Македонско фудбалско првенство 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата ZOTE
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Mozno vracanje na Miranda vo Pelister i Borce Manevski ,pokraj ovie dvajca dokolku dojdat da ne go zaboravime i Nikov na golot togas Pelister navistina dobiva na kvalitet ,dodeka pak Sileks moze da gi pakuva kuferite za 2 liga !

Шкендија со нов спонзор , утре ќе се знае се и името на тој што ќе влезе во тимот .

Исто така Шкендија се засилува со Ловре Чирјак , 21 годишен нападач кој што последната сезона мислам играл во Приморац , а кој потекнува од школата на Динамо Загреб .

Шкендија со нов спонзор , утре ќе се знае се и името на тој што ќе влезе во тимот .

Исто така Шкендија се засилува со Ловре Чирјак , 21 годишен нападач кој што последната сезона мислам играл во Приморац , а кој потекнува од школата на Динамо Загреб .
http://www.transfermarkt.de/de/lovre-cirjak/profil/spieler_117312.html
Овој изгледа Нади Фетаи во го донел. Вакви аматери само тој може да донесе...
Максимум на дечково му е 3-та Хрватска лига...
Али ипак млад е, може има потенцијал за бар просечен играч во Мак првенство.
Ние го средивме нашиот аматер, кренавме фама и видоа не видоа направија божем се повредил и најверојатно го шутнаа :D
Сто посто ќе "засили" некоја друга екипа од Македонско првенство, да не му биде џабе патот:icon_mrgr:

http://aberdzija.com/sport/kvintet-zasiluvanja-vo-sileks.html
Силекс со 5 засилувања.
Им доаѓа Игор Павловиќ во нападот кој веќе го знаеме од Пелистер и Победа. Донеле некој Србин во одбрана, Душан Рајда и уште еден Србин на голманската позиција Филип Пјевац. И двајцата од Фк Вршац.
Четвртото засилување е Денис Миленов од МЃП :D
Солиден играч, екс капитен на Славија :D Игра полушпиц, има добар дриблинг и одлично изведува слободни.
Петото засилување е некојси Холанѓанец со потекло од Суринам :eek:
Ѕинго го платил со бонове :icon_lol:

Коњаникот Сабја
Тој Денис е еден висок, слаб дечко, левак, игра средина?
Па така нешто, левак е и слаб е валјда е тој :)
48b7e5122c62554a92d442774698d5a8dd3d31a6_297x308_Q75.jpg

Кај нас играше средина...

Да бе тој е, добар играч :)

Стариот Давор уште е горе кај вас?
Кој е тој? :D
Не памтам дека сме имале некој Давор од Ѓорче :D

Иначе Денис ми се допаѓаше пошто не се даваше никогаш, и во Арачиново играше на ниво, играше цврсто па пошто неможеа да го сопрат ферски му мавнаа бокс додека лежеше од еден остар старт (плус жут за глума доби по тој старт) ...
На Алумина им даде гол од корнер...
Едино нешто што не ми се допаѓаше беше што знаеше да биде бајаги себичен понекогаш.
Е после кога отиде во Ѓорче не се снајде баш. Првата полусезона беше стандарден, после се проетко играше а годинава во првава полусезона мислам дека воопшто не го играа.
Направија трампа со Силекс, Мики Атлески отиде во Силекс, а Миленов во обратна насока.
И Мики беше капитен на Славија краток период, беше позајмен од Тетекс.
Осдличен играч му предвидов одлична кариера. Во Силекс играше солидно од период на период али никогаш не блесна којзнае колку...

Кој е тој? :D
Не памтам дека сме имале некој Давор од Ѓорче :D

Иначе Денис ми се допаѓаше пошто не се даваше никогаш, и во Арачиново играше на ниво, играше цврсто па пошто неможеа да го сопрат ферски му мавнаа бокс додека лежеше од еден остар старт (плус жут за глума доби по тој старт) ...
На Алумина им даде гол од корнер...
Едино нешто што не ми се допаѓаше беше што знаеше да биде бајаги себичен понекогаш.
Е после кога отиде во Ѓорче не се снајде баш. Првата полусезона беше стандарден, после се проетко играше а годинава во првава полусезона мислам дека воопшто не го играа.
Направија трампа со Силекс, Мики Атлески отиде во Силекс, а Миленов во обратна насока.
И Мики беше капитен на Славија краток период, беше позајмен од Тетекс.
Осдличен играч му предвидов одлична кариера. Во Силекс играше солидно од период на период али никогаш не блесна којзнае колку...
Што трипаш брее, какво Ѓорче? :D
Мора бе да го знаеш, најстар ви беше таму во екипа пред 2, 2ипол години, така нешто...штопер играше.:icon_mrgr:

И јас кога го гледав негде Денис, пред 2 години негде, он отскокнуваше од сите таму, ама максимум му е прва лига кај нас...

Што трипаш брее, какво Ѓорче? :D
Мора бе да го знаеш, најстар ви беше таму во екипа пред 2, 2ипол години, така нешто...штопер играше.:icon_mrgr:

И јас кога го гледав негде Денис, пред 2 години негде, он отскокнуваше од сите таму, ама максимум му е прва лига кај нас...
Па поврзав ради Денис :D

Абе грешка си нешто, во последниве години не сме имале некои постари во екипа, одбрана ни играа сегашните играчи на ФК Скопје, Гоне Ангелов (брат му на Виктор Ангелов од Работнички) и Димитар Николов :D

Иначе во право си за Денис, дури тешко е за верување дека и ќе игра бар малку за Силекс.
Силекс со овие трансфери и со сегашниот состав ми изгледа како прв тим кандидат за испаѓање...

Абе грешка си нешто, во последниве години не сме имале некои постари во екипа, одбрана ни играа сегашните играчи на ФК Скопје, Гоне Ангелов (брат му на Виктор Ангелов од Работнички) и Димитар Николов :D

Иначе во право си за Денис, дури тешко е за верување дека и ќе игра бар малку за Силекс.
Силекс со овие трансфери и со сегашниот состав ми изгледа како прв тим кандидат за испаѓање...
Абе 100 % сум сигурен, црн еден дечко, првин мислев дека е циган, има негде 26-27 години...:D
Милион посто ти кажувам, со свои очи го имам гледано, распрашај се ќе видиш...

Да бе штоппери беа Гоне и Матераци :pos: Матераци дечкото од ЦПБ :icon_mrgr:
Ќе игра во Силекс ќе видиш, таму е тренер тој србинот што беше горе кај вас, и сега си го зема во Силекс.

А Столе шпицот кај вас е уште? Од Работнички беше тој.

а муабетот за тука е? :icon_lol:

..

Редно е Силекс да испадне,неколку пати низ бараж опстануваше. Покрај Силекс мислам дека и Дрита ке гхо јаде,а Тетекс и Ренова бараж.
Пс не ми замерувајте ако имам грешки при пишувањето под дејство на алхокол сум , изнервитан од поразот на Хрватска о што изгубив многу пари во кладилница.

Абе 100 % сум сигурен, црн еден дечко, првин мислев дека е циган, има негде 26-27 години...:D
Милион посто ти кажувам, со свои очи го имам гледано, распрашај се ќе видиш...

Да бе штоппери беа Гоне и Матераци :pos: Матераци дечкото од ЦПБ :icon_mrgr:
Ќе игра во Силекс ќе видиш, таму е тренер тој србинот што беше горе кај вас, и сега си го зема во Силекс.

А Столе шпицот кај вас е уште? Од Работнички беше тој.

а муабетот за тука е? :icon_lol:

..
Абе за Апостоловиќ си правел муабет, сите позиции ги помина, последно играше како Оса, топки делеше :D И до капитен стигна... :icon_mrgr:

Претходно ни играше овој што е капитен на Слога сега, Зекирија Билали :icon_mrgr: Компањерос во одбрана му беше Нело :icon_mrgr:
Столе не е кај нас сигурно една година, којзнае кај игра сега...
И не е истиот тренер на Силекс, нас ни беше Милошевиќ а овој е некојси Небојша Петровиќ.
Ма кој и да е, би ми било да го видам во игра...

Забегавме со муабетиве :icon_mrgr:

Неофицијално во текот на следниве неколку дена Баже Илијовски ке потпише во Работнички

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom