...судијава беше по страна и наеднаш тргна во средина кај што беше играчот со топката и се удри во него?! Неможеш ни да замислиш колку беше више смешно тоа. Неможев да веруем у тоа што го гледам. Чиста акција на Тетекс, а господинот помошник суди офсајд. Ајде добро може беше тесно, во линија беа...но играчот на Тетекс беше на едно 2 метра пред него. Ајде и тоа нека биде...Вајс конечно доби второ полувреме жут, и тоа едвај. 10 мин. пред крај, Аце Стојановски излага сам пред гол, старт на Вајс од позади и ништо, само фаул. Тоа беше за директен црвен картон, а полесно ќе беше за судијата да покаже црвен зошто Вајс и веќе имаше жут картон. После тоа, Захариевски краде топка на 25 м од гол, влага од страна, двојката на Металург и повеќе од очигледно го влече за дрес, и господинот судија повторно не суди ништо. Едноставно апла судење за Металург, имало повеќе утакмици каде што имаше грешки на судиите, ама вакво судење до сега не сум видел. И на крај господинов судија свири крај, а Ѓоре со насмевка тргнува накај него и си се гушкаат како да се браќа. Среќа што не сме како комшииве наши, иначе да се судеше вака против Ренова или Шкендија ќе го прашв судијата кај ќе завршеше, а и противничкиот тим...

Иначе за тоа како течеше натпреварот, Тетекс заслужи убедлива победа. Прво полувреме Металург имаше поголем посед на топка, но и покрај тоа не направи шанса за гол. Второ полувреме целосна доминација на Тетекс, една погодена статива и уште 5-6 добри шанси за гол. Металург имаше само една шансе пред крај, но и тоа заврши преку гол.

Da go ebam fudbalot u Makedonia uste od sega pocna da gi mestat natprevarite.

Pobeda sigurno pobeduva nad Shkupi utre .:kesa::kesa:

Не можам да поверувам што им се случи на Милано оваа сезона.
Подобро да се откажат од лигата како што направија Башкими.
Само за кладилници ли ќе играат.

so ova sakas da go opravdas neminovniot poraz utre...ili imas konkretna infornmacija deka e namesteno?

Realno Pobeda e blag favorit iako poznavajki gi nasite igraci sekoj rezultat e mozen. No, utakmicata e namestena i nie ke dopatuvame so vtor ili tret tim osven Sedat Berisa koj mora da igra poradi toa sto e vo U21. Vo Skopje a bogami i nadvor se lupase zadnji dva dena 1 po kladilnici na veliko.

Uprava pederi, ke platat za ova.

Molba do fanovite na Pobeda sto ke odat na utakmica neka dadat realna ocenka dali natprevarot bil namesten ili ne.

Realno Pobeda e blag favorit iako poznavajki gi nasite igraci sekoj rezultat e mozen. No, utakmicata e namestena i nie ke dopatuvame so vtor ili tret tim osven Sedat Berisa koj mora da igra poradi toa sto e vo U21. Vo Skopje a bogami i nadvor se lupase zadnji dva dena 1 po kladilnici na veliko.

Uprava pederi, ke platat za ova.

Molba do fanovite na Pobeda sto ke odat na utakmica neka dadat realna ocenka dali natprevarot bil namesten ili ne.

eve ja ke bidam na utakmica i ke kazam..

Samo ova ke ti kazam,a ti sam proceni..>Za prv pat vo moevo 20 godisno odenje na utakmici doziveav da go napustam stadionot pred da zavrsi natprevarot..Sam mozes da ocenish,na sto aludiram!!Mestena definitivno...SRAMOTA!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom